1. Ahol soha nem kerülhet sor kenyértörésre

Gondolj bele, milyen rohadt bosszantó lehet, ha te magad cöliákiás vagy, a frissen megismert partnered viszont ragaszkodik hozzá, hogy olasz étterembe menjetek, ahol aztán kétpofára tömi magába a tésztát és a pizzát. Megértem, ha ezek után még csókolózni sem mersz vele, fő a biztonság! Ezt a problémát szerette volna kivédeni a Glutenfree Singles, egy randioldal, amit a cöliákiás Marcella Romaya és gluténérzékeny barátja alapítottak, akiknek elegük lett az első randik kellemetlen beszélgetéseiből, ahol a sok kínos helyzet tetejébe még azt is hosszan kell magyarázgatniuk, miért nem ehetnek semmi olyat, ami glutént tartalmaz. Az oldal éveken át remekül muzsikált, ám sajnos a világjárványnak végül ez is áldozatul esett.

2. A favágószexuális pasik annyira 2017!

Ha már gyerekkorodban is a halrudacskák helyett az őket felszolgáló fess kapitányért voltál odáig meg vissza, ha a Moby Dick a kedvenc olvasmányod, netán szívesen romantikáznál James Onedinnel egy lakatlan szigeten, akkor van számodra egy remek hírem: a Sea Captain Date nevezetű oldal dugig van vén tengeri medvékkel, akik alig várják, hogy végre kikerüljenek a marcona férfitársaságból. Az oldalon kedvcsinálónak megtekinthetjük Caleb kapitány sikertörténetét, aki olyannyira elkeseredett a munkahelye nyújtotta maszkulin társaság egyoldalúsága miatt, hogy már épp azon morfondírozott, palackpostával üzen bele a széles óceánba, hátha valahol, valaki meghallja hívó szavát. Szerencsére időközben felfedezte az internetet is, azon pedig összehozta a jó sors Sarah-val, aki csak annyit tud tanácsolni két pajkos tengerparti kergetőzés között, hogy „minek állapodnál meg egy pasinál, akinek autója van, amikor tiéd lehet egy igazi férfi, hajóval?”.

via GIPHY

A jelentkezők valójában tényleg ennyit tudnak: magukat és valami vízi járművet prezentálni. Van, aki az apukája csónakjával vagánykodik, de olyan is, aki némi romantikáért cserébe szívesen kifizeti a számláidat. De igazi antik darabokat is ki lehet fogni - a 66 éves Gary bemutatkozó üzenete legalábbis erre enged következtetni: „Csak hogy tudd, a profilképem egy kicsit régi már, de fogalmam sincs, hogy kell használni a digitális fényképezőgépet, amit az unokáimtól kaptam. Úgyhogy csak adj hozzá a mellékelt ábrához még tíz évet”.

3. Herpeszed van? Sebaj!

A Herpeszes randi oldalon valószínűleg a több mint 650.000 felhasználó szintén szoros kapcsolatot ápol a humánpapilloma-víruscsalád valamelyik tagjával. Külön előnye a Herpesfish.com oldalnak, hogy a szexuális úton terjedő betegségekről szakszerű tanácsadást is kaphatsz.

4. A Zigaz Magyar Randiappja

Ha a hajóskapitányokkal nem sikerült téged kísértésbe ejteni, akkor sincs veszve semmi! Ha már kislány korodban is úgy képzelted, szerelmeddel majd tovalovagoltok a naplementébe, akkor neked kizárólag az Equestriancupid oldalán szabad ismerkedned, melynek feltett célja, hogy összehozza egymással a lókedvelőket! Szerencsére a kalandba saját ló nélkül is bele lehet vágni, a lényeg a lószeretet és a nyereg iránti elkötelezettség. (Kicsit meg is vagyok döbbenve, hogy lovas magyarként nekünk még nincsen saját Nemzeti Lovas Társkereső Oldalunk, ezek után nagyon remélem, hogy a hagyományőrzésért felelős miniszteri biztosok soron kívül fogják a parlament elé tárni a kezdeményezést. Ugyanitt szerény javaslatom lenne, hogy csakis rovásírással lehessen az adatlapot feltölteni.)

