WMN Ügy
WMN Ügy

„Anyám kedves nő, nem veszélyes a társadalomra… akikre veszélyes, azok már nem élnek”

WMN Ügy – 2022.01.11. – SzÉ

Ma ünnepli 50. születésnapját Amanda Peet, ebből az alkalomból pedig újra ajánljuk az egyik legjobb munkáját. Ha még nem láttátok ebben a Netflix-sorozatban, feltétlenül pótoljátok be!

„Bocsánat, ez itt járóbeteg-ellátás, legközelebb ne ide jöjjön a tolókocsijával!” – Akadálymentesítés a mindennapokban

WMN Ügy – 2022.01.10. – WMN

„Az akadálymentesítést nem biztos, hogy az utcán kell elkezdeni, sokkal inkább az emberek fejében” – mondja vendégszerzőnk, aki a kerekesszékből meséli el mindennapi élményeit.

Tíz káprázatos LMBTQ-pillanat, amely az idei nehéz évben is reményt adott

WMN Ügy – 2021.12.30. – MD

Bár a közösséget további súlyos jogfosztások érték, rengeteg ember megmutatta: igenis fontos számára az elfogadás, a sokszínűség és a szeretet. Összegyűjtöttük, milyen élményekből merítünk erőt 2022-re.

A tiltás soha nem volt megoldás – Öt évtizeddel az amerikai nők döntési jogát garantáló ítélet után is az abortuszról vitatkozunk

WMN Ügy – 2021.12.27. – MZS

„Ha minden terhesség tervezett lenne, akkor sem tudnánk felszámolni az abortuszt.”

„Ropik, fogpiszkálók, gebék, egyesüljetek!” – Ezek a legtanulságosabb skinny-shaming sztorijaitok

WMN Ügy – 2021.12.20. – MZS

A testszégyenítésnek számos formája van, és nem csak a túlsúlyos embereket érinti. Ezek a ti történeteitek azokról az esetekről, amikor a vékony testalkatotok miatt ért bántás, megkülönböztetés benneteket.

Már az 5–12 év közti gyerekek is olthatók koronavírus ellen: ezt mondja a szakember a leggyakoribb aggályokra

WMN Ügy – 2021.12.17. – KAA

Nem veszélyesebbek a gyerekekre az oltás mellékhatásai, mint maga a koronavírus-fertőzés? Nem veszélyes-e beadatni, amikor még nem tudjuk, milyen hosszú távú mellékhatásai lehetnek? Mire figyeljünk, mielőtt beoltatjuk a gyerekeinket? Dr. Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Országos Érdekképviseleti és Szakmai Egyesületének elnöke válaszolt a legégetőbb kérdésekre.

„A gyereke olyan lesz, mint egy szobanövény. Tegye inkább intézetbe, hogy ne rontsa a családi légkört” – Élet egy próbatételes gyerekkel

WMN Ügy – 2021.12.17. – FR

A próbatételes gyerekekről sok tekintetben lemond a rendszer – néha még maguk az orvosok is –, az anyák azonban ritkán. Jáger Mónika a legnagyobb alázattal és kitartással támogatja a kisfiát, maradék erejével pedig azért küzd emberfeletti módon, hogy a sorstársait segítse.

< 6 7 8 9 10 11 12 >