Steiner Kristóf: Ma már minden étteremben alapnak kellene lennie a vegán opciónak – Az élet sava Borcsa 2.0
A mai adásban Steiner Kristóffal készítettünk shaksukát, méghozzá kétféle megközelítésből, vegán és nem vegán felfogás szerint. De nem csak a tojásban és a tejtermékben van különbség a kettő között. Főzés közben nagyon figyeltem Kristóf receptjére is, mert úgy alakult, hogy a vegán vonalban én is érintetté váltam. Így azt is meg tudtuk beszélni közben, mit tehet az alapvetően növényi táplálkozásra átállt ember például a budapesti éttermekben, ahol még mindig ritka a vegán szemléletre való nyitottság, illetve hogyan változtathatnának a kínálatukon a vendéglátóhelyek, hogy kecske is legyen és káposzta is, akár szó szerint. Le kell-e utánozniuk a vegán ételeknek a húsos fogásokat? Mi múlik az elnevezésen? Mennyire étvágygerjesztő a „növényi tömb” kifejezés? (Spoiler: semennyire.) Kristóf a párja, Nimi példáján keresztül arról is mesél, hogy miért fontos vegánként legalább minimálisan megtanulni főzni. És az is kiderül, miért különösen jó szám a négy és a hét. Az élet sava Borcsa konyhájában Steiner Kristóf és Borcsa főzik egymást asztal alá. Vagy fölé.