WMN Ügy
WMN Ügy

Nem versenytársak vagyunk, hanem „csak” társak – Amikor a nő keresi a pénzt

WMN Ügy – 2021.07.07. – SzAE

„Sokat írok a női egyenjogúság problémáiról, de az a helyzet, hogy a férfiak sok szempontból ugyanúgy rettenetesen nehéz helyzetben vannak. Ha egyszer a közmegegyezés szerint a férfinak kell keresnie, eltartania a családot, akkor egy fordított helyzetben borzasztó előítéletekkel kell szembenézniük. Mintha nem teljesítenék a feladatukat. Holott számomra az, hogy amíg dolgoztam, ő ellátta az otthoni teendőket és játszott a gyerekekkel, főzött ránk, szerintem férfiasabb mindennél. Nem is a férfiasság a lényeg ebben, hanem az emberi teljesítmény: méltósággal viselni a helyzetet.”

Seggrecsapásért feljelentés? Igen!

WMN Ügy – 2021.07.06. – SzAE

„Ami a legfontosabb: el kell jutni az önismereti úton az önértékelés és önbecsülés azon szintjére, ahol védendő értékként tekintek önmagamra, és senkitől nem tűröm el méltóságom csipetnyi csorbítását sem! Ebben tilos alkut kötni.”

A bikini világnapján feltesszük a kérdést: a tökéletes test kultuszának végleg befellegzett?

WMN Ügy – 2021.07.05. – SzÉ

Vajon mit jelent a tökéletes test? Létezik ilyen egyáltalán? Milyen változásokat hoz az, hogy egyre több márka fordul el az agyonsanyargatott, egyenkinézetű modellek világától a különböző alkatok képviselete felé?

Steiner Kristóf: Az előbújásom azt jelentette, soha nem adom fel és nem árulom el önmagam

WMN Ügy – 2021.07.04. – SK

„Amikor Steiner Gyulát arról kérdezik, miért érzi felelősségének ott lenni a felvonuláson, azt feleli: »Ne zavarjuk Istent, miközben alkot! Sokkal inkább csodáljuk meg munkájának gyönyörű eredményét. Aki elfogadásra, szeretetre, emberségre tanító vallások félreértelmezett szövegeit, dogmáit hangoztatja a melegeket támadva, annak azt üzenem: Isten az igaz, tiszta szívre méri egy ember nagyszerűségét, nem pedig arra, hogy egy férfi vagy egy nő izgatóbb számára.«”

Ház az Éváknak – Értelmi fogyatékkal élő kismamáknak és babáiknak alapítana befogadó tanyát egy érintett nagymama

WMN Ügy – 2021.07.03. – kn

Gyakorlatilag nincs olyan állami fenntartású intézmény ma Magyarországon, amelyik támaszt nyújtana az értelmi fogyatékossággal élők kapcsolataiból született gyerekeknek és szüleiknek.

Apró gyermektestek ezrei elásva az iskolák környékén – A népirtás újabb bizonyítékai kerültek elő Kanadában

WMN Ügy – 2021.06.30. – KAd

Százötvenezer indián és félvér gyereket zártak a XIX–XX. században gyakorlatilag átnevelőtáborokba, amelyekben például verés járt azért, ha azon a nyelven szólaltak meg, amit a szüleiktől tanultak. A cél az volt, hogy egészen elvágják őket a gyökereiktől. A zord körülmények és a bántalmazás miatt sokan nem tértek haza. A felelősök pedig egészen mostanáig próbálták takargatni ezt a tényt.

Ez az igazi feltámadás – Britney Spears harca a gyámság ellen

WMN Ügy – 2021.06.30. – GyD

„Itt áll egy 39 éves nő, aki nem nevelheti a gyerekeit, nem rendelkezhet a vagyona fölött (amiért ő dolgozott meg), nem dönthet a testéről (amelyből eltávolíttatná a fogamzásgátló spirált) és a gyógyszereiről (amellyel szedálják), nincs köze ahhoz a képhez, amit ismerünk róla, és nem bízhat senkiben. És köszönetet mond a bírónak, amiért egyáltalán meghallgatja. Életében először kért nyilvános meghallgatást, hogy végre az ő hangja, az igazi hangja is eljusson az emberekhez.”

Hőségriadó és vízhiány – a jövő elkezdődött? – Hová tűnik a Budapest környéki települések ivóvize?

WMN Ügy – 2021.06.30. – INK

„Vajon nem nonszensz-e, hogy miközben a klímaváltozás miatti súlyos aszályokra készülünk, ivóvízzel locsoljuk a kertjeinket és azzal töltjük fel a medencéinket?” A Budapest környéki települések vízhiánya kapcsán Iliás-Nagy Katalin riportjában utánajárt annak, mekkora a baj.

< 5 6 7 8 9 10 11 >