Pásztory Dóri a következő felütéssel indította útjára a WMN-irodában a „véletlen szelfi” kihívást:

„Kérlek, túrjátok elő a telefonotok legmélyebb bugyraiból azokat a szelfiket, amiket senkinek sem akartatok megmutatni, mert igazából elkészíteni sem akartátok őket. Csak elsült a kis komisz szerkezet tükörnek használt kamerája, vagy videómód helyett fotómódban maradt, esetleg szelfimódban – pedig már nem magatokat akartátok megörökíteni. Íme, az enyém motivációnak, mert tükör az sosincs nálam, rúzsozni azt meg mindig kell!”

A kollégáktól érkező pályaművek kapcsán annyit mondanék, hogy egyértelműen túlteljesítettük a feladatot. Dórival mindenkire nagyon büszkék vagyunk, aki önként vállalta a „sebezhető” oldalát. (Volt, aki egyszerre több képpel is.)

Mutatjuk a tavalyi nyertest, aki eléggé magasra tette a mércét. A 2018 legkúlabb fotója címet Both Gabi és párja, Gábor érdemelte ki, akik biciklizés közben próbáltak szelfit készíteni.

Ha nektek is van olyan fotótok, amire illik a fenti leírás, ne tartsátok magatokban/telefonotokban, kommentben nyugodtan küldjétek el, folytassátok a sort! Töltsük meg a hírfolyamot tökéletlen, vicces szelfikkel.

1. Both Gabi a.k.a. „Gabianyu” – „Hol is kell megnyomnom a gombot a szelfihez?”

A mi édes, aranyos Gabianyunk rendszeresen megküzd a technika ördögével, beleértve az okostelefonját is. Így született ez az igazán autentikus véletlen szelfi, amiből talán mindannyiunknak van egypár a törölt képek mappában.

2. Szőcs Lilla – „Én vállalom, ha Anna is vállalja”

Természetesen én sem szerettem volna kimaradni a béna szelfik versenyéből. Rendszeresen az arcomra ejtem a telefonomat, miközben pötyögök az ágyban fekve (bánom, hogy kitöröltem az így készült béna fotókat).

De a következő is versenyképes. Itt nemcsak a kép maga szégyenletes, hanem az egész koncepció, hogy hamburgerekkel akartam fotózkodni. Azzal a felkiáltással kényszerítettem hívtam Annát szelfizésre, hogy „Hé, ha már itt vagyunk Brüsszelben., csináljunk egy szelfit, hogy kúl helyen jártunk és habzsi-dőzsiztünk”. Anna amúgy nem akarta. Nyilván ezért ő a képszerkesztőnk, szorult belé jó ízlés. (Amúgy a hamburger nagyon, nagyon finom volt!)

3. Tóth Flóra – „Várj, van még pár ilyen szelfim”

Flórának, aki a multitaszkingolás mestere, néhanap sikerül egy kis fröccsözgetésre is időt kerítenie, ha éppen nem rohan két gyerekkel a nyakában az oviba, vagy nem ügyet intéz, forgat, süt, nevel és főz stb. Így hát nem véletlen, hogy úgy érezte, egy szelfiben kell megörökítenie azt, amikor végre hozzájut némi „énidőhöz”. Sikertelenül. De hát vagyunk így ezzel páran. Flóra a következő képet küldte, a hozzá tartozó magyarázattal.

„A kép akkor készült, amikor éppen esett ki a kezemből a telefon, mert nem tudtam egyszerre vállalhatóan kortyolni és kellő távolságból fotózni.”

Flóra, veled vagyunk. Mindenki, akivel történt már hasonló, küldjön egy támogató lájkot Flórának.  

4. Kerepeczki Anna – „Jó lesz?”

Az alábbi listán nincs ugyan rangsor, de egyértelműen Anna képe kapta a legtöbb lájkot a szerkesztőségben. Képszerkesztőnk, Kerepeczki Anna fotója lett az év tökéletlen szelfije.

„Nekem ez a cuki cicás szelfi előtti kép, amikor próbálok küzdeni a gyerekkel, de közben véletlenül megnyomom a gombot. Jó lesz?”

Anna, innen a szomszéd szobából üzenem, hogy ne szerénykedj, ez a fotó egyenesen TÖKÉLETES!

5. Kégl Ági – „Elsült a kamera hajmosás után”

Személy szerint örülnék, ha a véletlenül sikerült szelfijeimen fele olyan dögös lennék, mint Ági hajmosás után. Saját bevallása szerint nem tudja pontosan, hogy a képen mi történt, egyszerűen csak elsült a kamera hajmosás után. És milyen jól tette az a kamera, hogy elsült!

6. Marossy Kriszta – „Meg akartam nézni, hogy áll a csirke a fejemen”

Marishkánk szerint rengeteg elbaltázott szelfije van, s mint minden rendes ember, ő is azonnal törli őket. Egyik délután mégsem tette ezt – nagy szerencsénkre. Épp telefonon akart utolérni egy riportalanyt, amikor elsült a fotógomb az ujjai között.

Ezen a ponton muszáj megbontanunk a rendet, mert Maris két fotóval is pályázott. A második egy nagyon klasszikus „tükörszelfi”, amiben lecsekkolja, hogy jól áll-e neki a bazári csirkesapka.

