(Hirdetés)

1. nap: Kulturális orgazmus

Úgy kezdtem a hetet, hogy három testőrrel mentem az Operába. Megnéztük az egyik kedvencemet, a Toscát. A szettet nem gondoltam túl, fölvettem a kedvenc barna, hosszú parókámat meg a Veronkától kapott fekete overallomat. Toscának még azt is megbocsátottam, hogy nem én voltam a legfontosabb nő az épületben... Szenvedélyes rajongója vagyok ennek a műfajnak... meg az erős, tüzes asszonyoknak, mint amilyen a darab főszereplője. Inspiráló és megható, pláne ilyen védőőrizetben.

Athos, Porthos, Aramis és Constance... helyett: Zoli, Bence, Zoli és Évi. (D'Artagnan sehol.)

2. nap: Romantikus séta

Egymagamban. Miért ne? Gondoltam egyet, bebugyoláltam magam az interneten rendelt oversize puha gyapjúkabátomba (nem látszik, de tessék elképzelni!), és gyalog indultam haza. A gyönyörűen megvilágított Parlament mellett alkonyatkor elsétálni... Ne mondja nekem senki, hogy van ennél lélegzetelállítóbb látvány!

3. nap: A hiúság vására

Portréfotózás a készülő könyvemhez a fotósunkkal Gotival, Rikk Ági sminkjével... meg egy limitált kiadású bőrdzsekivel, amit a főnököm csak úgy hív, hogy a Szentesi-egyenruha. Fotózás közben kiderült, hogy a harminc közül talán csak egy képen tudok olyan arcot vágni, ami megfelel a kívánalmaknak. És az is, hogy miért nem lettem modell. De az önbizalomnak mindenképpen jót tett a végeredmény.

Fotó: Goti Photography, Smink: Rikk Ági

4. nap: Búcsúszex a szerelmemmel

Vagyis egy kiadós indiai vacsora, amely megmelegíti a szívemet, kielégíti az érzékszerveimet és tökéletesen boldog állapotba repít. Fel-fel a fellegekbe! Tudjátok, mennyire odavagyok érte... hogy már egyszer megpróbáltam szakítani vele... ám visszaestem, menthetetlenül és csúfosan. Most viszont úgy döntöttem, hogy 40 napra, a nagyböjt időszakára lemondok róla (ismét). ITT elolvashatjátok, miért. Ja, és tökmindegy, mit viseltem aznap. Csakis az ízorgia volt a lényeg.

Ha tudtok ennél szebbet mutatni, megemelem a kalapom

5. nap: „Jóga" az új irodánkban

Imádom, hogy végre van szerkesztőségi irodánk! Kivéve, amikor bejön Gazsi, az egyetlen férfimunkatársunk, és lepizsamázza ezt a kényelmes, divatos, és a hatékony munkavégzés céljának tökéletesen megfelelő szürke pólómat. Nyugi, amit kapott, azt nem tette zsebre. És a vörös rúzsom meg a körömlakkom a helyén volt, úgyhogy nem eshetett nagy csorba az önbizalmamon. Arról nem is beszélve, hogy megleptem magam ezzel a vadiúj, édes, rózsaszín Valentin-napi kisegérrel. Még hogy pizsamaruha. Pff...

nbs

6. nap: Belső nagytakarítás 

Leszokóban vagyok a kávéról, ami nekem, a kávéfüggőnek meglehetősen komoly kihívás. De hát méregtelenítenem kell, ami kávéivással nem kivitelezhető. Helyette japán zöld teát iszom, amit jegesen is lehet (kell?) fogyasztani. Hidegen tényleg utánozhatatlan az élmény. És a segítségével mára eljutottam odáig, hogy a kávé sem hiányzik már. Kisötös magamtól!

7. nap: Külső tatarozás

Na, kivel tölti az egyszeri Szentesi a Valentin-napot? Azzal, akit a legeslegjobban szeret: saját magával! Pezsgős manikűr, lábmasszázs, gyümölcsök, csokiszökőkút... (Ez utóbbin csak a szememet legeltettem, helló! De már az is  majdnem elég volt.) Mennyei kikapcsolódás. Remélem, a ti hetetek is ragyogóan telt.

Boldog Valentint mindenkinek, szerelmeseknek, nem szerelmeseknek, egyedülállóknak és párban élőknek!

Szentesi Éva

A képek a szerző tulajdonában vannak