via GIPHY

5. Az emók is vágynak szeretetre!

Hasonló a hasonlóhoz, akár ez is lehetne a gót randioldal szlogenje, ahol emósoknak és gótoknak segítenek párt találni – hacsak ki nem sül a retinájuk a stílszerűen fekete hátterű oldaltól.

6. Rút kiskacsák egymás között

Csúnyának találod magad? Semmi baj, az Ugly Scmuck oldalon más, esztétikai kihívásokkal rendelkező emberekkel randizhatsz – bár nekem szent meggyőződésem, hogy a rútság igencsak szubjektív fogalom, sok esetben (azt remélem) nem is kell több, mint egy kis önbizalom.

A csúnyák randioldalának azonban van egy határozott előnye: a külcsín helyett bevallottan a belbecsre helyezik a hangsúlyt.

„Azok, akik ezt az oldalt választják, a külső megjelenés helyett a valódi személyiségre fókuszálnak. Nem akarják, hogy aszerint ítéljék meg őket, ahogy kinéznek, hanem inkább amiatt, ami belül van. Ha sikeres szeretnél lenni a csúnyák randizásában, nem szabad hagynod, hogy a társadalom elvakultsága visszatartson téged bármiben. Ne hidd azt, hogy csak egy szupersztár mellett lehetsz boldog” – írják az oldal kezelői.

7. Ha imádod, hogy a párod a véredet szívja

Az Alkonyat filmek sikerének csúcsán szinte alig lehetett olyan szende szüzet találni a bolygón, aki ne vágyakozott volna arra, hogy egy gyors szippantást véve a testszagából egy őrületesen jóképű, végtelenül művelt és kőgazdag vámpír halálosan beleszeressen, hogy onnantól, mint egy imprintingelt kiskacsa, csak őt kövesse, óvja, védje, és körberajongja. Ha benned még mindig dübörög az Edward Cullen-féle láz, akkor a Vámpírok randi oldalán rálelhetsz az igaz szerelemre.

„Az első randevú hipnotikus erejű lesz, amibe beleborzong a tested” – ígérik a honlapon. Ki az, aki képes e démoni csábításnak ellenállni?

via GIPHY

8. Jeges szerelem

Elmerülve a legbizarrabb online randioldalakban, rá kellett jönnöm, hogy nincs olyan szűk szelete, olyan vékony mezsgyéje az érdeklődési köröknek, ahol az ember ne találhatna magának párt. Ha kifejezetten bohócokkal, börtönben üldögélő rabokkal (de nyugi, a legtöbbjüket ártatlanul ítélték el, legalábbis az adatlapjuk szerint), macskarajongókkal, Star Trek-szereplő hasonmásokkal, gamerekkel, környezettudatos zöldekkel vagy hobbi pelenkásokkal húznád szorosabbra a köteléket, annak sincs semmi akadálya.

Az én személyes fő kedvencem mindenképpen a Refrigerdating oldal marad, ahol nem profilképeket húzhatsz jobbra vagy balra, hanem a felhasználók hűtőszekrényének tartalmáról készült fotókat. Mindig is úgy gondoltam, egy emberről rengeteget elárul, mi lapul a fridzsiderében (az enyém például hangosan üvölti, hogy a tulajdonosa valószínűleg generációkon keresztül éhezett). Aztán ki tudja? Lehet, épp az lesz a jövendőbelid, akit tulajdonképpen csak azért az ígéretes norvég füstölt lazacért szívecskéztél be a felső polcon.

via GIPHY

Fiala Borcsa

Kiemelt képünk illusztráció – Forrás: Getty Images/Alessandro Biascioli