Maris, köszönjük a bátor önazonos képet, szerintem istenien áll, remélem, megvetted!

7. Tóth Dominika – „Én itt a Rupival próbáltam meg képet csinálni…”

Rupert kutyával mindannyian rendszeresen fotózkodunk, mert valami elképesztően aranyos. Egyszerűen ellenállhatatlan, mindenkinek a szívébe belopta már magát szerte a budapesti kutyafuttatókon. Nemegyszer jelentős összegeket ajánlottak fel Dominikának, hogy hadd vigyék haza (a kutyát… de ez, mondjuk, akkor is elég para). Rupert kutya igazi gazdáját ritkán láthatjátok az oldalunkon, ugyanis ő nem más, mint Tóth Dominika értékesítő kollegina, aki a háttérben tevékenykedik serényen. Domi a következő szelfit küldte nekünk.

Miközben kutyusával szelfizni próbált, kapott Ruperttől egy jó nedves puszit az arcára. Erre egyenesen két dolgot is reagálnék: awwwwwwwwwwwwwwww. Illetve: soha rosszabb szelfit, Domi!

8. Csepelyi Adri – „Életemben először jártam a Liverpool legendás tribünjén”

„Minden fasza, minden előnyös ezen a képen, az ismeretlen, kabátos csávót is hogy belekomponáltam. Életemben először jártam a Liverpool stadionjában a legendás Kopban (ez a keménymag helye), nyilván nem voltam meghatott, és nem remegett a kezem sem!” – írja szerkesztőségünk új tagja, Csepelyi Adrienn, aki egy hamisítatlan, „félszemmel a kamerába belepislogós” képet küldött. Csillagos ötös, Adri, csillagos ötös!

9. Zimre Zsuzsa – „Na, ezért nem kísérletezem vele”

Pomázi Vajna Tímea, alias Zimre Zsuzsa, azt vallja, hogy nem tud szelfizni. Pedig még Szentesi is megpróbálta nemegyszer megtanítani. Zimre a következő kommentárt fűzte az általa nevezett „GYM szelfihez”.

„Én egyáltalán nem szelfizem, mert nem látom értelmét, csak a gyerekkel. Na így sikerült. Látszik, mennyire tudom, hova kell nézni, és hogy nézek ki jól. Na, ezért nem kísérletezem vele.”

10. Kurucz Adri – „Tavaly, arcüregműtét után. Ez mindent visz, asszem, ááááá”

„Én nem szeretem, ha fotóznak" – kezdi annak az indokolását ezzel az erős felütéssel Adri, hogy miért is küldött több pályaművet Pásztory Dóri kihívására, majd folytatja.

„Hiú vagyok, viszont testképzavarom van (mások szerint, szerintem reálisan látom csúnyának és kövérnek magam). Ezért aztán menekülök mindenféle kamera elől, a betaggeléstől kiver a víz, és nagyon ritkán szelfizem valami narcisztikus roham, dokumentálós kényszer, illetve szeretethiány hatásra, akkor viszont egyedien. Egész kollekcióm van, lusta vagyok letöltés után gyomlálni ugyanis.” Adri két fotója pedig a következő.

Oké, az arcüregszelfi tényleg unikális alkotás a mezőnyben. A második képre pedig azt szeretném csak mondani: Adri! Nem hiszlek el, baromi gyönyörű vagy ezen az elrontott szelfin is!

11. Molnár Erika – „Mindig megpróbálom a szelfizést Sacival, de mindig gyorsan rá is jövök, hogy irtó béna vagyok ebben a műfajban”

Rupert kutya mellett Saci, a vizsla is rendszeres látogatója a WMN-főhadiszállásnak. Irodavezetőnkkel, Erikával a Hello, WMN!-estek mellett az info@ kezdetű e-mail-címünkön találkozhattál/levelezhettél. Az általa küldött autós szelfi szintén klasszikus „véletlen szelfinek” számít (természetesen nem vezetés közben készült).  

„Mindig megpróbálom a szelfizést Sacival, de mindig gyorsan rá is jövök, hogy irtó béna vagyok ebben a műfajban, illetve igaz a mondás, miszerint minden kutya hasonlít a gazdájára. És persze Sacinak is tud (mindig) bénán állni a sérója.”

 

12. Gyárfás Dorka – „Nekem most ez a kedvenc szelfim magamról”

Gyárfás Dorka filmkritikus kollégánk művészi szintre emelte a véletlenül készült szelfik témakört. A következő indoklással nevezett Pásztory Dóri kihívására: „Nekem most ez a kedvenc szelfim magamról, mert olyan, mint egy XVI. századi kép részlete.”

(He?)

13. Gyurkó Szilvi – „Itt épp ballagáson vagyunk”

Szelíd szívű, de annál karcosabb gyerekjogvédő szerzőnk, Gyurkó Szilvi, igazán kúl fotóval indult a mezőnyben.

„Itt épp egy ballagáson vagyunk, ahol rettentő hosszan, cserébe viszont borzalmasan beszélt az igazgató, úgyhogy elkezdtünk zenét hallgatni. Akkor történt ez.”

Ha tippelnem kéne, akkor Szilviék épp a Pink Floyd Another Brick in the wall című számát hallgatták, aminek sorai tökéletesen passzolnak a küldött képhez: „Hey, teachers, leave them kids alone.”

Szőcs Lilla