Kanicsár Ádám András cikkei

Összesen: 24 db cikk

A leszbikusok, akik vérüket adták a melegekért az AIDS-járvány idején

WMN Life – 2023. január 25. – KÁA

A Blood Sisters tagjai az AIDS-járvány hajnalán nemcsak a betegek ápolásában vettek részt (amitől sok orvos elzárkózott), hanem szó szerint a vérüket is adták értük. A vértestvérek izgalmas története rengeteg tanulsággal szolgál ma is.

„Megnyugtat, hogy ahogy Isten nekem, úgy már én is képes vagyok megbocsátani magamnak”

WMN Life – 2023. január 14. – KÁA

„Én vétkem, én vétkem” – suttogjuk kórusban a templomban. De valójában mire is gondolunk ilyenkor? Mik a modern ember igazi vétkei? És kitől kell értük megbocsátást kérnie?

Kanicsár Ádám András: Meg kell tanulnom elfogadni, hogy megérdemlem a jót

WMN Life – 2023. január 9. – KÁA

A boldogsága kemény belső munka eredménye, aki pedig nem hisz a szeretetben és az elfogadásban, az könnyen le tudja írni magát előtte. Ismerjétek meg LMBTQ-témákkal foglalkozó szerzőnket, Kanicsár Ádám Andrást.

Ez történt az LMBTQ-könyvekkel a homofób törvény óta

WMN Ügy – 2022. december 27. – KÁA

Egy évvel ezelőtt óriási felháborodást keltett az úgynevezett pedofiltörvény, amely a könyvkiadókat is jókora dilemma elé állította. De vajon tényleg eltűntek az LMBTQ-könyvek a boltok polcairól? Egyáltalán, milyen hatással volt a törvény az ezek iránti keresletre?

Dalok szexről, szabadságról és coming outról

Kult – 2022. december 12. – KÁA

Vajon mit szólt hozzá Diana Ross, amikor kiderült, hogy a dalt, amit neki írtak, valójában drag queenek ihlették? Miről szól igazából a Relax című sláger, és hogyan lett a Village People legismertebb zenéje, az Y.M.C.A. – ami egyébként a Fiatal Keresztény Férfiak Közösségét jelöli – az LMBTQ-közösség himnusza? Tarts velünk erre a szivárványos popkulturális utazásra, és megtudod!

< 1 2 3 4 >