dm - beuaty

Szempillák és fúrófejek 

Vajon ki az, aki annyira odafigyel magára, hogy baktériumölő krémtől a 40 faktoros stickig mindent magával hurcol egy átlagos napon? És minek neki füldugó meg csavarhúzó, ha ezek egyáltalán azok? A dupla szemöldökcsipeszről nem is beszélve. 

Ennek a neszesszernek a tulajdonosa nagyon ad a jó megjelenésre, de nem csak dekorálja magát, hanem arra is odafigyel, hogy tiszta legyen az arcbőre és hidratált. Védekezik a napsütés öregítő hatása ellen, és még arra is odafigyel, hogy fültisztító legyen nála. Ehhez képest sminkelésben meglehetősen visszafogott, korrektoron és spirálon kívül mást nemigen hord magánál. Sehol egy szemhéjfesték, sehol egy rúzs – tehát ez biztosan nem Szentesi szépségszettje –, csak a visszafogottság. Tulajdonosa nem teszi magát kihívóvá, ugyanakkor fontos neki az összkép, amit sugároz, és az is látszik, hogy rendezett nő, aki odafigyel a dolgaira, és fontos számára, amit elért. (Marossy)

Dupla fekete

Minimalizmus és praktikum jellemzi a neszesszer tulajdonosát. Ha kell, azonnal van nála hajgumi, fogkrém és parfüm, valamint egy mindenre bevethető gyógykrém. Az is látszik, hogy nem fordított nagy figyelmet arra, miben tartja a holmiját, akár még reklámajándék is lehetett a neszesszere. Szerintem ez az ember az élet kihívásait praktikusan kezelő lény lehet, aki simán megugorja a problémákat. (Borcsa)

Mickey Mouse

Vajon ki az, aki a ragtapasztól a körömlakkig mindent hurcol magával? Aki olcsó lakkot, de méregdrága rúzst választ, és mindezt egy rajzfilmfigurával kombinálja? Aki a szájápoló mellé melltartóterelő csipeszt is hord magánál? Kellően vidám, tud nevetni saját magán, igyekszik gyermeki énjét megtartani, ugyanakkor fontos számára, hogy minőségi termékeket vásároljon. Láthatóan mérlegel, és ha nem muszáj, akkor nem költ feleslegesen. Minden helyzetre felkészül, nem csak ad hoc módon éli az életét. Vélhetően a lakása is a design és praktikum mentén halad, nála biztosan nem találni tömeges dekorelemeket, melyeknek nincs igazi funkciójuk. (Judit)

Stuff!

Hajkefe, körömreszelő, gyógyszer és rágó, kézfertőtlenítő és egészségügyi betét. Ehhez képest sminkcuccokból csak rúzsai vannak, a szemére és az arcára nem használ semmit napközben. Láthatóan nem fontos neki, hogy elkendőzze magát. A száját viszont szereti hangsúlyozni, de az is látszik, hogy csak beugrott a drogériába és leemelt valamit a sminkes állványról, nem előzte meg hosszas nyomozás a megfelelő színt vagy márkát. Az ilyen embernek nincs sok ideje, rohan egyik helyről a másikra, és az sem motiválja, hogy kiragyogjon a tömegből a villamoson, legalábbis nem a sminkjével fogja ezt elérni. Ő a belső kisugárzásban hisz. (Anna)

Piros a rúzs a száján…

Ennek a feltűnő darabnak a tulaja nyilvánvalóan hedonista, aki sok pénzt áldoz magára. Odafigyel az egészségére, az arca állapotára – ki hordana amúgy a neszesszerében háromféle arckrémet? Bármikor előrántja a fogkeféjét, hogy ebéd után átsikálja a fogait. Az egyetlen vörös rúzs mellé csak egy szempillaspirál került be, egy natúr illatú dezodor és tán egy pirosító. A parfüm gyanúsan hiányzik, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy ennek a neszesszernek a tulajdonosa hord magánál valamilyen ütős illatot is (utólag jelezte, hogy van nála, csak nem látszik a fotón - a szerk.) A túlzott drámaiságot jól oldja a piperetáska vicces rajza – ez az egyetlen kikacsintás a tökéletesen megszervezett életen. (Szentesi)

Kék-fehérben

Ennek a praktikus tárgynak a tulajdonosa biztosan keveset alszik, különben nem cipelne magával kétféle korrektort, amit viszont csak egy könnyű BB-krémmel fejel meg, alapozásként. Meglepő a körömlakk is (talán egy gyors javításhoz kellett), illetve a svájci bicskába rejtett körömreszelő. Na, de mi célt szolgál a két kavics? Vagy a nyarat idéző emlék a tengerpartról, vagy gyerekek gyűjtötték be – legalábbis erre gyanakszom. Itt sincs túlgondolva a sminkelés: spirál, rúzs meg ajakápoló került a dezodor mellé. Ennek a neszesszernek a gazdája biztosan mindig rohan, különben otthon lakkozgatna, és nem gondolja túl a dolgokat, nem is igazán foglalkoztatja, hogy mindene patent legyen. Vagy inkább úgy fogalmazok, idejét és energiáit másra fordítja, nem a neszesszere tökéletességére. Csak bedobált néhány cuccot, és már szaladt is a munkába. (Flóra)

Lilában…

Itt, kérem, rejtve maradt a tulajdonos személye, de az látszik, hogy vagy a háta szokott fájni, vagy menstruációs fájdalmak gyötrik. Nem készül fel minden helyzetre, de zsebkendő van nála – emiatt arra gyanakszom, hogy van gyereke, mert meggyőződésem szerint minden anya hord magánál zsepit. Kivéve én, de ez egy másik cikk témája. Ő nem ad magának elég énidőt, inkább másokkal foglalkozik, és az sem érdekli, hogy pozitívabb színben tűnjön fel mások számára. De legalább orvoshoz eljár, annyira azért fontos önmagának. (Erika)

Fekete bársony

A tulajdonos szereti magát minőségi termékekkel körülvenni, és látszik, hogy megválogatja, mire is van szüksége. Pirosító, ceruza, púder, spirál, rúzsok – nem csak elnagyolt sminkben gondolkodik. Arra tippelek, hogy érett személyiség, aki viszont azzal nem sokat foglalkozott, hogy dizájnos neszesszerben tartsa a cuccait. Valamit kapott, vagy vett egyet valahol, ami szembejött, hogy aztán telepakolja a kis kincseivel, amiket viszont nem tart nagy becsben, egyszerű használati eszközként tekint rájuk. Ez az ember jól tudja, mennyit ér, és helyén kezeli, amije van. (Lilla)

Bordó bőrben

Vajon ki lehet a gazdája ennek a láthatóan kézműves, de régi darabnak? Tán örökölte a jobb napokat látott táskácskát? Biztosan fehér bőrű az illető, mert ki más használna 50 faktoros napkrémet? Ő az egyetlen, aki nagyítós tükröt tart magánál, plusz egy könnyed illatot is hord a piperetáskájában. Ugyanakkor nem foglalkozik túl sokat azzal, hogy a világ tökéletesnek lássa, a ceruzái kissé megviseltek, ami arra utal, hogy nem használja őket nap mint nap. (Gabi)

Zimre Zsuzsa

Képek: WMN