WMN Egszsg
WMN Egszsg

Cenzúra! A nők egészségével kapcsolatos szavak még mindig feketelistásak a közösségi médiában

WMN Egszsg – 2024.06.13. – MZS

Menopauza, meddőség, vetélés, menstruáció, méh, méhnyak, szoptatás, tampon, PCOS és pubertás… Néhány a nők egészségét övező negyven (!) olyan kifejezés közül, amelyeket rendszeresen cenzúráznak a különböző közösségimédia-platformokon. A tiltás pedig azt az elképzelést is állandósítja, hogy a női test és annak működése szégyenletes, és el kell rejteni.

Felmentett voltam tornából, és évtizedekbe telt, mire rájöttem, mire van szüksége a testemnek

WMN Egszsg – 2024.06.12. – FB

A húszas éveimre teljesen kikopott a mozgás az életemből. Néha elfogott ugyan a buzgóság, hogy valamit azért mégiscsak kéne csinálnom, ám a motivációm nem volt a legmegfelelőbb: kizárólag a hiúság hajtott. Azt reméltem, ha elmegyek pár alkalommal aerobikra, máris egy fiatal Jane Fonda válik belőlem. Ma viszont már máshogy viszonyulok a sporthoz.

Szex a medencében, kukkolda és kurtizánok: cseppet sem visszafogott erotika a középkorban

WMN Egszsg – 2024.06.11. – MLM

A középkorban a keresztény erkölcsök alapján a szex csak házasságban volt megengedett, és csak gyereknemzés céljából. Ám a középkorban sem voltak szentebbek az emberek, mint manapság, csak más keretek között élhették ki a szexuális igényeiket.

A vágyott kisbabát is elveheti tőlünk az endometriózis

WMN Egszsg – 2024.06.11. – BSz

Mára mind az endometriózis, mind a meddőség vagy a nehezített teherbe esés olyannyira gyakori problémává vált, hogy szinte nincs köztünk olyan, akinek a szerettei, ismerősei körében ne lenne érintett. Mik a lehetőségek és a gyógyulási esélyek? Erről kérdezte dr. Imre Rubent, az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum Meddőségi Diagnosztikai Centrumának vezető szakorvosát és dr. Tömösváry Zoltán endometriózisspecialistát Bereczki Szilvia.

„Ne úgy tekintsünk a macskára, mint egy kisebb kutyára, ami furcsán ugat” – Cicák is lehetnek terápiás állatok

WMN Egszsg – 2024.06.08. – DD

Sokkal több van a macskákban, mint amit hajlamosak vagyunk gondolni róluk: kiváló terápiás állatok lehetnek belőlük, akik olyat tanítanak az embernek, amit a kutyák nem tudnak.

Élhetünk 100 évig, de azt is kevésnek fogjuk érezni, ha mindig csak robotolunk – Ilyen volt a WMN Klub, ahol a hosszú élet titkát kerestük

WMN Egszsg – 2024.06.05. – MZS

A legtöbbünknek célja a hosszú, tartalmas és boldog élet, az eszközöket azonban mindenki máshol, más ütemben találja meg hozzá.

Minden harmadik magyar embernél daganat alakul ki – és egyre több a fiatal beteg

WMN Egszsg – 2024.06.01. – DTK

A daganatos megbetegedések esetén a korai felismerés létfontosságú, életek múlhatnak rajta. A diagnosztika fejlődik, miért van akkor mégis, hogy egyre több fiatalt diagnosztizálnak már hazánkban is rosszindulatú daganattal? Min múlik mindez? Mennyiben befolyásolja a rákos megbetegedések kialakulását a genetika, és mennyiben az életmód? D. Tóth Kriszta többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ magyar onkológusok segítségével.

Ozempic-bébik: sorra esnek teherbe a diabéteszgyógyszert használó nők

WMN Egszsg – 2024.05.29. – CSA

Mind többen kapják meg a döbbenetes hírt az orvosnál: noha fogamzásgátlót szednek, babát várnak. És rengetegen vannak olyanok is, akik azért nem szedtek ilyesmit, mert az állapotuk (például súlyos PCOS, vagy a túlsúly miatti rendszertelen peteérés) miatt lehetetlennek tetszett, hogy valaha is teherbe essenek. Az Ozempic miatt most mégis.

< 1 2 3 4 5 6 7 >