1. Tractive – GPS PetFinder

Just enjoy the silence 🌿 🌻 🌳 Repost from @nina_sander_photografie . . . . . #instadogs #instapuppy #dogsofinsta #dogsofinstgram #dogsofinstaworld #petsagram #petscorner #petlover #dogscorner #happydog #mydogiscutest #dogstagram #furryfriend #doglover #dogloverofinstagram #walkingthedog #dogwalk #instapet #bestdogever #doggo #adventuredogs #hikingdogsofinstagram #delight_pets #instagramdogs #excellent_dogs #doggielove #puppy #doglife #buddy #humanbestfriend

126 Likes, 7 Comments - Tractive (@tractive) on Instagram: "Just enjoy the silence 🌿 🌻 🌳 Repost from @nina_sander_photografie . . . . . #instadogs #instapuppy..."


A Tractive egy olyan GPS-alapú kutyakereső eszköz és alkalmazás, aminek segítségével követheted háziállatod mozgását. Így, ha ne adj' isten elveszne, elszökne, a telefonod segítségével megnézheted bármikor, hol van éppen. Létrehozhatsz egy virtuális kerítést nagyobb kirándulások alkalmával, és ha azt a zónát elhagyja a háziállatod, akkor jelez neked a telefonodon, hogy „kiszökött” a kerítésen.

2. Vizslafotózás

Szépségeink a hóban ❤ ❄☃️

389 Likes, 4 Comments - Vizslafotózás (@vizslafotozas) on Instagram: "Szépségeink a hóban ❤ ❄☃️"

Ha valami, akkor ez sosem megy ki a divatból: a cuki állatos fotók. Az egyik legnépszerűbb szolgáltatás napjainkban: közös fotózás a háziállatainkkal. Őrület. A Vizslafotózás például nem kínál egyebet, minthogy csodaszép képeket csinál – igény szerint – rólad, rólatok. Nem csak kutyusokat vállalnak, minden jól nevelt háziállatról szívesen készítenek képeket.

3. Egyedi nyakörv a Six Feet Designtól

Teddy with the cotton rope leash styled by @whoismocca #stylishdog #sixfeet #sixfeetdogwear #sixfeetdesign #dogdesign #sixfeetdogdesign #dogfashion #ropeleash #cottonrope

99 Likes, 2 Comments - SIXFEET DESIGN (@sixfeetdesign) on Instagram: "Teddy with the cotton rope leash styled by @whoismocca #stylishdog #sixfeet #sixfeetdogwear..."

Ha meguntad az állatos felszerelések standard piaci kínálatát, akkor ezt a gyártót neked találták ki. A Six Feet Design kiegészítőivel nem kérdés, hogy melyik lesz a legtrendibb eb a „futin”. Különböző stílusú, mintájú, anyagú nyakörvekből és pórázokból állíthatod össze a tökéletes sétáltatós szetteteket, amik vállalhatóan néznek ki (szerintem.) Ezek az egyedi tervezésű darabok végre betöltik azt a hatalmas piaci rést, ami az itthoni boltok polcain tátongott.

4. Vigyél haza! Kutyakereső applikáció

forrás: iTunes

A háziállatok forradalma elérte a technológia iparát is. Telis-tele van a piac olyan alkalmazásokkal, amik a gazdikat segítik. Itt van rögtön a Vigyél haza! kutyakereső applikáció, ahová, ha netán elszökne az eb, feltöltheted a kereső felhívást. Ugyanakkor értesíthetsz másokat is, ha kutyát találsz. De akár kereshetsz vele kutyabarát éttermeket, futtatókat, panziókat is.

5. Walking Dog detective – Nyomozz együtt kedvenceddel!

Hószakállú Pepi ❄️☃️💕 #welovewalkingdog 📸: @lifeofpepi

665 Likes, 8 Comments - Walking Dog (@welovewalkingdog) on Instagram: "Hószakállú Pepi ❄️☃️💕 #welovewalkingdog 📸: @lifeofpepi"

A Walking Dog az egyik legkúlabb közösség, amit csak kutyásoknak kitaláltak. Nem egyebet tűztek ki célul, minthogy a gazdik töltsenek egy kis minőségi időt házi kedvencekkel a természetben. Ehhez pedig tök izgalmas közösségi játékokat találtak ki a szervezők, ezekre bárki befizetheti magát és kedvencét. Együtt nyomozhatsz ebeddel, ahol egy titkos vacsora rejtélyét göngyölíthetitek fel. A nyomok a Margit-szigetre vezetnek, ahol különböző fejtörőket, feladatokat kell együtt megoldanotok.

6. Dogs Waiting in Budapest

forrás: Dogs waiting in Budapest/Facebook

A cuki állatos videókból, képekből és hírekből sosem lehet elég. Éppen ezért az egyik legszuperaranyosabb oldal, ami van Facebookon az a „Dogs waiting in Budapest”, azaz „Várakozó kutyák Budapesten”. Nem csinálnak egyebet, mint az utcán, a bolt előtt kikötött – gazdáikra várakozó – kutyusokról posztolnak egy-egy képet. Ha eddig nem ismerted őket, ez lesz az új kedvenc oldalad.

7. Dog Surf

Saphira #dogsurf_hu #dogsitting

56 Likes, 2 Comments - @dogsurf_hu on Instagram: "Saphira #dogsurf_hu #dogsitting"


Ha a naptárad tele van időpontokkal, és mindig mardos a bűntudat, amiért nem sétálsz eleget a kutyáddal, akkor a DogSurf közösségi appot neked találták ki. Az alkalmazás segítségével válogathatsz a különböző lelkes kutya sétáltatók között. Az applikáció nem csupán kutyaszitter keresésre szolgál, te magad is jelentkezhetsz kutyasétáltatónak, és ha kölcsönös a szimpátia valamelyik gazdival, akkor rád bízza a háziállatát.

8. Petnetio – az okosetető

Know your pet is eating the right amount each day with the SmartFeeder. You can get 3 bags of your pet's food for free when you try our SmartDelivery! Check to see if you're eligible. #Petnetio #SmartFeeder #SmartDelivery #petfood #pethealth

99 Likes, 4 Comments - Petnet(io) (@petnetio) on Instagram: "Know your pet is eating the right amount each day with the SmartFeeder. You can get 3 bags of your..."


A XXI. század egyik legjobb találmánya az automata etetőtál. Miután beöntöd a tápot, és beállítod a porciókat, minden etetésidőben – függetlenül attól, hogy otthon vagy, vagy sem – megkapja a fejadagját kedvenced. Ami még ezen is túlmegy egy fokkal, az ennek az ennek az eszköznek az újabb verziója, ahol már kamerát is tehetsz az etetőre, és beköszönhetsz neki munkaidőből. Ha már most ilyen kütyük vannak, mi lesz a jövőben?

Kiemelt kép: @lifeofpepi/instagram

Szőcs Lilla