„Én vagyok a második Nicki Minaj!”

Nem vagyok nagy híve a gyerekek ész nélküli szerepeltetésének, pláne, ha egyértelmű anyagi szándék húzódik mögötte szülői részről. Az Ellen Show-ban jó párszor éreztem túlzásnak, ahogy a szülők látványosságot igyekeznek faragni a gyerekükből, de az évek alatt volt azért jó néhány olyan adás is, amikor kifejezetten szívmelengetőre sikerült egy-egy gyerek vendégszereplése. Ellen sok tehetséget invitált a műsorába, lépett fel mindenki itt a sportolótól az énekesaspiránsig, és mindig komoly ajándékokkal tértek haza. A legnagyobb ujjongás viszont nyilván azt kísérte, ha a klasszikus recept szerint Ellen összehozta az ifjú vendéget a kedvenc sztárjával. Ebben a kategóriában az

örök kedvencem a Sophia Grace nevű kislány, aki (visszafogott hype girljével) elképesztően cukin örült az elképesztően cukin viselkedő Nicki Minajnak, aki elmagyarázza neki, hogy a show-biznisz szuper, de ők koncentráljanak csak a tanulásra.

Elolvadsz:

 

„Akkor kérnék egy nagy shake-et egy kis pohárban”

Néha egészen szürreális jelenetek születtek Ellen egyik kedvelt szórakozása során, amikor egy fülhallgató segítségével irányított celebeket hétköznapi helyzetekben, mégpedig úgy, hogy orbitális baromságokat csináltatott velük. Mindezt rejtett kamerákkal rögzítették persze, és a jelenet civil szereplőinek egészen addig nem árulták el, mi folyik körülöttük, amíg egyszerűen nem lehetett már tovább bírni a dolgot. A legnagyobb kedvencem ebben a témában Adele jelenete, amit egyszerűen nem bírok vinnyogva röhögés nélkül végignézni.

A Central Perk kávézóba először Adele asszisztense érkezik (pontosabban egy magát annak kiadó stábtag), aki közli az eladóval, hogy hamarosan jön az énekesnő, aki azt kéri, kezeljék úgy, mintha átlagember volna. És aztán Adele csupa olyan utasítást kap, ami ellentmond ennek. Például hozott ollóval búzafüvet kezd vagdosni.

Fergeteges, nézzétek:

 

„Valamiért csak körkörös mozdulatokkal tudok rúzsozni”

Feltétlen híve és rajongója vagyok Sofía Vergarának, de ha nem volnék, akkor is jól szórakoztam volna azon a rengeteg eszement marhaságon, amit Ellennel összehoztak az évek során. Feledhetetlen a Bombshell nevű szempilaspirálhoz forgatott NDK-s reklámjuk, de amikor Ellen kisminkeli a színésznőt, aki bámulatos higgadtsággal tűri mindezt, az tényleg páratlan. (2012-t írtunk ekkor, tehát a hasonló YouTube- és TikTok-videóknak ez volt az őse.)

 

„És a lajhár jön a szülinapi bulimra?”

Kristen Bell nemcsak barátnője, de alkotótársa is Ellennek, a színésznő Momsplaining című sorozata Ellen csatornáján fut.

Amikor Bell a 31. születésnapjára egy egészen különleges meglepetést kapott férjétől, Dax Shepardtől, a meglepetés olyan reakciót váltott ki belőle, amire senki sem számított, még ő maga sem.

A sztorit aztán az Ellen Show-ban mesélte el, és ez a pár perc szinte azonnal internetes legendává vált. Ezek azok a pillanatok, amelyekért érdemes talk show-kat csinálni.

Ég és föld között

Az „Én még sosem” játék is sok éven át volt visszatérő eleme a show-nak, és a legtöbb epizód nagyon vicces, már amennyiben vevők vagyunk a házibulihumorra: a résztvevők többnyire szexuális jellegű, de minimum áthallásos kérdésekre felelnek egy tábla segítségével. Van, aki nyíltan kamuzik, mások gátlástalanul válaszolgatnak,

Jane Fonda viszont mindent vitt, amikor széles mosollyal mesélte el, hogy szexelt életében először repülőn.

Íme:

 

„És ez itt az öltöződ”

Oké, beismerem, ez már tényleg ovis humor, de hát nem lehet kibírni röhögés nélkül, ahogy a sarokban megbúvó Ellen a frászt hozza Taylor Swiftre. A műsorvezető rendszert csinált a rémisztgetésből: a stúdióban szinte minden héten előugrott valaki, hogy valami elborult jelmezben sikításig ijessze a vendéget. (De a stábtagokat is rendszeresen ijesztgette, természetesen más stábtagok bevonásával.) Ahhoz persze, hogy az alábbi jelenetsor ne tűnjön barbárnak, fontos tudni, hogy Taylor Swift és Ellen barátok, szóval nem egy vadidegen embert küldött szó szerint padlóra a műsorvezető.

„Szeretem Jézust, de szoktam kicsit iszogatni”

A végére hagytam a show történetének egyik legszórakoztatóbb telefonhívását, amely a mai napig megmozgatja a nézőket: van, aki eskü alatt vallja, hogy a Gladys Hardy létező személy, aki 89 évesen hunyt el. A sztori a következő volt:

Jó másfél évtizeddel ezelőtt Ellen felhívott egy állítólagos levélírót, aki különféle javaslatokat tett neki levelében, például, hogy miként rendezze el a növényeit a stúdióban. Gladys Texasból (aki eleve úgy vette fel a kagylót, hogy „nem veszek semmit”) vaskos akcentussal és üdítően szórakoztató stílusban magyarázott a telefonban is, nagyjából, mintha nagymamám beszélgetne Ellennel, egy ponton azonban elhangzott az azonnal szállóigévé vált mondat:

„Szeretem Jézust, de azért szoktam kicsit iszogatni.”

És Ellen konkrétan röhögőgörcsöt kapott annak ellenére is, hogy

Gladys Hardy valójában egy rádiós kolléga volt, tehát full kamu. De döbbenetesen élethűen hozta a karaktert, aki inkább szeret otthon ülni, mert a zsaruk már egy kis szájvíz miatt is lekapcsolják, és aki olyan természetességgel veti oda Ellennek, hogy hívja csak bátran, ha fel kell kicsit dobni a műsort, hogy azon tényleg csak visongani lehet.

Gladys hét éven át volt állandó telefonpartnere Ellennek, és mémmé vált az első percben: újságok címlapsztorikban igyekeztek kideríteni, ki ő, akadt olyan texasi étterem, amelyik úgy hirdette magát: „Gladys Hardy is itt eszik”.

Na és nektek melyek volt a kedvenc jeleneteitek?

Csepelyi Adrienn

 Kiemelt kép: Getty Images/James Devaney/GC Images