WMN Ügy
WMN Ügy

„A szenvedélybeteg család harcaiban mindenki vesztes, de leginkább a gyermek” – Egy könyv, ami segít, hogy mindenkinek megbocsáthass, még magadnak is

WMN Ügy – 2022.09.12. – BG

Milyen felnőtt válik abból a gyerekből, akit alkoholista szülő nevelt? Mihez kezdhet az ember a szenvedélybeteg hozzátartozó miatt átélt traumákkal? Both Gabi ajánl az érintetteknek egy könyvet fogódzónak.

Most akkor tényleg kiszárad az ország? – Fotóriport az aszály elleni védekezésről

WMN Ügy – 2022.09.10. – CL

Azt reméled, túl vagyunk az aszályon, végre fellélegezhetünk? Elmondjuk, miért nem, és miért kell az országnak egy gyökeresen új vízgazdálkodásra átállnia – miközben ez sem olyan egyszerű, mint ahogyan azt sokan hiszik, ugyanis több, egymásnak ellentmondó szempontot kellene figyelembe venni.

„Most mit is akarnak tőlem pontosan?” – Analfabétának lenni nem csak azt jelenti, hogy valaki nem tud írni, olvasni

WMN Ügy – 2022.09.08. – FR

Az olvasás képessége nem ott ér véget, hogy megtanuljuk a betűket és ki tudunk olvasni szavakat, mondatokat. Értelmezni egy szöveget már sokkal komplexebb feladat, és becslések szerint ma Magyarországon ez minden negyedik embernek nem megy. A funkcionális analfabéták nem tudják „megfejteni” a hivatalos leveleket, és nem tudnak például százalékot számítani, márpedig ez nagy probléma, ezért osztjuk meg egy tavalyi cikkünket az írástudatlanság elleni küzdelem nemzetközi napján.

Hol a határ a düh, az „egyszerű” bunkóság és a bántalmazás között?

WMN Ügy – 2022.09.06. – GySz

A düh természetes emberi érzés. A másik szándékos bántása, a manipuláció, az önkontroll hiánya, vagy az önreflexió nélküli erőszak viszont már nem az. Sokszor mégis nehéz megtalálni a határt az „egyszerű” bunkóság és a bántalmazás között.

Nehéz megbirkózni a ténnyel, hogy soha nem lesz senkid – Kik azok a femcelek, és kit hibáztatnak a magányukért?

WMN Ügy – 2022.09.05. – SzÉ

A társkereséssel, az intim viszony kialakításával erősen küzdenek nők is – nem csak férfiak.

Csepelyi Adrienn: Nagyon fáj? Akkor bizonyítsd be! – Gondolatok a menstruációs szabadságról

WMN Ügy – 2022.09.03. – CSA

25 év, azaz 300 hónap. Vonjunk ki, mondjuk, húszat, mert néhányszor a fogamzásgátló segítségével kiiktattam a menstruációm. (RIP, hormonháztartásom.) Marad 280. Havi egy alkalommal számolva, pontosan 280 napot töltöttem eddig életemben fixen pokoli fájdalmak között. És akkor bizonygassam?

„Kicsikét szűk a világ neked”, ha azt hiszed, csak a kislányokat kell megnevelni

WMN Ügy – 2022.09.01. – SzÉ

Szépen zártuk a múlt hetet: a diplomás nő szitokszó lett, a feminista régóta az, a backstage-ben szexelő rajongólány pedig sose lesz más, mint egy kis ribanc, akit meg kell nevelni.

Benkő Fruzsi: „Szeretnénk megakadályozni, hogy kihunyjon a tűz a szemükben”

WMN Ügy – 2022.08.31. – BF

Benkő Fruzsi egy év hallgatás után (melynek okait megtaláljátok a cikkben) visszatért, hogy elmesélje, hogyan alakulnak a dolgaik az InDaHouse-nál, milyen terveket szőttek annak érdekében, hogy minél több hátrányos helyzetű gyerek kapjon lehetőséget a tanulásra, és azon keresztül arra, hogy semmiképp ne veszítsék el a reményt a jövőjüket illetően – ami a kutatások szerint jellemzően már hatodikos korukban megtörténik.

< 6 7 8 9 10 11 12 >