WMN Life
WMN Life

Kerekes Anna: A három legfontosabb dolog, amit a pszichológia tanított nekem

WMN Life – 2021.05.12. – KAA

Szerzőnk felnőttfejjel visszaült az iskolapadba, és pszichológusnak tanul. Elmondja, miért döntött így, és mi az a három fontos felismerés, amit a tanulásnak köszönhet:

„A böjt gyerekverziójába is belebuktam” – Ramadán a Covid idején

WMN Life – 2021.05.12. – TÉZS

Ramadán ideje van, a muzulmánok a hold járásától függően huszonkilenc- vagy harmincnapos böjtöt tartanak: ez a szent hónap a testi-, lelki- és szellemi megtisztulás, a befelé fordulás ideje. Isztambulban élő szerzőnk mesél a szokásokról, és saját kapcsolódásáról:

Fedezzük fel újra a kedvenc osztálykirándulós helyszíneinket! – 3 hazai úti cél, ahova visszatértem felnőttként

WMN Life – 2021.05.11. – KC

Az ország telistele van csodálatos kincsekkel és látnivalókkal, amiket az ember kamaszként még nem is igazán tud értékelni. Így hiába az egykori osztálykirándulások (egyre halványodó) emléke, muszáj újra felfedezni őket, ezúttal már érett, a szépségekre nyitott szemmel.

Vulkántúra a Börzsönyben? Igen! – Mutatjuk, hol lelitek a csodát

WMN Life – 2021.05.10. – FR

Ha egy szuper kirándulástippre vágynátok: az Északi-középhegység nyugati bástyája, a Börzsöny tökéletes úti cél a lelkes természetjáróknak. Egyrészt azért, mert nincs messze a fővárostól – mégsem annyira zsúfolt, mint a Pest környéki kirándulóhelyek –, másrészt kiapadhatatlan forrása a szebbnél szebb túraútvonalaknak, amelyek közül szinte lehetetlenség kiválasztani azt az egyet, amit aktuálisan megjárnánk. Ez alkalommal Radojka egy különleges és ritkán látott útra indult: hármas csúcstámadásra a Börzsöny vulkáni kúpjaira.

Steiner Kristóf: Sok minden a helyére került ma

WMN Life – 2021.05.09. – SK

„Egy Covid nélküli világban ez a nap éppen olyan nap volna, mint az összes többi – most viszont mindent százszorosan, ezerszeresen vagyunk képesek értékelni.” Ilyen a nyitás Agios Georgiosban.

„Mit számít a halálom, ha ezen keresztül ezrek ébrednek fel és kezdenek el cselekedni?” – 100 éve született Sophie Scholl

WMN Life – 2021.05.09. – PD

Te kiállnál az igazadért akkor is, ha tudnád, hogy ezzel az életedet kockáztatod? Sophie Scholl még nem töltötte be a huszonkettedik életévét, amikor mindezért kivégezték.

Mesélj a Földnek hosszú jövőt, Sir David Attenborough! – A The Year Earth Changed című új, varázslatos dokumentumfilmet ajánljuk

WMN Life – 2021.05.08. – MK

David Attenborough ma 95 éves, és mivel ünnepelhetnénk ezt a kivételes embert méltóbban, mint hogy beszámolunk a legutóbbi filmjéről, amit szerelmi vallomás gyanánt készített a Földnek.

< 1 2 3 4 5 6 7 >