WMN Life
WMN Life

Ha vízpart mellett élsz, egy személyben van barátod, pszichológusod, orvosod

WMN Life – 2024.07.24. – FB

Azoknak a városoknak, amiket folyó szel ketté, valahogy mindig különleges hangulatuk van. Élhetőbbek, szerethetőbbek, ráadásul a víz jelenléte jóval változatosabb – és sokszor persze ingyenes – programokat is kínál, így nem csoda, hogy a lakóik is boldogabb és kiegyensúlyozottabb életet élnek.

Veszélyezteti-e a kisbaba vagy a magzat egészségét a macska? – mindent a toxoplazmózisról

WMN Life – 2024.07.23. – DD

Még mindig tartja magát a tévhit, hogy a macskák a terhes nők első számú ellenségei a toxoplazmózis nevű betegség miatt. A valóság azonban teljesen más – a kérdést parazitológus és szülész-nőgyógyász szakorvosokkal jártuk körbe.

„Egy vacak kis vázlattal bűnözőket kaphatok el” – áldozat volt, a világ legsikeresebb fantomképrajzolója lett

WMN Life – 2024.07.22. – SzAE

Hogyan lett Lois Gibson a világ legsikeresebb fantomképrajzolója, és mi kell ahhoz, hogy a lehető legjobb portré készüljön el egy személyleírás után? Olvassátok el cikkünket!

Tóth Flóra: Reziliens gyerekeket szeretnék nevelni, és ennek része, hogy időnként stresszelni látnak

WMN Life – 2024.07.22. – TF

Reziliensnek lenni azt jelenti, hogy rugalmas az ellenálló képességed a változásokkal, akadályokkal szemben. De vajon hogy lehet ezt elérni kudarcok és traumák nélkül? Megtaníthatjuk puszta terelgetéssel a gyerekeinknek a rezilienciát?

Z. Kocsis Blanka: Egyedül menni nyaralni, fesztiválra, moziba – az önismeretem újabb fontos lépései

WMN Life – 2024.07.22. – ZKB

Az egyedüllét, pláne nőként, gyakran von maga után sztereotípiákat, szorongásokat és tévhiteket. Ezekkel az érintettek olykor a környezetük által visszatükrözött képben találkoznak, máskor a fejükben harcolnak meg velük. A korlátozó gondolatok erdején túl azonban van egy egészen új, teljes élet, amelyben mi magunk vagyunk önmagunk legteljesebb értékű társasága. Mondom most. Két éve ebben egyáltalán nem voltam biztos.

Iliás-Nagy Katalin: A titkos összetevő

WMN Life – 2024.07.21. – INK

Vajon mitől volt olyan jó a családi kovászos uborka gyerekkorunkban? És az eper, a fejes saláta, a kifli a nyaralóban? Iliás-Nagy Katalin írása a felejthetetlen nyári ízekről.

A hőhullám nem csak azért készít ki minket, mert melegünk van – interjú Dúll Andrea környezetpszichológussal

WMN Life – 2024.07.21. – WMN

A tájépítészeknek érdemes edukálniuk az embereket arra, hogy amiről évszázadokon keresztül azt tanultuk, hogy szép, nem biztos, hogy hasznos is. Fontos lenne megtanulni szépnek látni a méhlegelőt vagy a zabolátlanul növő füvet, mert ez segít a túlélésben.

Milyen esélyekkel indul egy kapcsolat, ha a neten szövődik? És ha egy buliban?

WMN Life – 2024.07.20. – KAd

Harmonikusabb párkapcsolatokról számolnak be az emberek, ha offline, például családtagok vagy ismerősök bemutatása által ismerték meg a társukat, mint ha valamilyen internetes társkeresőn találkoztak, mondja egy kutatás. Mit gondol erről a pszichológus-párterapeuta?

< 1 2 3 4 5 6 7 >