„Egy zseniális pszichopata megfogta a lányomat és unokámat. Bora Borára csábította őket: hogy még egyszer utoljára próbáljuk meg, hogy a gyerek érdekében, hogy az én hibám, de most visszaváltozom azzá, akibe beleszerettél, stb... stb... És melyik nő nem hiszi el, hogy a férfi, akihez szerelemből ment hozzá, valóban ismét olyan lesz, mint az a srác, aki térden állva kérte meg a kezét, hogy egy életre legyen a társa?

Magyarországon körülbelül 700 000 ilyen nő van! Így aztán, ha bolond, majom, buta liba vagy más, a kommentelők által „dicsérő" jelzővel ellátott lányom az, aminek mondják, akkor bizony 700 000 sorstársa van itthon, a saját országunkban. De ő legalább el mert menekülni az erőszak elől, kisgyerekkel a karján, éjjel, az utcán randalírozó kutyafalkákon keresztül. Papírok, pénz és lakás nélkül. Idegenben, 18 000 kilométerre itthonról.

Miért nem jön haza a gyerekkel? Elmondom! A férj által hamisított papírokra támaszkodva a kinti bíró úgy döntött, hogy a gyerek otthona minden kétséget kizárólag Bora Bora. Rögtön, 2012 májusában rátették egy listára, hogy nehogy elhagyhassa Francia Polinéziát. Ha elhoznánk, elhozatnánk, gyermekrablást követnénk el, annál is inkább, mert a hazai bíróságok, beleértve a II. kerületi bíróságot, a Fővárosi Törvényszéket és pár hete a Kúriát is, azt mondták a kint hamisított dokumentumokra támaszkodva, hogy Magyarországnak semmi köze a két nagy bajban lévő állampolgárához. Értik ezt? A magyar legfelsőbb bírói testület odadobta szeretteinket a polinéziai korrupció kénye kedvének, amelyet a férj pénze mozgat negyedik éve.

Ismét kérdezem, felfogják? Hét magyar bírónő azt üzeni lányomnak és unokámnak – aki magyar zászlót fest és kiteszi a házára, majd március 14-én, hatévesen előadást tart az iskolában a gyerekeknek szeretett Magyarországáról, amelyet anyjával együtt a Kossuth nótával fejez be –, hogy semmi közünk hozzátok, Polinéziában azt csinálhatnak veletek, amit akarnak. És egyelőre azt is csinálják velük, amit akarnak.

Nyíri Patrícia és fia, Noah

Ne higgyék, hogy a lányom nyomibb bármelyiküknél. Csak hát kikapta a legzseniálisabb fickót, aki valaha is megfordult a környezetében, de az sajnos csak a terhesség hatodik–hetedik hónapjában derült ki, hogy bántalmazó, erőszakot tevő ember.

Polinéziában nincs sem konzulátusunk, sem követségünk. Ez Franciaország tengerentúli területe. Párizsi konzulunkat kétszer utaztatta ki a Külügyminiszter. A kinti főügyésszel tárgyalt, eredménytelenül. Már voltunk fűnél-fánál és mindenki másnál, kevés eredménnyel. Kivéve, hogy itthon, majd három évi nyomozás után, a rendőrség előterjesztésére és a Legfelsőbb Ügyész vizsgálati indítványára, tavaly szeptemberben az ügyészség négy bűncselekmény és egy vétség bűntettében vádat emelt Soo Il Lee francia állampolgár ellen. Akár húsz év halmazati büntetés terhe mellett.

Remélem, sok kérdést meg tudtam válaszolni és segítettem egy picit abban is, hogy hamar belelássanak abba a srácba, akiből akár bántalmazó társuk lehet. Ezért is éhségsztrájkolok a Francia követségnél Budapesten, a Lendvay utca 26. előtt.

Önökért, a bántalmazott nőkért, és gyerekekért és persze két szeretett családtagomért.

Barátsággal és tisztelettel,

Dr. Nyíri Iván

Patrícia édesapja"

Fotó: Nyíri Iván facebook oldala.

Ha még nem olvastad a Patrícia édesanyjával készült exkluzív interjút, akkor ITT megteheted.