Nem tudom, te hogy vagy vele, de én már teljesen kivagyok, pedig még csak épphogy elhagyjuk a januárt. Már a napokat számolom vissza az első hosszú hétvégéig, hogy valami tartalmasat csinálhassak és felemelőt. Addig is valahogy túlélek. Méghozzá úgy, hogy folyamatosan újdonságokat keresek. Megosztom veletek az unortodox programlistámat, amiből mindenki találhat magának kedvére való foglalkozást. 

1. Technika – Barkácsalapozó workshop

#lightbox #workshop in the making 😍

21 Likes, 1 Comments - Technika #1 (@technika_workshop) on Instagram: "#lightbox #workshop in the making 😍"

Meguntad már a főzős progikat, a hétvégi IKEA-zásokat vagy a ruhaboltok kirakatainak nézegetését? Húzz lapot 19-re, és csinálj valami tök váratlant! Például látogass el a Technika barkácsalapozó workshopjára. Fa, kalapács, fúró, gyalulás és bevezetés a fűrészelésbe! Minden, mi szem szájnak ingere, akkor, amikor már tényleg a tököd ki van a monotonitással. A workshop végén patent kis házi bútorral térhetsz innen haza, meg persze a barkácstudásoddal, amit kamatoztathatsz ezentúl otthon.

2. Kalligráfia workshop

the last calligraphy workshop for beginners in 2017 - join us this Saturday! participation fee 20.000 HUF, registration info@wildflowerbar.com #wildflowerbar #calligraphy #thefanaticcallugrapher #gleichaufboglarka #diy #xmas#christmas #handwriting #gift #gifttag #slow #metime #happy #relaxing #fun #flowershop #plantshop #lovely #amaizing

265 Likes, 3 Comments - Wild Flower Bar (@thewildflowerbar) on Instagram: "the last calligraphy workshop for beginners in 2017 - join us this Saturday! participation fee..."

Ha emlékszel még azokra a vírusvideókra, amikben gyönyörű gyöngybetűket kanyarítanak grafikusok, esetleg te is mindig ácsingózva nézed a menő krétarajzokat a bisztrók falain, akkor valószínűleg tudod, mi az a kalligráfia. Úgyhogy, ha te nem az a törős-zúzós fajta vagy, és inkább valami meditatív, barátságos kikapcsolódásra vágysz, akkor neked a Wild Flower Kalligráfia tanfolyamát találták ki. Innentől kezdve gyárthatod kilószámra a csodaszép motivációs idézetes képeket a lakás falaira, esetleg rajzolhatsz menükártyát a vasárnapi ebédhez. Bon áppétit!

3. Kiskertpiac: február 11.

Kiskertpiac moments 2017. Our favorite bicycle #kiskertpiac #market #budapest #flowermarket #bicycle #ankert

75 Likes, 2 Comments - @kiskertpiac on Instagram: "Kiskertpiac moments 2017. Our favorite bicycle #kiskertpiac #market #budapest #flowermarket..."

A kiskertpiacon – megtévesztő neve ellenére – nemcsak a növényimádatnak szentelhetitek a napotokat. Tulajdonképpen minden megtalálható itt, ami természetbarát, minden, ami kézműves, és/vagy házi készítésű. Gyönyörű floráriumokon kívül természetbarát kencéket, ínycsiklandozó falatokat találhat az, aki ellátogat az Anker'tbe jövő hét végén. 

4. B32 – Lemezjátszó: Kiss Tibor/Quimby

🐠Akvárium Klub 12.26. ❤️✨ 📸: @sincojim #quimby #quimbykaracsony #akvariumklub

1,228 Likes, 4 Comments - Quimby (@quimby_band) on Instagram: "🐠Akvárium Klub 12.26. ❤️✨ 📸: @sincojim #quimby #quimbykaracsony #akvariumklub"

A Bartók Béla útból igazi kulturális központtá vált az utóbbi időben, és jó úton halad afelé, hogy a kultikus címkét is bezsebelje. A B32 -ben, ugyanis baromi jó beszélgetések szoktak lenni zenészekkel, aminél nem is lehet jobb program az unalmas, korán sötétedős hétköznapokra. 

5. CyberJump –Trambulin park

Face Team nyílt edzés a Cyberjumpban. @faceteamtheshow

1,133 Likes, 3 Comments - Cyberjump (@cyberjump_budapest) on Instagram: "Face Team nyílt edzés a Cyberjumpban. @faceteamtheshow"

Ha teljes agyeldobásra vágysz, mert már annyira kivagy a monoton hétköznapoktól, akkor itt az ideje valami teljesen vad dolognak. Ugorj bele a szivacsmedencébe, próbáld ki a különböző ügyességi pályákat, szaltózz végig a trambulinpályán, és egy órára legyél újra gyerek. Ha van gyerek a családban, akkor két legyet is üthetsz egy csapásra, és kipipálhatod a hétvégi családi progit. 

6. Bem mozi – kultikus filmek a mozivásznon

forrás: imdb.com

Ha eleged van a mainstreem filmekből, unod már a plázamozi közönségét, akkor itt az ideje váltani. Szállj fel a nosztalgiavonatra, és látogass el a BEM moziba, ahol nemcsak a régi pesti mozik hangulatát idézik meg, de minden héten jobbnál jobb kultfilmeket játszanak. Félelem és reszketés Las Vegasban, Végtelen történet, Harcosok klubja, vagy épp Ferrys Bueller egy napját nézheted újra, amikor meglóg az apja Ferrarijával.

7. Magyar Filmhét: február 07-11.

Testről és lélekről/imdb

Az idei év legjobb magyar alkotásait szemlézheted a filmhét alkotásaiból, remek alkalom, hogy elmozdulj a tévé elől, és kicsit átcsatornázódj más filmekre.  Dokumentumfilmek, animációk és rövidfilmes szekció vár rád. Csodás hazai alkotásokat láthatsz, , ha kimozdulsz otthonról, sőt! Ha lemaradtál volna az Oscar-várományos filmről a Testről és lélekről, akkor még megnézheted február 11-én a Magyar Filmhét keretein belül. 

8. SuperBowl döntő: Február 4.

A selfie with @saints mascot, Gumbo! #ProBowl 📷: @logan_bowles/NFL

100k Likes, 160 Comments - NFL (@nfl) on Instagram: "A selfie with @saints mascot, Gumbo! #ProBowl 📷: @logan_bowles/NFL"


Akinek eddig az volt a stratégiája, hogy bepasizzon foci VB/EB-n, akkor kösse fel a nadrágját, mert a hétvégén az amerikai foci Superbowl-döntője következik. A hazai drukkerek lefoglalták kedvenc kocsmáikban kedvenc asztalaikat, most már csak te hiányzol onnan. Szóval fogj egy kosár csirkeszárnyat, olvasd át a szabályokat, és vesd bele magad az éjszakába.

Szőcs Lilla