Zene füleidnek: Quimby – ahogy már rég hallhattad

Az igazán nagy előadók mindig képesek a megújulásra! Ilyen nagy kedvencem, a Quimby is, amely 33 év után sem hagy fel a kísérletezéssel. Mivel számtalan emlékem fűződik hozzájuk, nagy izgalommal várom a következő nagy dobásukat, a március 9-i Class&Roll koncertet, ami igazi műfaji különlegesség lesz.

Ennek során a Danubia Zenekarral és Balassa Krisztián karmesterrel kiegészülve a szimfonikus hangszerelést és a rock and roll attitűdöt ültetik át az MVM DOME színpadára.

Nem ez az első alkalom, hogy Magyarország első koncertzenekara bebizonyítja: a rock and roll és a klasszikus zene igazi barátok (2018-ban már tanúbizonyságát adták ennek), a mostani koncert azonban nemcsak emiatt különleges, hanem azért is, mert ez az első arénakoncertje a zenekarnak nyolc év kihagyás után. Mekkora buli lesz!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Quimby (@quimby_band) által megosztott bejegyzés

Bővebb információkat ITT találtok róla.

Kamrafeltöltés mesterfokon: Jön az 50. Platz Piac

„Nincs a világon olyan lélekemelő zene, mint a piaci népség zaja” – írja találóan Cserna-Szabó András. Ezeknél a szavaknál nem is lehetne jobban lefesteni azt a hangulatot, ami a Platz Piacon uralkodik.

A pilisvörösvári Kacsa-tónál négy évvel ezelőtt rendezték meg először a legínycsiklandozóbb termelői finomságokat felvonultató piacot, ami az évek során igazi közösségi eseménnyé nőtte ki magát. Nem is csoda, hiszen minden alkalommal finom falatokkal és zenével várják a piacozókat.

És mivel jó társaságban az idő is gyorsan telik, szinte észrevétlenül érkezett el az 50. jubileumi alkalom is, amit méltó módon ünnepelnek meg március 10-én. Lesz gardróbvásár, közösségi ebéd felejthetetlen fogásokkal, az igazi ünnepi hangulatról pedig DJ gondoskodik majd. Gyertek, ünnepeljük együtt a Platzot egy gyönyörű tavaszi napon a tóparton!

Bővebb infókat az eseményről ITT találsz.

Egészen a lelkedig ér: tízéves az IndaHouse, ünnepeljük meg együtt

Szinte hihetetlen, hogy már tíz év telt el azóta, hogy Benkő Fruzsina szociális munkás (akit Szuper WMN-díjra is jelöltünk anno) a hátrányos helyzetben élő gyerekek megsegítésére létrehozta az InDaHouse Hungary Egyesületet. Az egyesület mindennapjairól, az óriási erőfeszítéseikről, azokról a nehéz sorsokról, amikkel a munka során találkoznak, Fruzsi Fügödi naplók címmel cikksorozatot is írt a WMN-re, amelyet ITT olvashatsz.

A jubileum alkalmából ünnepi programsorozatot rendeznek – ennek része egy átfogó kiállítás is, amelyen nem mindennapi szűrőn keresztül mutatják be az InDaHouse tízéves történetét.

Mivel a nyilvánosság fontos szerepet játszik egy civil szervezet életében, egy különleges sajtószemlét tekinthet meg a kiállításon a közönség, fotókkal. Újra felvették a kapcsolatot ugyanis az egyesületről író szerzőkkel, és megkérték őket, hogy válasszák ki a kedvenc képüket, és reflektáljanak a korábbi írásaikra. A történetek visszarepítenek az adott évhez, és így átfogó képet kaphatunk az elmúlt évtizedből is.

Az eseményről bővebb információkat ITT találsz.

Mindent a szemnek: Françoise Gilot, Keserü Ilona és Reigl Judit alkotásai az Art and Antique művészeti vásáron

Micsoda nevek, micsoda életművek! A legnagyobb hazai és külföldi nőművészek alkotásait, igazi ritkaságokat is meg lehet tekinteni az idei Art and Antique művészeti vásáron február 29. és március 3. között a Bálnában. 

Reigl Judittól, a magyar kortárs festészet nemzetközi szinten is hihetetlen népszerűségnek örvendő alakjától például 1955-ben készült Fekete Robbanás című alkotását – amely művészettörténeti és műgyűjtői szempontból is kiemelkedően érdekes –nézhetik és vásárolhatják meg az érdeklődők.

Françoise Gilot munkáit a Műcsarnok után a Várfok Galéria standján láthatod újra.

A kiemelkedő művész, aki rendkívüli ember is volt, már életében legendává vált, megkerülhetetlen szellemi örökséget hagyva ránk. Nyolc évtizedet felölelő festészeti munkássága mellett számos művészetelméleti könyvet írt, verseskötetet publikált és illusztrált, tanított egyetemen, táncelőadásokhoz készített díszlet- és jelmezterveket. 

De napjaink ünnepelt képzőművészeti sztárja, Keserü Ilona két szőttese is kiemelt figyelemre tarthat számot. A művész a korábban, 1979-ben készült, Megyünk Szentendrére című alkotását álmodta újra: a kép hátterét leszövette, majd színes textilákból erre helyezte el az alkotás ismert motívumait.

Bővebb információkat a művészeti vásárról ITT találsz. 

Feed the beast: A legfinomabb városi sétákkal vár az Imagine Budapest

Kár szépíteni: rajongok a gasztronómiáért! De nemcsak jókat enni szeretek, hanem azok az izgalmas – sokszor régre visszanyúló – történetek is érdekelnek, amelyek egy-egy fogás vagy épp ikonikus étterem mögött bújnak meg. Az izgalmas városi sétáiról ismert Imagine Budapest pedig magába sűrítette mindezt, és így a hozzám hasonlók számára olyan programsorozatot állított össze, amit kár lenne kihagyni.

Második alkalommal rendezik meg ugyanis a Gasztronómia Hónapját, amelyen olyan rendhagyó programok kapnak helyet, amik az igazi ünnepre, a gasztronómiára fókuszálnak.

Egy hónap alatt több mint 50 alkalommal, 13 tematikában indulnak séták, melyek között ott találjuk a tavalyi év legnagyobb sikereit is, mint a Vendégségben az Auguszt családnál vagy a Sörgyári örömök. Emellett olyan különleges újdonságokkal is készülnek, mint a korábban két Michelin-csillaggal is kitüntetett Onyx kóstolókkal tarkított felfedezése. De a régóta zárva tartó Adria-palotát is bejárhatod, és miután elméletben elmerültél az egykori gyarmatáruk világában, a kor legfinomabb fogásait meg is kóstolhatod a Flavában. Ha csak belegondolok, már korog a hasam!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Flava Kitchen&More (@flavabudapest) által megosztott bejegyzés

A Gasztronómia Hónapja teljes programját ITT találod.

Kiemelt képek forrása: Facebook/ Indahouse Hungary; Facebook/ Quimby; Imagine Budapest; Instagram/ platz_piac

Filákovity Radojka