Emlékszem, hogy régen – valami késő éjjeli műsorsávban – egy szuper aranyos néni, habfehér hajjal, dildókkal teli asztal előtt ült, és arról beszélt, hogy milyen a jó szex. Egy piros lakkos telefon pedig folyton csöngött, hogy megválaszolja a betelefonálók kérdéseit, akik például ilyesmik iránt érdeklődtek, hogy: „hogyan kell jól szopni?”. 

via GIPHY

Nem mondom, biztosan baromi nehéz lehet nyitottá tenni több generációnyi olyan embert, akik azon szocializálódtak, hogy a szex két ember kínos kis titka, amiről nem illik beszélni semmilyen körülmények között. Maximum egy üveg rozé után a barátnőiddel, amit másnap megbánsz. 

A következő oldalak viszont a szexualitást halál természetesen kezelik, pironkodás, címkék, előítéletek nélkül. Van, aki anonim módon fedi fel blog formájában a személyes történeteit, míg más egészen abszurd hálószobai technikákat oszt meg a videóblogjában. Na, de nézzük, hányféleképp közelítik meg manapság ezt a témakört! Előre szólok, hogy lesznek benne egészen szélsőséges módszerek is, amelyek épp ezért több millió ember kíváncsiságát keltették fel az utóbbi időben.

via GIPHY

1. Esszék a női orgazmusról
Képzeld csak el, mi lenne, ha írhatnál egy levelet a jövő tökéletes szexpartnerének egy útmutatót... hozzád. Vajon mit írnál akkor bele? A „how to make me come” című blog azért jött létre, hogy elkezdődjön egy párbeszéd arról, milyen a nők számára az orgazmus. Teszi mindezt jóval mélyebb és őszintébb módon, mint ahogy az a közbeszédben lecsapódik. Mert összetetten írni vagy beszélni a szexualitásról, bizony nagy kihívás. A kezdeményezés elindítói számára fontos, hogy ledöntsünk a tabukat és az előítéleteket a női orgazmussal kapcsolatban. Valóságos történetek, és valódi gondolatok találhatók itt arról, hogyan élik meg a nők az orgazmust, milyen számukra az élvezetes szex. Itt anonim módon, esszé formájában oszthatják meg saját orgazmus-történeteiket a nők.

2. A jó orális szex titka

A „Scary Mommy” néven futó, anyaságról szóló online magazint sem hagyta hidegen a téma. Madge the Vag műsorában olyan kérdéseket vet fel, hogy vajon menyire ismerik az emberek a testüket, és milyen például a nők számára az igazán jó orális szex. Megválaszol olyan kérdéseket is, hogy mindezt hogyan érhetik el a férfiak. 

via GIPHY

Egyszersmind felold olyan tabukat, hogy pornót fogyasztani jó-e, és kell-e ódzkodni a szexuális kiegészítőktől. A műsor szexuális segédeszközök egész repertoárját felsorakoztatja, úgyhogy mondhatjuk: totál kielégítő választ kaphatsz ebben a műsorban. 

3. Rólunk, nőkről – csak férfiaknak
Magyar kezdeményezés, amit csak férfiaknak indítottak. Elmondásuk szerint: őszintén mesélnek az óraadók a nőiségről, a vágyakról, játszmázásról, szexről, a női természetről, méghozzá interaktív módon. Ahol bármilyen kérdést nyitottan feltehetsz, amit amúgy nem mernél megkérdezni.

4. Mire jó egy grapefruit? 

Auntie Angel gyakorlatilag egy internetes mémként robbant be a közösségi médiába, annak idején ugyanis elég nagy port kavart az a YouTube-videója, amely a következő – vizuálisan megrázó – témával foglalkozott: „Hogyan érdemes használni grapefruitot szexuális segédeszközként?“ (Tényleg. Már csak a hangeffektek miatt is érdemes rákeresni... Én szóltam.) Ő számomra bizonyos értelemben kakukktojás a listán, mert annyira abszurd a videója, hogy mi egy fél délutánt végigröhögtünk rajta. Érdekesség: annyira híressé vált a nő, hogy még a szótárba is bekerült „Angels grapefruit” nevű technikája. Gyakorlatilag nem volt olyan online magazin, amelyik ne írt volna róla cikket. Akik korábban komoly közéleti témákban írtak publicisztikát, most Auntie Angelről számoltak be. Itt például a Bustle újságírója leírja a tapasztalatait a grapefruit-technikáról, miután azt letesztelte.

 

via GIPHY


Auntie Angel személye önmagában olyan komikus, hogy az orális szex tabutémáját faltörő kosként törte át. Azóta népszerűségét saját vállalkozásba fordította és manapság olyan workshopokat tart, ahol egészen szemléletes módon, bábukon, műpénisz és egyéb segédeszközök segítségével megmutatja, hogyan és hányféleképp lehet örömet szerezni egymásnak.

5. Sex + Food riportsorozat


via GIPHY

A Vice gasztro-rovatának „Food+Sex” videósorozatában különböző szexi témákra keresik a választ. Ahogy a videóblog tematikája is mutatja, itt minden megtalálható, ami kajával és szexszel kapcsolatos. Van itt minden, kérem szépen, az ehető bugyitól kezdve az ehető testdekorációig. Szintén tök könnyedén, normális hangvételben tágítják a fejeket. Emellett olyan workshopokra járnak egyebek közt, mint amit a fentebbi hölgy is tart.

+1 Yelon

Ez egy egyedülálló, hazai szexedukációs program fiatalok számára, ahol olyan kérdésekre is megkaphatják a választ, amiket ebben a korban talán senkinek sem mernének feltenni. Az oldal határozott célja, hogy a kíváncsiság kielégítése mellett oktasson is, egyebek közt olyan témákkal is foglalkoznak, mint, az, hogy mi a különbség a tetszésnyilvánítás és a zaklatás között? A Yelon a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány online szexedukációs programja, és már applikációban is letölthető.

Szőcs Lilla

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/Aloha Hawaii