Először az aktuális Insta-kedvenceim:

Ha valaha ettél étteremben

Az Egycsillag nevű oldalon minden információt megtalálsz, ami elveheti a kedved attól, hogy még egyszer megtedd. Na nem csak azért, amik a posztokból kiderülnek mint visszajelzések. Hanem azért, mert pontosan tudni fogod, hogy ha beteszed a lábad valahova, azok az emberek is ott ülnek, akik ezeket a fogyasztói kommenteket megírták. Személyes kedvenceim azok a posztok, amelyekben az étterem válaszol is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

egycsillagos etűdök (@egycsillag) által megosztott bejegyzés

Puha fiúk

Softboy = olyan, mint a fuckboy, csak az öntelt felhang nélkül. Azok a férfiak, akik úgy akarják lenyűgözni a nőket, hogy őszintén kiteszik az érzelmeiket és az érzelmességüket. A személyes véleményem szerint minden definíció, ami úgy kezdődik, hogy „azok a férfiak, akik” vagy „olyan típusú nők, akik”, csak és kizárólag kifigurázásra alkalmas. Na, ez az oldal meg pont ezt csinálja. Az meg, hogy itt a sok párkapcsolati csetlés-botlás közben kínunkban röhögünk néha, nem von le semmit a dolog értékéből. (Egyébként EZ a külföldi verziója, szintén vicces.)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Soft Bois (@puhafiuk) által megosztott bejegyzés

Momsandproud

Jó, ez majdnem nem esik bele a korábban olyan szépen kifejtett kategóriába, mert vannak kifejezetten értelmes, szülőségi botlások alól felmentő és szülői küzdelmekben támogató posztok is. De azért van egy csomó teljesen idióta kifigurázó poszt a halloweeni cicigrafikától kezdve az „úgy álltam neki az anyaságnak, hogy a gyerekeim nem esznek hülyeséget, nem viselnek mesefigurás ruhát, nem lesz játék a nappaliban és nem tableteznek” – majd ezek mindegyike videóval és sátáni kacajjal megcáfolva. Ez egyébként is kakukktojás, mert TikTokon is jelen van, de valamiért én Instán követem. Kövessétek, ahol akarjátok. Ha sehol, akkor ott.

Gourmeffe

Rengeteg főzős oldalt követek, imádom őket, és nagyon sok van, amiből szuper inspirációkat szerzek a mindennapi étel-előállításhoz. Ez NEM az. Ezt csak akkor kövessétek, ha szeretitek nézni, ahogy passion-fruit mango sorbet-t készítenek olyan géppel, amilyet még nem is láttatok, vagy fine dinig tányért építenek 2 342 342 hozzávalóból, aminek a felét fel sem ismeritek, és kitesznek egy ILYEN fotót egy „almatortácskáról”:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gourmeffe (@gourmeffe) által megosztott bejegyzés

Addiktív, de inspirációnak teljesen alkalmatlan. 

 

Aztán az aktuális TikTok-kedvenceim:

Ha valaha vásároltatok már online ruhát vagy láttatok már ruha hault influenszernél

Jó, bevallom, vannak olyan Insta-oldalak, amiket azért követek, mert szeretek szörnyülködni magamban a teljesen életszerűtlen reklámokon és ajánlásokon. A műfajból a kedvencem az úgynevezett „haul”, amikor az egyszeri influenszer felvesz ruhákat, és elmeséli a tudatlan követőinek, hogy azok miért szuperek. Nyilván lehet értelmesen és akár viccesen is csinálni, de nagyon keveseknek megy. Viszont az összes többi mindenkit és a katalógusfotók összeállításait, illetve természetes pózait figurázza ki Remi Bader curvy modell (nem tudok rendes magyar szót a curvyre, írjátok meg, ha ti igen). Az elsőkben még nem beszélt, de aztán megjött a hangja, és azóta kicsit olyan, mintha Celeste Barber végignarrálná a kifigurázásait. Csodálatos:

@remibader You can find the gowns in my link in bio. Wearing size XL in all #remisrealistichauls ♬ original sound - Remi Jo

Ha kezdő TikTok-felhasználó vagy

Tudom, hogy ha valaki életében először felmegy TikTokra, akkor nagyjából ez a tartalom az, amivel elsőként találkozik, és ez nem véletlen. Khabane Lame, vagyis Khaby Lame egy olyan szupernépszerű tiktoker, aki vicces arccal és kézmozdulattal mutatja meg a lifechanging lifehackek és social media kihívások teljes agyatlanságát. Miért tennél kötegelőt a poharadra, hogy bögreként használd, amikor pohárként is meg tudod fogni? Miért csinálnál gumicukros pizzát, amikor paradicsomszószosat is csinálhatsz? Miért készítenél a fejeden hajszárítóval pattogatott kukoricát, amikor erre való eszközzel is csinálhatsz? Ő a második a TikTokon, akinek a legtöbb követője van. Ha egyszer nekiállsz a videóinak, végignézed az összeset.

@khaby.lame Please! Don’t waste popcornKids are crazy about this 🍿Non sprecare i popcorn,i bambini ne vanno matti 🍿#learnfromkhaby #learnwithtiktok #linkinbio ♬ suono originale - Khabane lame

 Viccesszülő-kontent itt is

Jake Cornell egy meleg apuka, aki egyszerűen csak elmeséli a telefonja kamerájába azokat a vicces jelenségeket, amiket tapasztal, néha kifiguráz embertípusokat, néha telefonbeszélgetéseket vesz fel a párjával, például olyan fontos témákról, mint hogy honnan van a párja anyukájától kapott babaruha, amit most adott tovább, és aminek kamuztak az eredetéről. Kedvencem az a poszt, amiben arról beszél, hogy mennyire imádja a nyilvánosan veszekedő párokat, és ad néhány tanácsot, hogy hogyan csinálják, hogy a kívülállók számára is élvezetes legyen. Ha esznek közben, azért pluszpont jár, csak mondom. Segítség angolul nem jól beszélőknek, hogy feliratozza is a videókat.

@jakewcornell Couples who argue in private are rude. #comedy #lifestyle #newyork ♬ original sound - Jake Cornell

Szeretelvesz

Az új magyar Insta- és TikTok-sztár egy marketinges, aki a social media trendeket figurázza ki, vicces ajánlásokkal arra vonatkozóan, hogy miről hogyan posztoljunk, mindezt monoton hangon és faarccal. Instán @megykisztoriba néven van jelen, bár a tartalom nagyrészt ugyanaz, a kezdeti receptajánlásait csak a TikTokon élvezhetitek, virsli, bor és kakaó szerepel eddig a repertoárjában, de remélem, lesz még. Ez most egy másik videó:

@szeretelvesz

♬ original sound - megykisztoriba

Ha már TikTok, és ha esetleg tényleg most kezditek használni, ITT találjátok a WMN TikTok-oldalát, olyan tartalmakkal, amik kifejezetten a oda készülnek. Azt nem ígérjük, hogy semmi hasznos és értelmes nincs az oldalunkon, de azért igyekszünk többet megmutatni magunkból és a szerkesztőség hétköznapjaiból.

Tóth Flóra