A barack és a kakaó egymásba olvadása a hét legforróbb románca
A legegyszerűbb nyári brownie-recept cukormentesen
Ha a végkimerülés szélén állok, és az agyi kapacitásom már annyira sem alkalmas, hogy legalább egy sorozatot – amit amúgy ezredjére nézek újra – képes legyen befogadni, olyankor szoktam az Instagram Reelsek világában elkalandozni. (Innen már csak egy ugrás a TikTok, annak még ellenállok.) A végtelenített pörgetésbe viszont legalább annyi hasznosságot igyekszem belevinni, hogy azokat a tartalmakat, amelyek felkeltik az érdeklődésem, mappákba rendezve lementem. Így egy egész receptarzenálom van már, amelyek arra várnak, hogy legyen időm őket elkészíteni. Most végre előbányásztam egyet, és megsütöttem a világ legegyszerűbb nyári brownie-ját, ami tökéletes erre az esős hétvégére. Krajnyik Cintia írása.
–
Amióta az endometriózisomból kifolyólag igyekszem teljes mértékben kiiktatni az életemből a cukrot, nem nagyon eszem édességet. Sosem voltam édesszájú, még gyerekként sem, mindig inkább a pogácsa és a chips tartott a bűvöletében (meg a Gyulai kolbász, de ezt most hagyjuk, vörös húst sem ehetek). A lényeg, hogy alapvetően jól bírom a megvonást, időnként azonban megkívánok valami nagyon cukros, nagyon tiltott ételt. A legtöbbször ez a kakaós csiga. Egyelőre sajnos még nem sikerült felfedeznem, vagy elkészítenem azt a verziót, ami felvenné a versenyt a kedvenc pékségemben kaphatóval, ellenben a héten megtaláltam azt a brownie-receptet, amivel nemcsak hogy bűnözésmentesen csillapíthatom az édesség iránti vágyamat, de ráadásul felháborítóan gyors és egyszerű is. Semmi más nem kell hozzá, csak kakaópor, sárgabarack, tojás és valamilyen édesítő – de még ez sem kötelező –, és egy csipet sütőpor. Nem túlzok, ha azt mondom, az összeállítás nem több mint tíz perc, tokkal-vonóval harminc perc, és az íze mámorító.
Hozzávalók:
- 45 gramm kakaópor – én cukormenteset használtam
- 150 gramm sárgabarack – de nem kell sajnálni, én a háromszorosával dolgoztam
- 1 tojás
- érzésre édesítő – én agaveszirupot használtam
- egy kiskanál sütőpor
Elkészítés
A sárgabarackot megmossuk, felvágjuk, kimagozzuk, és az összes hozzávaló mehet egy nagy aprítóba vagy keverőbe, ami néhány pillanat alatt sűrű kakaós-barackos masszát varázsol az összetevőkből. Meg is kóstolhatjuk nyersen, és kedvünkre turbózhatjuk plusz édesítővel, barackkal, vagy akár kakaóval, ha úgy tetszik. A masszát üvegtálba kanalazzuk, megszórhatjuk akár csokidarabokkal, pisztáciával, én kesudióval hintettem meg. A Reels-recept szerint mikróban kell megsütni öt perc alatt maximum teljesítményen, de én inkább maradtam a hagyományos módszernél, és 180 fokon sütöttem körülbelül 20 percig.
A végeredmény egy lágy, belül kissé olvadós brownie lett, amelyben a sárgabarack friss ízét tökéletesen kiegészíti a kakaó. Nálam kicsit megszaladt a barack, és kifejezetten fanyar lett, mert alig adtam hozzá édesítőt, így szinte még azt is elhittem magamnak, hogy valójában ez nem is édesség, hanem egy igazi antioxidáns- és gyulladáscsökkentő-bomba, amiben A-, C-vitamin és még niacin meg folsav is van. Ami egyébként a Google szerint tényleg így van, de azzal azért mindannyian tisztában vagyunk, hogy nem ezért ettem.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Próbáljátok ki, és írjátok meg kommentben hogy sikerült! Jó étvágyat!
Kiemelt képünk a szerző tulajdonában van