-

Pásztory Dóri

Drága Mónika! Kérlek a lakás különböző pontjain elhagyott zoknikat, alsógatyákat, pólókat ruházd fel azzal a szuperképességgel, hogy szín szerint katonásan maguktól be tudjanak vándorolni a szennyesbe! És a családom férfitagjait áldd meg hasonló hőháztartással, mint az enyém, hogy végre megfelelő hőmérsékletű szobában alhassak (mostani -5 fok). Amikor pedig a férjem elindít valami kardosbaszós játékot a gépén, akkor te, kedves Mónika, automatikusan rendelj nekem egy pár csodás topánkát az e-bayen!

Szabó Domesz

Drága Mónika! Ugyan férjezett nem vagyok már, de anya még igen. Lehetne valami olyasmit kérni tőled, hogy a férjezetlenség és az anyaság külön élete, ám egyidejű létezése ne legyen ördögtől való mulatság e piciny országban, amit hazámnak nevezek? Hogy aki anya, de férjtelen, annak is járjon a reggeli ágybakávé. Lécci-lécci! És még valami, drága Mónika, te, a férjezettek mindene! Zavarjál már a közelembe egy olyan férfit, kérlek, aki nem férjként kíván udvarolni (abból van elég, sok is), és ha optimálisan alakulnak a dolgok, ígérem, férjet csinálok belőle! Köszipuszi!

DTK

Kedves Mónika! Minden szuper, a szállás kényelmes, a kaja jó, tenger sajnos nincs, de nem baj, a város szép. Az útitársammal sincs túlságosan nagy baj, bírom. Mondjuk, lehetne azért még fokozni. Például, ha gyakrabban kapcsolná le maga után a villanyt a fürdőszobában. Meg, ha nem nyúlná le a törülközőket, amikor a kocsiját bütyköli. És, ha már, valahogy tudtára hozhatnád, hogy azok a finom cuccok ott a hűtőszekrényben, na, azokat nem valami házimanó vagy édestündér varázsolja oda időről időre. Egyébként minden fasza (ami meg nem, azt tuti nem itt fogom megtárgyalni veled). Köszi az eddigieket!

Kormos Anett

Kedves Mónika! Szerintem egy sunyi kis szemfényvesztő vagy, de tegyük fel, hogy ha kívánok hármat, te teljesíted azokat. Íme, a kívánságaim: 1. csöppnyi utódaim lassan ismerjék fel, hogy akkor is a szennyesbe kell dobni a ruhát, akkor is össze kell szedni este a játékokat, akkor is meg kell fésülködni, fogat kell mosni, meg kell írni a házit és levegőt kell venni, ha én nem szólok ezek miatt hetvenhatszor. (Igen, ez egy kérésnek számít.) 2. A sport önmagában is feleslegesnek tűnik, de hogy még közvetítsék is, az teljességgel haszontalan. Remélem, érted, hogy erre a jövőben semmi szükség nincs. 3. A gyerekeimet akkor szeretem legjobban, ha alszanak, a férjemet viszont akkor a legkevésbé. (Hogy milyen megoldást találsz a horkolása megszüntetésére, azt rád bízom. De ha nem vagy elég kreatív, csak szólj, nekem is vannak ötleteim.) Amúgy meg, szemfényvesztés ide vagy oda, jó arc vagy! Ez abból is látszik, hogy csak ilyen kis balfaszságokat tudtam kívánni. Úgyhogy tudod, mit? Meggondoltam magam. Átpasszolom az én három lehetőségemet olyasvalakinek, akire tényleg ráfér némi földöntúli segítség.

Horvát Sára

Maunika, a spájzban és a gyerekszobában mindig égve marad a villany. A sajtos doboz viszont mindig üresen kerül vissza hűtőbe, és amikor az ártatlan asszony sajtra vágyik, tudván, hogy látta azt a dobozt a hűtőben, csak áll ott az üres csomagolással, mint f.sz a lakodalomban. A LEGO-átugrást minden szülő ismeri, mint a legújabb olimpiai sportágat, az etetőszék melletti foltokat a falon pedig örömmel fedezik fel a kölkök, amikor körberajzolják filctollal. Hosszú a nyivákolásra okot adó lista, én mégis csak egyre kérlek: 24 órát adj nekem egyedül, aztán kérem vissza az összes szart!

Both Gabi

Moncsikám, én nem kérek semmit! Jó ez így, ahogy van. Ja, de! Ha mégis lehetne egy aprócska kérésem: csak annyit, hogy még jó sokáig maradjon így. Köszi nagyon!

Szentesi Éva

Mónika! Kérek egy férjet!

Kormos Anett: Mit szólnál az enyémhez?

SzÉ: Hosszú szőke haja van?

KA: Persze... persze...

DTK: Borcsa, ezt a párbeszédet így, ez az egyben tedd be a végére!

Fiala Borcsa: Igenis, kérem!

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/Deer worawut