Nem tudom, te hogy vagy vele, de én már teljesen kivagyok, pedig még csak épphogy elhagyjuk a januárt. Már a napokat számolom vissza az első hosszú hétvégéig, hogy valami tartalmasat csinálhassak és felemelőt. Addig is valahogy túlélek. Méghozzá úgy, hogy folyamatosan újdonságokat keresek. Megosztom veletek az unortodox programlistámat, amiből mindenki találhat magának kedvére való foglalkozást. 

1. Technika – Barkácsalapozó workshop

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Technika #1 (@technika_workshop) által megosztott bejegyzés

Meguntad már a főzős progikat, a hétvégi IKEA-zásokat vagy a ruhaboltok kirakatainak nézegetését? Húzz lapot 19-re, és csinálj valami tök váratlant! Például látogass el a Technika barkácsalapozó workshopjára. Fa, kalapács, fúró, gyalulás és bevezetés a fűrészelésbe! Minden, mi szem szájnak ingere, akkor, amikor már tényleg a tököd ki van a monotonitással. A workshop végén patent kis házi bútorral térhetsz innen haza, meg persze a barkácstudásoddal, amit kamatoztathatsz ezentúl otthon.

2. Kalligráfia workshop

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

plante. (@plantebudapest) által megosztott bejegyzés

Ha emlékszel még azokra a vírusvideókra, amikben gyönyörű gyöngybetűket kanyarítanak grafikusok, esetleg te is mindig ácsingózva nézed a menő krétarajzokat a bisztrók falain, akkor valószínűleg tudod, mi az a kalligráfia. Úgyhogy, ha te nem az a törős-zúzós fajta vagy, és inkább valami meditatív, barátságos kikapcsolódásra vágysz, akkor neked a Wild Flower Kalligráfia tanfolyamát találták ki. Innentől kezdve gyárthatod kilószámra a csodaszép motivációs idézetes képeket a lakás falaira, esetleg rajzolhatsz menükártyát a vasárnapi ebédhez. Bon áppétit!

3. Kiskertpiac: február 11.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@kiskertpiac által megosztott bejegyzés

A kiskertpiacon – megtévesztő neve ellenére – nemcsak a növényimádatnak szentelhetitek a napotokat. Tulajdonképpen minden megtalálható itt, ami természetbarát, minden, ami kézműves, és/vagy házi készítésű. Gyönyörű floráriumokon kívül természetbarát kencéket, ínycsiklandozó falatokat találhat az, aki ellátogat az Anker'tbe jövő hét végén. 

4. B32 – Lemezjátszó: Kiss Tibor/Quimby

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Quimby (@quimby_band) által megosztott bejegyzés

A Bartók Béla útból igazi kulturális központtá vált az utóbbi időben, és jó úton halad afelé, hogy a kultikus címkét is bezsebelje. A B32 -ben, ugyanis baromi jó beszélgetések szoktak lenni zenészekkel, aminél nem is lehet jobb program az unalmas, korán sötétedős hétköznapokra. 

5. CyberJump –Trambulin park

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cyberjump (@cyberjump_trambulinpark) által megosztott bejegyzés

Ha teljes agyeldobásra vágysz, mert már annyira kivagy a monoton hétköznapoktól, akkor itt az ideje valami teljesen vad dolognak. Ugorj bele a szivacsmedencébe, próbáld ki a különböző ügyességi pályákat, szaltózz végig a trambulinpályán, és egy órára legyél újra gyerek. Ha van gyerek a családban, akkor két legyet is üthetsz egy csapásra, és kipipálhatod a hétvégi családi progit. 

6. Bem mozi – kultikus filmek a mozivásznon

Forrás: Paramount Pictures

Ha eleged van a mainstreem filmekből, unod már a plázamozi közönségét, akkor itt az ideje váltani. Szállj fel a nosztalgiavonatra, és látogass el a BEM moziba, ahol nemcsak a régi pesti mozik hangulatát idézik meg, de minden héten jobbnál jobb kultfilmeket játszanak. Félelem és reszketés Las Vegasban, Végtelen történet, Harcosok klubja, vagy épp Ferrys Bueller egy napját nézheted újra, amikor meglóg az apja Ferrarijával.

7. Magyar Filmhét: február 07-11.

Forrás: Mozinet

Az idei év legjobb magyar alkotásait szemlézheted a filmhét alkotásaiból, remek alkalom, hogy elmozdulj a tévé elől, és kicsit átcsatornázódj más filmekre.  Dokumentumfilmek, animációk és rövidfilmes szekció vár rád. Csodás hazai alkotásokat láthatsz, , ha kimozdulsz otthonról, sőt! Ha lemaradtál volna az Oscar-várományos filmről a Testről és lélekről, akkor még megnézheted február 11-én a Magyar Filmhét keretein belül. 

8. SuperBowl döntő: Február 4.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

NFL (@nfl) által megosztott bejegyzés


Akinek eddig az volt a stratégiája, hogy bepasizzon foci VB/EB-n, akkor kösse fel a nadrágját, mert a hétvégén az amerikai foci Superbowl-döntője következik. A hazai drukkerek lefoglalták kedvenc kocsmáikban kedvenc asztalaikat, most már csak te hiányzol onnan. Szóval fogj egy kosár csirkeszárnyat, olvasd át a szabályokat, és vesd bele magad az éjszakába.

Szőcs Lilla

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/VGstockstudio