Néhány Twitter-felhasználó különös jelenségre lett figyelmes, amikor elkezdték bújni az Amazonon fellelhető szakácskönyvek borítóit. A fotókon látható párocskák ugyanis valami egészen agyament formában állnak hozzá a főzéshez. Főleg azoknál a példányoknál volt ez szembetűnő valami különleges okból kifolyólag, amik egy kuktafőző asszisztálásával engedtek bepillantást a párok intim konyhai jeleneteibe.

Nem akarok nagyon kekecnek vagy megkeseredettnek tűnni, de kénytelen vagyok mélységesen egyetérteni a Twitteren megjelenő kritikákkal. Személy szerint nagyon szeretek főzni, és szívesen összedobok egy vacsorát az éppen aktuális pasimnak is, de valószínűleg szálanként tépném ki a hajamat, ha segítségképpen nekiállna úgy okvetlenkedni, mint a képen szereplő csávók. 

És arról sem vagyok meggyőződve, hogy ez a legbiztonságosabb közös főzési metódus. Vajon a fickó miért érzi úgy, hogy vezetnie kell a maca kezét, miközben az épp kaliforniai paprikát szeletel? Vagy épp arról van szó, hogy a nőben a felszín alatt éktelen mennyiségű feszültség és agresszió lobog, és csak úgy szabad kést adni a kezébe, ha egyúttal le is fogják a karjait? Mindenesetre megnyugtató, hogy legalább kötényt sikerült húzniuk a zöldségek felszeleteléséhez, nehogy még a végén rájuk fröccsenjen a brokkoli.

Újabb csóka, aki nem bízza csak úgy az uborka szeletelését a nőjére. Igaza is van, még a végén ezt is elrontaná szerencsétlen szőke nő! (Irónia.) Azért kenyérből – a biztonság kedvéért – előre szeleteltet vettek…

Oké, elismerem, itt valószínűleg megoszlanak a vélemények. Engem a világból ki lehet kergetni, ha mosogatás vagy főzés közben valaki lefog hátulról, megtapizza a melleimet, esetleg épp akkor támad gusztusa egy kis hátmasszázshoz. Mert érted, mit vegzál… ahelyett, hogy segítene?! Szemmel láthatólag a fenti hölgyet mindez inkább ellazítja, úgyhogy kénytelen vagyok velük örülni. (Apropó, észrevetted, hogy ezek a párok nemcsak a gőzölőért vannak oda, hanem a brokkoli-paprika kombóért is?)

A kaja elkészítéséhez még össze is öltöztek, olyan cukik. Kár, hogy a répavágásból ezzel a módszerrel egy csapásra vénás vérzést lehet előállítani! (De miért mindig a „Stockfotó-csajok” főznek?!)

Még egy biztonságtechnikailag erősen megkérdőjelezhető főzési póz. Ha így lefogja a nőjét zöldségaprítás közben, annak bizony nem lesz jó vége, én mondom. Arról nem beszélve, hogy a férfi szemmel láthatóan ezúttal sem óhajt részt venni a taperoláson túl a konyhai műveletekben, amit azzal is jelez, hogy dafke nem húz kötényt a hófehér pólójára.

Ez a szakácskönyv nem cicózik, esztétikanáciként kizárólag gyönyörű pároknak kínálgatja a receptjeit. De mi van akkor, ha a pasas okos, humoros és gazdag, de csak egy fokkal szebb az ördögnél? Vagy ha a Ryan Gosling kinézetű férfi történetesen épp egy csúnyácska, ám annál melegebb szívű nővel óhajt közösen étkezni?! Mindegy, ahogy elnézem a címlapon a dolgok alakulását, ebből sem lesz vacsora, lapozzunk.

Végül, de nem utolsósorban: újabb pároló cucc, újabb brokkoli, újabb kaliforniai paprika, no meg az elmaradhatatlan Heimlich-féle műfogás, rosszul kivitelezve. Azért a szőke maca bitch-face-én látszik, hogy marhára nincs kedve ehhez a lusta nyikhajhoz.

Mindenkinek biztonságos főzést, és hozzáértő, aktív konyhai asszisztenciát kíván,

Fiala Borcsa

Képek: Amazon, Twitter

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: iStock by Getty Images/shironosov