Körözz le mindenkit Budapest első elektromosgokart-pályáján

Bevallom, még úgyis, hogy jómagam nem vagyok a száguldás szerelmese, van valami hihetetlen eufória abban, ahogy a köröket rója az ember a FlashKart elektromosgokart-pályáin, amik hangulatos, illetve biztonságos környezetben – hazánkban egyedülállóan kialakított korlátrendszerrel – várnak.

Az elektromos gokartok 23 lóerősek, tíz sebességfokozat található rajtuk, és akár 60 km/óra végsebességgel is hajthatod őket.

Az Europeum üzletközpontban – ahol Budapest első elektromosgokart-pályája található – 209 méter hosszú szakaszon száguldozhatsz, az izgalmakat pedig egy 180 fokos visszafordító kanyar és egy balos sikán fokozza.

A KÖKI bevásárlóközpontban egy éve nyitott meg a FlashKart második pályája, ami 225 méter hosszú, és a pláza oszlopkialakításának köszönhetően mindenhol 7 méter széles – így bőven elegendő hely van arra, hogy szinte bárhol előzni lehessen. Itt a felnőtt mellett egy gyerekpálya kialakításán is dolgoznak – érdemes figyelni, mikor készülnek el vele.

Az elektromos gokartozás az egész családnak, kicsiknek és nagyoknak is felejthetetlen kikapcsolódást nyújt. Ha időpontot foglalnál valamelyik pályára, azt ITT teheted meg.

programajánló Kimenő Radival FlashKart Imagine Budapest Pingrumba
Forrás: FlashKart

Ismerd meg a két éve üresen álló Gellért Szálló legendáját – épületbejárás a bezárt hotelben

Van valami földöntúli hangulatuk az elhagyatott épületeknek.

A legendás Gellért Szálló már két éve áll üresen, az egymást váltó filmforgatások között azonban az Imagine Budapestnek köszönhetően most bejárhatod a megkopott szépségű hotel lélegzetelállító, grandiózus tereit, rácsodálkozhatsz az apró részletekre.

És persze lehetőséged lesz megismerni a szálló múltját is. Az izgalmakkal teli épületbejáráson ugyanis szó esik majd többek közt a leghíresebb vendégekről, a Gundel vezette étterem ínycsiklandó fogásairól, az egykor itt zajlott társasági eseményekről, a szálloda mindennapi működéséről, az értékmentésről, a retróról, de a tervezett felújításról és persze egy kicsit rólunk, budapestiekről, akik szinte mindannyian valamilyen viszonyban vagyunk/voltunk a legendás Gellért Hotellel.

A január végi időpontokra még van néhány szabad hely, ha azonban ezekről most lecsúsznál, foglalj februárra – ITT megteheted.

programajánló Kimenő Radival FlashKart Imagine Budapest Pingrumba
Forrás: Imagine Budapest

Reggelizz, mint a királyok a Pingrumbában

Szem nem marad szárazon azoktól az ételektől, amiket a Pingrumbában felszolgálnak: Kairótól Kalkuttáig a legínycsiklandóbb „ezeregyízű” fogások találhatók az étterem kínálatában. Aki egyszer ellátogat hozzájuk, akár egy finom ebéd, akár egy hangulatos vacsora elfogyasztására, rögtön a rabjává válik a helynek.

Első, decemberi reggelijükön azonban az is bebizonyosodott, hogy a napot is nagyon jó a Pingrumbában kezdeni, úgyhogy január 14-én újból 9 órakor nyitják a kapukat, terítik az asztalokat.

Az ébresztő fogásokat nagy testvérük, a Dobrumba reggeli étlapjáról hozzák el forrón, vagy éppen hidegen. A nap legfontosabb étkezéséhez az új natúr borlapjuk legkiválóbb habzóborait és Pét-Natjait töltik majd a poharadba, a koccintásokhoz pedig a kedvenc pinges DJ-ik szolgáltatják az aláfestő zenét.

Bővebb információt ITT találsz az eseményről.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

PINGRUMBA (@pingrumba_bp) által megosztott bejegyzés

Válj újra gyerekké – 101 kiskutya a Bem moziban

Néha igenis jólesik újra gyerekké válni, és valami olyat csinálni, amit utoljára sok-sok évvel (vagy évtizeddel) ezelőtt – mondjuk, megnézni egy rajzfilmklasszikust.

Gyerekkorom egyik nagy kedvence volt a Disney 101 kiskutya című, 1961-es rajzfilmje, amit január 14-én vetítenek a Bem moziban.

Ha már homályosan rémlene csak a történet: Roger Radcliffe zeneszerző agglegényként él Londonban kan dalmatájával, Pongóval, aki elhatározza, hogy feleséget talál gazdájának.

Kiszemeli az utcán sétáló dalmatát és gazdáját, majd a parkban tett, előre hozott séta alkalmával összehozza Rogert Anitával, akinek szintén van egy dalmatája, Perdita. Mindkét fél – kutyák és gazdáik között is – szerelem szövődik első látásra, Perdita pedig nem sokkal később 15 kölyökkutyának ad életet. Csakhogy még aznap este meglátogatja őket Szörnyella de Frász, aki meg akarja venni az egész almot, hogy a bundájukból szőrmét készíttethessen…

Jegyeket ITT válthatsz a rajzfilmre.

programajánló Kimenő Radival FlashKart Imagine Budapest Pingrumba
Forrás: Walt Disney

Ünnepeld meg a kínai újévet

Idén beköszönt a Sárkány éve, ami a kínai asztrológia szerint rendkívül pozitív változásokat hoz – olyanokat, amikre az emberiségnek már nagy szüksége van.

Az újév beköszöntét a budapesti kínai közösség két hétvégén át tartó programsorozattal ünnepli.

A január 28-i napot egy ősi kínai városnak, Csüancsounak (Quanzhou; ma Fucsien) szentelik: a városból érkező előadóművész-csapat népzenével, operával, néptánccal, és többek közt kosztümbemutatóval kápráztatja el a hazai közönséget. A Kínai Újévi Fesztivál – ami a valaha volt legnagyobb kínai kulturális eseménysorozat lesz hazánkban – második hétvégéjén, február 3–4-én pedig két napon át tartó programokkal várnak: lesz oroszlán- és sárkánytánc, színpadi előadások, bemutatkozik a kínai kalligráfia és festészet, megismerheted a teaszertartást, a bambuszbottáncot, és többek közt még profi séfektől is tanulhatsz.

programajánló Kimenő Radival FlashKart Imagine Budapest Pingrumba
Forrás: Facebook / Chinatown Budapest

Bővebb információkat a fesztivál programjáról ITT és ITT találsz.

Kiemelt kép: FlashKart, Chinatown Budapest, Imagine Budapest, Pingrumba

Filákovity Radojka