„Nem érdekel, ha középkorú anyukának tűnök ettől, de Taylor Swift arra tanítja a nők generációit (a Z-től az X-ig), milyen az, ha olyan partnerünk van, aki mellettünk áll, Travis Kelce pedig szemlélteti azt, hogyan válhat valaki ilyen társsá” – vetette fel az amerikai szerzőnő, Allison Winn Scotch, aki feleslegesen aggódott, hogy mit gondolnak róla a fenti véleménye miatt, ugyanis egyre többen csatlakoznak az álláspontjához.

„Travis 11 órát repült az egyetlen szabad hétvégéjén Taylorért” – mutatott rá más a közösségi médiában, majd hozzátette, ne adjunk lejjebb az elvárásainkból, mert aki igazán akar valamit, az tesz is érte. A Kansas City Chiefs-játékosa ugyanis azzal keltette fel az internet (na meg későbbi barátnője) figyelmét korábban, hogy a bátyjával, Jason Kelce-vel közös New Heights podcastjának egyik adásában elmesélte, hogy a rajongókhoz hasonlóan ő is készített barátságkarkötőt, viszont ezen az album-, vagy számcímek helyett a saját telefonszáma szerepelt. A cél az volt, hogy ezt odaadja az énekesnőnek, majd elhívja őt az egyik meccsére is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Travis Kelce (@killatrav) által megosztott bejegyzés

„I wanna be your endgame”

Bár Taylor egyelőre nem beszélt nyilvánosan arról, hogy mit szólt a sportoló karkötő-trükkjéhez, az kétségtelen, hogy a férfi gesztusa lenyűgözte őt, hiszen az elmúlt hónapokban többször is a helyszínen szurkolt a Kansas City Chiefs-nek, láthatóan megismerkedett párja szüleivel és barátaival, Travis már bulizott együtt az énekesnő apjával, továbbá előszeretettel áradozik a barátnőjéről a podcastjában, na meg WSJ. Magazine-nak adott interjújában is.

„Soha nem voltam a szavak embere. Elképesztő Taylor közelében lenni, látni, hogy milyen okos. Mindennap tanulok tőle valamit” – árulta el. Travis a saját bevallása szerint még soha nem randizott olyasvalakivel, mint az énekesnő, de hiába követik lesifotósok mindenhová a szerelmét, az amerikaifoci-játékosnak esze ágában sincs elmenekülni a médiafigyelem elől.

„Paparazzik várják a háza előtt, minden étteremnél, ahová megy, az összes repülőnél, amiről leszáll, és ő mégis egyszerűen csak éli és élvezi az életét. Ha ő így tesz, jobb, ha nem leszek az az ember, aki furán viselkedik” – emelte ki Travis, aki a nyilatkozataival és a tetteivel kiérdemelte azt a „golden retriever boyfriend” címet. (Ellentétben Taylor korábbi párjával, Joe Alwynnal szemben, aki nem beszélt róla az interjúkban, és csak nagyon ritkán jelent meg vele a nyilvánosság előtt.)

Ez az oka annak, hogy sokan egyfajta párkapcsolati coachnak tartják Taylor Swiftet, aki azt üzeni a fiatal generációknak: ne alkudjanak meg a partnerüket illetően, hanem igenis legyenek elvárásaik, keressenek olyat, aki támogatja őket, nem fél kimutatni az érzéseit (akár az egész világ előtt sem, mint Travis) és velük együtt örül a sikereiknek.

Egyszóval találják meg legfőbb szurkolójukat, aki nem fél attól, ha a társa esetleg sikeresebb nála.

„It's a love story, baby, just say yes”

A „golden retriever boyfriend” kifejezés egyébként az elmúlt pár évben lett kifejezetten felkapott TikTokon, és az Urban Dictionary definíciója alapján olyan társra utalnak vele, „aki meglehetősen egyszerűvé teszi a boldog és kielégítő kapcsolat fenntartását”.

