Bár alapvetően optimista, derűlátó és romantikus vagyok, az utóbbi időben azon kaptam magam, hogy képtelen vagyok hinni a tartós, boldog kapcsolatokban. Sőt mi több, még a szerelem műfaját sem tudom értelmezni. Idejét sem tudom, mikor voltam utoljára megőrülve valakiért, vagy hogy az egyáltalán milyen érzelmekkel járhat. Nagy kár, bizony. Kész szerencse, hogy a múltkor rátaláltam egy Instagram-oldalra, a Thewaywemetre. Bárki beküldheti ide fotóval együtt a szerelmének történetét, hogy az olyan cinikus, az élet viharaitól megkeseredett szívek is szivárványszínt pezsegve engedjenek fel harmonikaszótól kísérve, mint az enyém. Innen válogattam ki pár olyan történetet, amelyek engem a legjobban megfogtak, hogy azokat zanzásítva eléd tárjam. Nehogy már csak az én szarkazmustól szarkalábas szememet fussa el suttyomban a könny...

1. Akiket egy véletlen utazás sodort egymás karjaiba

Az amerikai srác Ázsiában utazgatott egy hónapig munkaügyből kifolyólag, de már nagyon unta a banánt, úgyhogy átrakatta pár nappal korábbra a repülőjegyét. Így futott össze az „álomlánnyal, aki „minden szempontból gyönyörű és tökéletes volt” a hazafelé tartó járaton. Mint kiderült, a spanyol lány Thaiföldön utazgatott egyedül, és szintén átrakatta korábbra a repjegyét. A közös út hét óráját végigbeszélgették, majd miután el kellett válniuk, hetekig leveleztek. Végül a fiú azt füllentette a lánynak, hogy a munkája Barcelonába szólítja, ahol aztán újra találkoztak. „Három nappal később elmondtam neki, hogy szeretem, a negyediken pedig így: „ugye, tudod, hogy Spanyolországba költözöm?” Kicsit kockázatos volt, belátom. Nem mondott sem igent, sem nemet, csak mosolygott, úgyhogy ezt beleegyezésnek vettem! Három héttel később eladtam az autómat, megszabadultam a lakásomtól, és Spanyolországba költöztem. Feltettem mindent egy lapra azt feltételezve, hogy minket egymásnak teremtett az ég. És... igazam lett.”

 

2. A kopasz menyasszony története

Joan az esküvői ceremónia során borotválta le a haját szerelme előtt tisztelegve, szolidaritásból. Craig és Joan 14 éves koruk óta ismerték egymást, és – amit a lány még csak nem is sejtett – a férfi pontosan azóta volt szerelmes belé. Három évtizednek kellett eltelnie, hogy kibukjon belőle a vallomás. „Kicsit izgultam miatta, és Joan már volt korábban házas, de számomra mindig is csak ő létezett.” Amikor a férfit négyes stádiumú hasnyálmirigyrákkal diagnosztizálták, és az orvosok csak kilenc-tizenkét hónapot jósoltak neki, elhatározták, hogy előbbre hozzák az esküvőjüket. Az ünnepségen Joan a násznép előtt vágta kopaszra a haját, amit aztán rákos gyerekeknek ajánlott fel.

Craig kevéssel karácsony előtt hunyt el.

 

3. A srác, akinek már a jele is a szerelem volt az óvodában

„Laura és én még oviban találkoztunk. Emlékszem, ahogy ott állok háromévesen, és kijelentem a kiscsoportom előtt, hogy egy nap őt fogom feleségül venni. Ő tanított meg aztán hintázni, hegyeket rajzolni, meg azt, hogyan kell helyesen enni a sajtfonatokat.” Az óvoda után a párocska elsodródott egymástól, hogy aztán a gimi alatt újra egymásra találjanak. „Így volt egészen 2015. május 23-ig, amikor úgy döntöttem, hű leszek az óvodáskori fogadalmamhoz, és elveszem Laurát feleségül. Ott kértem meg a kezét, ahol az egész elkezdődött az ovis csoportunk termében.”

 

4. Aki szembement az őskövület hagyományaival

A két lány véletlenül találkozott egy százfős jógaórán. „Korábban csak pasikkal randiztam, de volt benne valami, ami azonnal megfogott. A harmincas éveim elején jártam, és mintha csak lekapcsolták volna a villanyt. Nehéz volt megérteni, mi történik velem, főleg hogy én délről származom, ahol azt tanítják, nőként csak férfiakkal járhatsz, másra még csak gondolnod sem szabad. Ő olyan volt, mint egy árhullám.” A csajok azóta is boldogan élnek együtt.

 

5. Jól működő bűnszövetség

„Egy bárban találkoztunk. Ő épp akkor ment keresztül egy elég csúnya váláson. Hihetetlenül pörgősnek, kifinomultnak és szuperszexinek láttam. Tényleg az, a mai napig! Mindketten szörnyű házasságokból jöttünk, és már voltak gyerekeink, amikor egymásra találtunk. Harmincöt éve vagyunk együtt, és még mindig fülig szerelmesen. Temérdek kalandban veszünk részt, amikor csak tehetjük, utazunk. Épp most értünk haza Mexikóból. Ő az én tettestársam!”

 

6. A férfi, aki egy ötéves lány szívét is elrabolta

Laza online hülyéskedésnek indult, hogy aztán rájöjjenek, ennél sokkal több lehetne közöttük. Így végül randiztak is – és azóta elválaszthatatlanok egymástól. „Az esküvői szertartásunkon Mike, miután elmondta az ő esküjét nekem, letérdelt az ötéves lányom, Heidi elé, és a könnyeivel küszködve a következő ígéretet tette neki: „Esküszöm, hogy mindig igazságos és őszinte leszek veled. Megígérem, hogy minden módon támogatlak. Ígérem, hogy mindig megfogom a kezed és megfésülöm a hajad, valahányszor csak megkérsz rá. Ígérem, hogy esténként betakargatlak. Ígérem, hogy az édesanyáddal való kapcsolatom során megmutatom neked, hogyan kell egy férfinak bánnia egy nővel. És mindenekfelett esküszöm, hogy megvédelek, gondoskodom rólad, és nagyon, nagyon szeretni foglak mindörökké.”

Egészen elborítottak az érzelmek. Már önmagában az is nagyon különleges, ha találsz valakit, aki feltétel nélkül szeret téged. De hogy „csomagban” is elfogad egy olyan férfi, aki arra is ígéretet tesz, hogy a kislányodat is szeretni fogja, bárhogy lesz, az egy igazi áldás.”

 

 

 Fiala Borcsa