A Disney illusztrátora, Gary Andrews az ötvennegyedik szülinapján elhatározta, hogy mostantól naplót vezet, amiben az érzéseit, gondolatait és az örömteli pillanatokat írás helyett inkább megrajzolja. Sajnos, amíg ő üzleti úton volt, váratlan üzenetet kapott: felesége influenzás tünetekkel kórházba került, majd pár óra leforgása alatt meghalt. Az orvosok már nem tudták megmenteni az életét, az asszony vérmérgezésben elhunyt. Gary pedig hirtelen egyedül maradt két tizenéves gyerekkel és a veszteség üres, marcangoló érzésével. A naplót ennek ellenére folytatta, és a Twitterre posztolja illusztrációit a hirtelen jött egyedüllét kihívásairól.

„Joy 19 éven át volt a lelki társam. Gyönyörű volt, kedves, nagylelkű és vicces. Mindent együtt csináltunk. Amikor elvesztettem őt, úgy éreztem, hogy egy részem vele együtt meghalt.”

A vérmérgezés egy csendes gyilkos, meséli Gary a Daily Mail riporterének, majd hozzáteszi, már nem hibáztatja sem magát, sem az orvosokat, és igyekszik nem különböző forgatókönyveket lefuttatni arról, hogy „mi-lett-volna-ha”, hanem inkább gondozza feleségének emlékét, és felneveli közös gyermekeiket. Ahhoz, hogy ezt kimondhassa, hosszú utat kellett bejárnia, – aminek még nincs vége –, amit most a rajzaival mesél el. 

1. Egy hosszú út első lépése

„Most én vagyok a soros, hogy kinyissam a csapot. Hálás vagyok a barátaimért, hogy itt vannak velem és segítenek megnyílni. Így gyógyulunk.”

 

twitter.com/GaryScribbler

2. Egy héttel később

Kezdek hozzászokni a gondolathoz, hogy már egy hete özvegy vagyok. És ha valaki azt meri mondani, hogy a háztartásbeli anyáknak olyan könnyű dolguk van, annak behúzok egyet.

twitter.com/GaryScribbler

3. Szombatok

Reggeli – Lehúzom az ágyneműt – Elviszem Bent teniszedzésre – Felveszem a csomagokat a Nextből – Kiporszívózok – Összeszedem a holnapi játékhoz a kellékeket a padlásról – Ebéd a nagyinál – Nagy bevásárlás – Bevetem az ágyakat – Megfőzöm a vacsorát – Filmnézés/játékidő – Stranger things-t nézek egy pohár whiskey-vel

twitter.com/GaryScribbler

4. Magány

Lilyre várok az edzésen egy csomó anyukával körbevéve. Annyira egyedül érzem magam. Annyira hiányzik az én nőm.

twitter.com/GaryScribbler

 5. Amikor a tízéves lányom megvigasztal, miközben sírok egy kicsit. Sosem voltam még ilyen büszke.

twitter.com/GaryScribbler

6. Karácsonyi vásárlás…

…és lehetőségek, hogy mit csináljon Lily a karácsonyi szünet alatt. Ma igazán szükségem lett volna a bölcsességedre. Azt hiszem, mindent jól csináltam, de istenem, rettenetesen hiányzol.

twitter.com/GaryScribbler

7. Helyek

A kanapé iszonyatosan nagynak tűnik, és iszonyatosan üresnek.

twitter.com/GaryScribbler

8. Hála

Kedvesem! Nem tudom szavakba önteni, mennyire hiányzol még mindig… és mégis, annyira szerencsésnek érzem magam. Hihetetlen munka. Fantasztikus barátok. Csodálatos hobbi… és két gyönyörű gyermek, akikre annyira büszke vagyok. Olyan sok embernek rosszabb a helyzete nálam. Tudom, te megértenéd, hogy mit is érzek. Csók.

 9. Amikor a gyerekeknek hiányzol…

twitter.com/GaryScribbler

10. Folyamatosan a fájdalom hullámvasútján ülni

twitter.com/GaryScribbler

11. Nemzetközi nőnap

Azon a napon, amikor az erős, inspiráló, különleges nőket ünnepeljük, akkor igazán csak egy ember jár a fejemben, akit le akarok rajzolni. Szeretlek és hiányzol. Csók.

twitter.com/GaryScribbler

12. Anyás vasárnap

– Hogy érzed magad ma, Lily? Szomorú vagy anyu miatt?

– Nem, jól vagyok. Csak a jó dolgokra gondolok, és ez boldoggá tesz.

twitter.com/GaryScribbler

13. Lefekvéskor

Tudom, hogy ágyba kéne már bújnom. De most jelenleg ez számomra a legmagányosabb hely a Földön. 

twitter.com/GaryScribbler

14. Örökség

Nézem a gyerekünket a színpadon, és olyan hálás vagyok, hogy a te génjeidet örökölte. Nagyon büszke lennél most rá.

twitter.com/GaryScribbler

15. Emlékeztető magamnak:

Ne szedj elő húsz évvel ezelőtti videót, amiben a feleséged az „On my Own-t” énekli 22 évesen. Ha meg akarsz őrizni egy morzsányit is a méltóságodból.

twitter.com/GaryScribbler

16. Lesből támadó szomorúság

Gyönyörű nap a mai. Sok feladatot letudtam. Jól érzem magam… aztán hirtelen rám tör a semmiből a bénító fájdalom. Alattomos, szemét érzés.  

twitter.com/GaryScribbler

17. Fél év múltán

Wow! Hat hónap telt el. Nehéz elhinni, annyi minden történt. Annyi mindent kéne mesélnem neked. Bármit megadnék, hogy mellettem lehess most.

twitter.com/GaryScribbler

18. Szeretünk. Örökké.

twitter.com/GaryScribbler

Szőcs Lilla