Ilyen partnernek látja most az internet Travis Kelce-t, Chris Evanst, vagy Zendaya szerelmét, Tom Hollandet is: nagyon úgy fest, hogy az alfahímek és a rosszfiúk romantizálásának ideje hamarosan lejár(hat), és végre a melegszívű, odaadó, törődő, az otthon érzését megteremtő, továbbá az érzelmileg elérhető személyek lesznek azok, akik a reflektorfénybe kerülnek.

„Óriási szakadék van aközött, ami miatt vonzódunk valakihez annyira, hogy elmenjünk vele az első randevúra, és aközött, ami mentén hosszú távú partnert választunk magunknak” – hangsúlyozta a londoni randicoach, Hayley Quinn a HuffPostnak.

„Az igazság az, hogy míg bizonyos vonzó tulajdonságokat – mint amilyen az önbizalom is –, a rosszfiúkhoz társítunk, végső soron viszont az olyan tulajdonságok győznek, amelyekre hosszú távon is szükségünk van egy jó kapcsolathoz – ilyen például a gondoskodás és a figyelmesség.”

A Travis Kelce-hez hasonló pasik népszerűségének robbanásszerű növekedése a szakértő szerint arról árulkodik, hogy a nők belefáradtak a vegyes jelzésekbe és a „se veled-se nélküled” kapcsolatokba, helyette pedig olyan férfiakra vágynak, akik (szó, mi szó) jellemükben tényleg a közkedvelt kutyafajtára emlékeztetnek.

Travis Kelce például nem aggódik az „anyuci kisfia” címke miatt sem, és előszeretettel áradozik édesanyjáról, Donnáról az interjúiban, aki az elmúlt években rendíthetetlenül ott szurkolt mindkét fia meccsén. „Őrület, ötéves korom óta megpróbál ott lenni a sporteseményeinken… Szóval harminc éve jelen van a rendezvényeinken, akkor is, ha azok egy napon vannak” – hálálkodott nyíltan Donnának a sportoló. 

„All too well?”

Travis egyébként határozottan különbözik attól az ideáltól, amit Taylor Swift exei megtestesítettek: korántsem művészalkat, ráadásul, saját bevallása szerint még csak nem is a szavak embere. Ezzel a fiatal generációk újabb leckét kaptak az énekesnőtől, méghozzá azt, hogy

ha ismerkedésről van szó, nem árt kimozdulni a komfortzónánkból, és érdemes esélyt adni olyanoknak is, akikről először talán azt feltételezzük, nem felelnek meg a tökéletes társról alkotott elképzeléseinknek.

Ennek hátterében az a jelenség áll, amiről már többször is írtunk: általában hasonló emberekhez vonzódunk, hiszen (látszólag) megnyugtató olyan ember mellett elköteleződni, aki az ismerősség érzését kelti bennünk. Arra is hajlamosak vagyunk, hogy egy új, az előzőre határozottan emlékeztető partner mellett megpróbáljuk helyrehozni a volt kapcsolatunk hibáit, bízunk benne, ezúttal jobban csináljuk majd – talán éppen ez az oka annak, hogy a számunkra ismeretlen személyiségekkel való románc ijesztőnek tűnhet kezdetben. 

De ha Taylor Swiftnek bejött, miért ne adhatnánk neki mi is egy esélyt? Csak vigyázzunk, nehogy „swiftfishing” áldozatai legyünk:

a társkeresőkön ugyanis egyre többen adják ki magukat az énekesnő rajongóinak azok, akik romantikusabbnak, tisztességesebbnek és vonzóbbnak akarnak tűnni mások szemében. 

A Tinder statisztikája azt mutatja, hogy idén február óta 44 százalékkal nőtt azoknak az amerikai felhasználóknak a száma, akik megemlítették a sztárt profiljukon. Úgyhogy a számok is tagadhatatlanul azt bizonyítják, hogy Taylor Swift immár a szerelmi életünkre is hatással lehet. Csak annyi a dolgunk, hogy a megfelelő leckéket sajátítsuk el tőle.

Kiemelt képünk forrása: Getty Images/ John Shearer/TAS23 / Contributor; Getty Images/ JC Olivera / Stringer

Barna Borbála