30 ÉVES ELMÚLTÁL? AKKOR KELL (MONDOM KELL!), HOGY LEGYEN:

1.

Sörnyitód, és borbontód.

2.

Egészségtudatod, hogy tisztában légy azzal: nőgyógyászhoz nem csak akkor kell menni, amikor fogamzásgátlót íratsz fel vagy netán már nagy a baj.

3.

Egy darab emlékezetes szerelmi viszonyod, ami vagy tart még, vagy már elmúlt. De ha nincs ilyen, az se baj, biztos félénk vagy.

4.

Egy jó fej haverod, aki átjön befúrni a falba a tiplit, vagy be tudja indítani a Junker kazánt, ha „elment” a melegvíz.

5.

Pont annyi pénzed a bankszámlán, hogy a nagy leértékelésnél megvehesd a télikabátot és a csizmát, amiért egyébként nem adnál ki annyit.

6.

Egy olyan nagyon jó barátnőd, akihez el tudsz költözni, ha gáz van (mert kirúgtak a munkahelyről vagy szakítottál, és nincs pénzed rezsire, vagy mert elverted ruhára.)

7.

Annyi önérzeted, hogy ne vállalj el olyan munkát, amit egyáltalán nincs kedved csinálni.

8.

Tartalék műanyag poharaid, ha az előző buliban összetörted a talpaskészletet, vagy ha esetleg átugranak a haverok egy instant piálásra.

9.

Egy darab kedvenc könyved, amiből rakhatsz ki idézetet azokra az esetekre, ha az egész világgal kivan a tököd. (Ha nincs más, egy jó gyilkosos thriller is megteszi.)

10.

Egy darab kényelmes matracod. (És ha nincs „minőségi bútordarabod”, amit te vettél, ne érezd magad kellemetlenül.)

+1.

Legfőképpen pedig humorod. Anélkül az egész semmit nem ér. Mert nem tudsz semmin röhögni, nem érted az iróniát, és azt sem, hogy nem is kell az egész életet annyira se komolyan venni, mint ahogyan azt a magazinokban leírják. Mondjuk, a WMN-en.

Szentesi Éva

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/Max kegfire