WMN Ügy
WMN Ügy

„Te kedvesnek egyáltalán nem nevezhető szülő, aki kihasználod a helyzetet” – Egy szakember dühös levele elvált szülőknek

WMN Ügy – 2020.03.25. – GySz

„Aljasul és kegyetlen módon kihasználod a gyerek félelmét, bizonytalanságát és neked való kiszolgáltatottságát. Tényleg azt hiszed, hogy következmények nélkül visszaélhetsz a joggal, ezzel a helyzettel, de legelsősorban is a saját gyerekeddel?!” – Gyerekjogi szakértő szerzőnk egy hete megpróbálta szép szóval. Nem mindenki értette. Dr. Gyurkó Szilvia bekeményít.

Fikázás és elvárások helyett türelem és megértés kellene – Több mint egy hete indult el a digitális oktatás

WMN Ügy – 2020.03.24. – ZP

„Sokkal több dolog, eredmény született egypár nap, egy hét alatt, mint hosszú évek során. A tanároknak együttműködniük kell, tudást megosztani, lépést tartani, találkozni a gyerekekkel más formában. Közösségek alakulnak, ami az oktatásban, bárki bárhogy gondolja is, az egyik legfontosabb dolog” – így látja a digitális oktatást egy hét után egy pedagógus, aki szülő is.

Kereken öt éve Bill Gates megmondta, hogy ez fog történni – Lefordítottuk a TED-előadást, amire nem hallgatott a világ

WMN Ügy – 2020.03.23. – WMN

„A következő évtizedekben a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy egy rendkívül fertőző vírus fog megölni több tízmillió embert, nem pedig egy háború. Nem rakéták, hanem mikrobák” – mondta Bill Gates 2015. március 18-án. Mutatjuk az öt évvel ezelőtti előadás teljes szövegét. És közben összeszorul a szívünk, hogy nem hallgattak rá.

A zárt ajtók mögé senki sem lát be – A karantén a bántalmazás melegágya

WMN Ügy – 2020.03.23. – MV

A karantén miatti elszigetelődés a bántalmazás melegágya. Ha gyanús (vagy nagyon is egyértelmű) hangokat hallasz a szomszédból, cselekedj: életet menthetsz! Mérő Vera tanácsokat is ad ehhez.

Szembenézni a bennünk lévő ürességgel – Jelentés Indiából a koronavírus idején

WMN Ügy – 2020.03.21. – WMN

„Sokszor gondoltam azt, hogy a Földnek mi olyanok vagyunk, mint nekünk most ez a vírus. S lám, most, hogy tükörbe kellett néznünk, mégis talán a tőlünk telhető legjobbat hozzuk ki belőle, és ezért nagyon hálás vagyok.”

< 6 7 8 9 10 11 12 >

Legkedveltebb

WMN közösség

Podcast