A Spice Girls 1996-ban robbant be az első meghatározó lányzenekarként a köztudatba, és nem túlzás azt állítani, hogy forradalmat csináltak, nemcsak a zeneiparban, hanem a girlpower-mozgalom nagyköveteiként is. A 2000-es évek elejéig töretlen volt a népszerűségük, aztán ki-ki a maga útján próbált meg önálló karriert befutni, több, de inkább kevesebb sikerrel. Victoria végül gondolt egy nagyot, hagyta az éneklést (jobban is tette), és a divatipar felé vette az irányt. A zenekar ideje alatt is ikon volt már, nem véletlenül kapta a Posh Spice nevet, ráadásul 1997-ben kezdett bimbózni a szerelmük David Beckhammel, akiből hamar a világ legnépszerűbb focistája lett, együtt igazi stíluskirállyá és -királynővé váltak. Na, és innen indul az én rokonszenvem.

Nemcsak azért, mert a szívem mélyén reménytelenül szerelmes vagyok David Beckhambe, hanem mert olyan szerelmi történet az övék, ami párját ritkítja, a sztárvilágban pedig különösen. Közben Victoria anyaként és üzletasszonyként is irigylésre méltó példát állít mindannyiunknak.

Victoria Beckham 1996-ban - Forrás: Getty Images/Tim Roney

A Vogue egyszer megkérdezte, mit üzenne a tizennyolc éves kori önmagának:

„Kerülj képbe a focival, tanuld meg, mi az a les. És tényleg létezik igaz szerelem. Egy Manchester United-meccs után talál majd rád – habár egy kicsit spicces leszel, úgyhogy a részleteket homály fedi. A focisták nagy része a bárpultnál fog iszogatni, de Davidet a családja társaságában látod majd.”

A mai Beckham-családot látva ezt el is tudom hinni.

Victoria és David ’97-ben kezdtek el randizni, egy évvel később meg is volt a lánykérés, ’99 márciusában megszületett első fiuk, Brooklyn, majd még ugyanebben az évben nyáron összeházasodtak. 2002 szeptemberében megszületett második fiuk, Romeo, majd a harmadik, Cruz, 2005 februárjában. Sokáig úgy tűnt, hogy Victoria lesz a Beckham-família egyetlen királynője, és igazi fiús anyukaként várja majd a menyjelölteket.

David és Victoria Beckham 2005-ben - Forrás: Getty Images/Brian Aris/Live 8

Élt-halt a gyerekeiért, de közben azért 2008-ban megalapította saját márkáját, amivel végérvényesen bebetonozta magát a divattörténelembe. A saját nevével fémjelzett divatház a modern minimalizmus hangjává vált, amelyet sokoldalúsága, kifinomultsága, ugyanakkor erőteljes megjelenése tett a nők kedvencévé. A márka azóta hosszú távú partnerséget kötött a Reebokkal, illetve a Victoria Beckham Beauty albranddel is kiegészült. Számos iparági díj mellett a kritikusok elismerését is bezsebelte, a victoriabeckham.comon felül a Victoria Beckham márkát ötven ország több mint négyszázötven üzletében forgalmazzák világszerte.

David Beckham és Victoria Beckham és gyermekeik: Romeo, Cruz és Brooklyn 2012-ben - Forrás: Getty Images/Dave M. Benett

Victoria igazi birodalmat épített.

Közben David szekere is futott, 2004-ben a világ legjobban fizetett focistájává vált, miután a Manchestertől a Real Madridba igazolt. Ez idő tájt nagy port kavart a botrány, amikor Rebecca Loose, David Beckham személyi asszisztense azt állította, hogy Beckham többször félrelépett vele. A focista tagadta a vádakat, és ugyan nem tudni, hogy a színfalak mögött mi zajlott a sztárpár otthonában, annyi biztos, hogy összezártak, soha nem volt sárdobálás, és Victora Spanyolországba költöztette a családot, hogy közelebb lehessen a férjéhez. Bármi is volt az igazság, a jelek szerint nem ejtett csorbát a kapcsolatukon. 2011-ben aztán megszületett a család igazi szeme fénye, Harper Seven.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Victoria Beckham (@victoriabeckham) által megosztott bejegyzés

A család azóta pedig végképp zavarba ejtően imádnivaló. Persze mondhatnánk, hogy a közösségi média csalfa világa ne tévesszen meg senkit, de én szeretném hinni (és vessetek meg, örök optimista vagyok, hiszem is!), hogy amit Beckhaméknél látunk, az nem cukormáz, hanem őszinte szeretet és tisztelet egymás iránt. Egy család, akik, amikor csak tudnak, együtt vannak, és kifejezik az egymás iránt érzett szeretetüket.

Egy család, akik otthon egymás között valószínűleg pont ugyanolyan átlagemberek, mint amilyenek mi magunk vagyunk,

csak őket történetesen ismeri az egész világ. Én nagyon kedvelem őket, és azt kívánom Victoria negyvenhetedik születésnapjára, hogy legyenek mindig olyan boldogok, amilyennek tűnnek kívülről, és köszönöm, amiért az élő példa arra, hogy az anyaság és az önmegvalósítás nem zárja ki egymást.

Krajnyik Cintia

Kiemelt kép: Getty Images/Mike Marsland/WireImage