-

1.

Én azért szeretem J.K. Rowlingot, mert úgy írta a jeleneteket, hogy azt érzem, én is ott vagyok Roxfortban. (Róza)

2.

A többi könyvsorozathoz képest, amit azelőtt olvastam (például: Tea Stilton) a Harry Potterből kevesebb darab könyv van. De ez a hét kötet sokkal jobb, mint másból a 27. Nem lehet megunni. (Lola)

3.

Imádom, mert olyan izgalmas, hogy még hétköznap is képes voltam éjfélig olvasni, nem bírtam letenni. (Róza)

4.

Szuperek a szereplők tök jól ki lehet választani, hogy ki kicsoda! Például: én – Hermione, Róza – Ginny, Lilien – Luna, Csanád – Harry, Gellért – Ron. (Lola)

5.

De azért nem mindig volt jó, mert néha túl durvának találtam, például amikor meghalt Sirius Black. (Róza)

6.

Hermione egy különleges lány, mert a sorozat elején stréber (mondjuk, utána is osztályelső...) aztán egyre vagányabb. A hatodik részben összejön Ronnal: FÚJJ! (Lola)

7.

Ginny is különleges, mert olyan, mint egy Hermione 2.0, ő is osztályelső. És aranyvérű varázsló is. Csak neki Ron a tesója, úgyhogy ő Harryvel jön össze a hatodik részben. UN-DO-RÍ-TÓ! (Róza)

8.

Nekem a négy ház közül a Mardekár a kedvencem. Van is egy bölcs mondásom erről: minden rossz a Mardekárból jött, de nem minden Mardekáros rossz. És akkor ott van Peter Pettigrew, aki nem Mardekáros volt, de rossz. (Lola)

9.

Ahogy haladtam előre, úgy jöttem rá, hogy mit szeretek. Például: először a Griffendél volt a kedvencem. Most meg a Mardekár. De egy nem változott: Ginny Weasley a kedvenc szereplőm! (Róza)

10.

Miután elolvastam mind a hét kötetet, nem találtam megfelelő könyvet, mert mindegyik unalmas a Harry Potterhez képest. (Róza)

11.

Már az összeset olvastam, de szeretnék még! Még Harry Pottert!!! (Róza)

12.

Nekem a Harry Potter volt az első könyv, amit igazán élveztem. Ajánlom mindenkinek! (Lola)

13.

A Harry Potter nemcsak az olvasás örömét adja, hanem új barátságok is születnek. Például Lola és én. (Róza)

 

A kiemelt fotó a szerzők tulajdona.