-

Komfort a természetben

A glamping megjelenésével megvalósult minden modern hippi álma, egyenesen az ő kedvükért született ez az új szállásforma, amely furmányosan ötvözi a sátrazás szabadságát és a komfortos pihenést. A glamping (vagy nevezzük stílusos kempingezésnek) mára fogalommá vált. A glamorous camping azonban sokkal többet jelent holmi csillogónak vélt pihenésnél. Sőt a legkevésbé sem próbál ránk erőszakolni előre felépített szabályrendszer szerint kialakított és mesterkélt tárgyi világot.

A glampingben minden megengedett, ami a nomád körülményeket feledtetve a kényelemre helyezi a hangsúlyt.

Szükséges egy tágas sátor, de az sem baj, ha ez egy lecsupaszított, majd masszívvá alakított fatákolmány. Ez azonban egyelőre semmiben nem tér el a megszokott sátras megoldásoktól. Abban van óriási eltérés, ami felturbózza a hasonló alapokat.

Ez a sátor ugyanis tágas és szobaszerű, a benne fellelhető tárgyak nem a szabadidősport kellékeit kínáló üzletekből, hanem – gyakran nívós – bútoráruházakból, a nagyszülők padlásáról, bolhapiacokról kerültek a megfelelő helyre. Ne csodálkozzunk, ha a sátrazáshoz használható matracok helyett egy kényelmes méretű, baldachinnal körbeölelt franciaágy fogad, ami egy szőnyeggel fedett padlón áll. A természet felfedezése utáni egésznapos fáradalmakat ágyban és ágyneműben pihenhetjük ki, a hálózsák itt nem sikk. A nyaralást kísérő ruhatárat sem kell a sporttáskában keresgélni, a stílusos ruhásszekrényekben vagy az átfestett komódban tárolhatjuk őket.

nyaralás sátor glamping kemping luxus
A kép illusztráció - Forrás: Pexels/ cottonbro studio

Bent is vagyok, kint is vagyok...

A szobaszerű kialakítás érzése nem véletlen, léphetünk szőnyegre, pihenhetünk kanapén. Nem ritka a festmény vagy ízléses fali dekoráció és a tükör sem. A hangulatos fények, az olvasólámpa az éjjeliszekrényen, a díszpárnák és a függöny, mindez elengedhetetlen a művészi átveréshez, ha kimozdulunk a megszokott környezetünkből, de mégis otthonosan akarjuk érezni magunkat. Az összecsukható karosszék helyett kárpitozott fotelben olvashatjuk kedvenc könyvünket a sátor előtti teraszon. A zenei hátteret a madárcsicsergés és a patak csordogálása nyújtja, a vizuális élmény közvetlenül az orrunk előtt van, és nemcsak valóságos, hanem valódi, íme, a természetfilm, amelynek szereplői lehetünk.

A városi zajoktól távoli glampinges nyaralás igazi felüdülés, de még csak véletlenül se jusson eszünkbe küzdelmesen összekészíteni és az autót teletömni kempinges tartozékokkal. Elegendő egy táskányi személyes holmival érkezni, a többiről a lakásszerűen berendezett sátor gondoskodik. Megéri kipróbálni, felejthetetlen élmény mindenki számára. Hagyd otthon a stresszt, az okostelefont... és pihenj!

Csáky-Nagy Krisztina

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Pexels/ Anastasia  Shuraeva