-

Két héttel karácsony előtt

Egy bőrönd vagy kettő? Nem fogunk beférni. Vettem ajándékot Kispistának is. Tutira túlsúlyos lesz a bőrönd. Hány éves a kis Szaros Pista? Neki mit vegyek? Basszus, nem fogunk beférni. A nagymamáknak mit vegyek? Ez befér? Nem fogod elbírni. Frászt kapok.

Egy héttel karácsony előtt

Csinálok egy próbapakolást. Tutira nem férünk be. Dehogy csinálok rendet, majd lesz valahogy. A Hugyos Jóskának is vettem ajándékot. Nem fogod elbírni a bőröndöt. Kikészülök. Rendelek fát. Meg díszeket. Hülyék ezek az angolok? Felvásároltak minden díszt? Jaj, most mi lesz? Én piros-fehér fát képzeltem. Nincs piros-fehér dísz. Sehol. Gyerek ajándéka? Mikor rakod össze? Mikor állítunk fát? Mikor karácsonyozunk? Este vagy reggel? Mikulás vagy Jézuska? Be kéne csomagolnom. Nem fogunk beférni. Frászt kapok.

dórival londonban

Karácsony előtt négy nappal

Este 11 van. Menjünk aludni. Ezt a díszt még felrakom. Tegyünk csomagolópapírt a kiskonyhára? Tutira örülni fog neki? Az otthoniak ajándékát a fa alá tegyük? Basszus! Mennyi lett! Nem fogunk beférni. Jó így a fa, leszarom. Jaj, de izgulok, legyen már reggel!

Karácsony előtt három nappal

Reggel hat óra van, ne már! Jó, menjünk, nézzük meg a fát. Jaj, de izgulok. Boldog karácsonyt, Barnuska. Itt járt a Mikulás. Hozott ajándékot. Mindjárt megyünk haza. Addig örülj ennek a fának. Anya kezd pakolni. Vettem londonos csomagolópapírt. Valahogy betuszkolom. Nem férünk be. Frászt kapok.

Karácsony előtt két nappal

Repülünk. Frászt kapok. Soha többé nem akarok repülni. Hazaköltözünk. Én már vissza se jövök. De cuki a stewardess karácsonyi pulcsija! Vegyünk alkoholt! Jaj, de jó lesz otthon! Két kilóval több lett a bőrönd. Tudtam, hogy nem férünk be. Pakoljuk ki. Pakoljuk át. Pakoljuk át. Mikor érünk már haza? Frászt kapok.

dórival londonban

Karácsony előtt, közben, utána

De jó itthon. Mennem kell! Elkések. Holnap hova megyünk? Mikor induljunk? Kész vagytok már? Hol az ajándéka? Basszus, neki nem vettünk semmit. Elkésünk. Induljunk? Mikor érünk oda? De jó lesz találkozni velük. Szevasztok! Boldog karácsonyt! Nem vagyunk éhesek. Bejglit sem kérünk. Káposztát sem. Halászlét sem. Szuper ajándék. Nincs még. Ja igen, szülinapra is egy. Remek. Nem fogjuk tudni hazavinni. Mennyi ajándék! Nem fog beférni. Majd lesz valahogy. Mennünk kell, ne haragudjatok. Szevasztok. BÚÉK!

Szilveszter

Ne menjünk sehova. Utálom a szilvesztert. Hol lesz a gyerek? Jó, oda benézhetünk. Meg oda is. Oda már ne. Na jó, csak öt percre. Taxi vagy Über? Gyalog? Hülye vagy? Mínusz tízben? Holnap hova megyünk? Kivel találkozunk? Lencsét eszünk? Honnan szerzünk? Kinél alszunk? Pizsit hoztál? Fogkefe a zsebedben? Mikor megyünk már haza? Nem fogunk beférni a bőröndbe. Frászt kapok.

Újév

Na jó. Idén majd biztos más lesz. Kevesebb rohanás, kevesebb frász. Kéne egy nagyobb bőrönd. Boldog új évet!

Pásztory Dóri

 A képek a szerző tulajdonában vannak