Távozó filmek

A köd

Stephen King története szerint misztikus köd ereszkedik egy amerikai kisvárosra. David, a kisfia, Billy és a város több lakója egy vegyesboltban reked, majd jön a felismerés: valami, vagy valamik mocorognak a ködben. A boltban rekedt emberek túlélése az összetartáson múlik, de tudjuk, hogy

az emberi természet gyakran félelmetesebb dolgokra képes, mint bármelyik nem e világi lény.

film sorozat Netflix streaming
Jelenet A köd című filmből – Forrás: Darkwoods Productions

Ki tudja, hogy az addig barátságos szomszéd nem változik-e szörnyeteggé a pániktól? Hogy reagálnak a barátok az összezártságra és a félelemre? Ez a sejtelmes és elgondolkodtató pszicho-sci-fi aligha tartozik a komfortfilmek közé, de ha valaki borzongásra vágyik, akkor június 24-ig még van ideje megnézni!

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt?

Andie egy női magazin újságírója, aki a „Hogyan…?” rovatért felel, és aktuális témája nem más, mint hogy fel kell szednie egy fickót, és tíz nap alatt elüldöznie magától. Aztán jön persze a csavar, az „áldozata” ugyanis nem más, mint Benjamin, aki pedig pont olyan fogadást kötött, hogy tíz nap alatt teljesen magába bolondít egy nőt. Tökéletes romkomreceptúra, Kate Hudson és Matthew McConaughey főszereplésével. Nem is tudom, mióta lehet a Netflix kínálatában ez a film, talán a kezdetektől. Bele is vágtam, jó párszor. Ki kell hogy mondjam, nem az én műfajom. Akármelyik jelenetét láttam, alig láttam a szekunder szégyenérzettől, egybefüggően sose bírtam pár percél tovább. De tudom és elfogadom, hogy a

műfaján belül kultfilmnek számít,

megannyi szállóige köthető hozzá, szóval mindenképp szólnom kell, hogy június végéig lesz már csak látható az oldalon!

film sorozat Netflix streaming
Jelenet a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? című filmből – Forrás Paramount Pictures

Jerry Maguire – A nagy hátraarc

A címszereplő Jerry győzelmet győzelemre halmoz. Tobzódik a magánéleti és szakmai sikerekben, az élete maga az amerikai álom. Aztán egyik napról a másikra elveszíti sportmenedzseri állását, majd a párját is. Mindent a nulláról kell kezdenie. Ahogy kézzel-lábbal próbálja visszakapni korábbi életét, megismeri és felveszi a kapcsolatot az emberi oldalával, önvizsgálatot tart és ezen az úton társául szegődik egy nem kifejezetten kiemelkedő focista és egy egyedülálló anya. Parádés szereposztás (Tom Cruise, Renée Zellweger és Cuba Gooding Jr.), vitriolos párbeszédek, mélységek és magasságok, igazi klasszikus a kilencvenes évekből. Június végéig megnézhető!

film sorozat Netflix streaming
Jelenet a Jerry Maguire – A nagy hátraarc című filmből – Forrás: InterCom

Z világháború

Hát ezen a történeten nincs túl sok magyaráznivaló, ugyanis ez egy zombifilm. Titokzatos, harapás útján terjedő vírus üti fel a fejét, az emberek egymásra támadnak, és pillanatok alatt összeomlik minden a földön. (És ez most nem túlzás, ugyanis az általános ábrázoláshoz képest ezek a zombik félelmetesen gyorsak!)

Ez a sztori önmagában egyáltalán nem olyan érdekes, na de Brad Pitt a főszereplő, és ki máson áll, vagy bukik az emberiség sorsa, ha nem rajta?!

Ráadásul nem csak a járványt próbálja megállítani, közben a családját is biztonságban akarja tudni, úgyhogy rengeteg pittes homlokráncolás, hunyorítás vár arra, aki június végéig megnézi ezt a filmet. Tökéletes popcornmozi annak, aki bírja az ilyesmit!

film sorozat Netflix streaming
Jelenet a Z világháború című filmből – Forrás: Paramount Pictures

Érdemes csekkolni a teljes listát, hogy semmiképp se érjen senkit kellemetlen meglepetés, de nyugavér, csigalom, vannak jó hírek is!

Érkező filmek, sorozatok

Fantasztikus klasszikusok jönnek a távozók helyére, úgyhogy semmiképp nem maradnak tátongó lyukak a kínálatban. Jön az Idétlen időkig, a Hook, a klasszikus Dűne, megannyi Pókember-film és a Terminátor második része is. A lista ennél még sokkal hosszabb, szóval lehet bőven szemezgetni! 

A június igazi csemegéket tartogat a sorozatrajongók számára is! Hosszú idő után jön a Black Mirror hatodik évada, legalábbis öt rész biztosan! Új évaddal rukkol elő a szemkápráztató természetfilm-sorozat, az Our Planet is, amit alig várok, mert már rongyosra néztük az első évadot is. Jön az új Witcher-évad, de ami miatt a legizgatottabb vagyok, az az Outlander hetedik évada.

film sorozat Netflix streaming
Outlander – Forrás: Starz

Szóval, visszaszámlálás indul! Az fix, hogy néznivaló nélkül nem maradunk.

Kiemelt képek forrása: Paramount Pictures, InterCom

Szabó Anna Eszter