WMN Ügy
WMN Ügy

Dr. Gyurkó Szilvia: Attól, hogy téged nem bántott, még lehet, hogy mást igen – A bántalmazás párhuzamos igazságai

WMN Ügy – 2022.02.07. – GySz

„Azoknak, akik egy bántalmazónak csak a pozitív oldalával találkoztak, piszok nehéz elhinniük, hogy az áldozatok igazat mondanak” – Gyurkó Szilvi írása a bántalmazásos ügyek látszólagos ellentmondásairól.

Tóth Flóra: Kedves influenszerek! Légyszi, álljatok le a kamuanyasággal!

WMN Ügy – 2022.02.04. – TF

Számít, hogy valaki milyen fotóval jelenti be a csodás hírt, hogy anyává vált? Tóth Flóra szerint igen…

„Több ok miatt nem tudjuk pontosan, mennyi a valódi fertőzöttek száma itthon” – Interjú Koltai Júlia társadalomkutató-adattudóssal

WMN Ügy – 2022.01.31. – FR

Hogyan alakult az elmúlt két évben a társadalom viszonya a járványhoz és az ahhoz kapcsolódó jelenségekhez; miért szkeptikus az oltásokkal kapcsolatban a magyarok egy része (spoiler: 28 különböző ok miatt); mitől függ a maszkviselési hajlandóságunk; hogyan alakult a különböző vakcinatípusok „népszerűsége”, és hogyan állunk a teszteléshez? És: mikor lesz már vége? Filákovity Radojka Koltai Júliával, a Társadalomtudományi Kutatóközpont tudományos munkatársával beszélgetett.

„Hatalmas erőt ad, ha van kiért küzdeni” – 30 éves a hazai szívátültetés

WMN Ügy – 2022.01.30. – MD

A kezdetekben szerepet játszott egy pulikutya, egy rádióműsor meg egy Zsiguli. És persze sok elszánt ember, akik operáltak, ápoltak, kutattak, felajánlottak, gyógyultak, támogattak. Ezzel a cikkel őket ünnepeljük. Érintettekkel és dr. Merkely Bélával, a Semmelweis Egyetem rektorával beszélgetett Milanovich Domi.

Balatoni József: Én nem azért tüntetek, mert ebből politikát szeretnék kreálni

WMN Ügy – 2022.01.29. – BJ

„Hiszem, hogy együtt, összefogva ki tudunk állni hétfőn az oktatásért, a gyerekekért, magunkért, a jövőért – pártoktól és pártállásoktól teljesen függetlenül.”

Temesvári Orsolya: A női(es)ségem és a szexualitásom megélése nem függ(het) a testem fizikai állapotától

WMN Ügy – 2022.01.27. – WMN

„Hiszen mi is történt? Egymástól teljesen független emberek kérdés, kérés vagy előzetes figyelmeztetés nélkül ítéletet hoztak rólam mint emberről és mint nőről. A testem fizikai valója, korlátai és a bénult végtagok értékmérővé váltak. Mintha megszűntem volna nőnek lenni, mert nem tudom egyedül széttárni a lábam egy férfi előtt.”

Hanyatt fekszünk szülés közben, hogy kényelmesebb legyen – De mégis kinek?

WMN Ügy – 2022.01.18. – MZS

Régóta tudjuk, hogy a gravitáció támogató ereje mekkora segítséget nyújt szülés közben. De akkor mégis hogyan alakult ki a fekve szülés protokollja? És az mennyire szolgálja valóban a nők és a baba érdekeit?

Az omikron nem kopogott, hanem hatalmas erővel, páros lábbal rúgta be az ajtót az iskolákban

WMN Ügy – 2022.01.14. – BJ

Közeledik a központi felvételi, és az érettségit is elő kellene készíteni, de ilyen körülmények között már az is eredménynek számít, ha minimálisan megvalósul az oktatás. Jocó bácsi el van keseredve, és ezzel nyilván nincs egyedül…

< 5 6 7 8 9 10 11 >