-

1. Létfontosságú információ:

Van egy ugyanilyen nevű város Törökországban.

2. Létfontosságú információ:

Batman harcolt az ebola ellen és Robin majdnem belehalt. Legalábbis ez történt a Fertőzés című Batman-képregényben, amelyet 1996-ban publikáltak.

[caption id="attachment_24087" align="aligncenter" width="250"] Kép: via Wikipédia[/caption]

3. Létfontosságú információ:

Magát a „batman" szót arra is használják, hogy inas. Tehát ez valójában Alfred Batman batmanje. És ha Alfrednak is lenne inasa, akkor azt így mondaná az angol: Batman batmanjének a batmanje...

Alfred és Batman (Kép: Sötét lovag, Warner Bros)

4. Létfontosságú információ:

Ben Affleck lehetett az egyetlen színész, aki magára ölthette Batman és Superman jelmezét is. A fekete ruhát a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala című filmben, Superman jelmezét pedig akkor, amikor a 2006-os Hollywoodland című filmben George Reeves karakterét alakította, aki az egyik legjobban ismert Superman karakter volt, és 45 éves korában tragikus körülmények között elhunyt.

5. Létfontosságú információ:

1996-ban a DC Comics és a Marvel közösen kiadott egy olyan részt, amelyben ötvözték Batman és a Rozsomák alakját. Ezt a nevet adták neki: Dark Claw, azaz Sötét Karom. És így nézett ki:

6. Létfontosságú információ:

Bane-t, Batman (Christian Bale) egyik ősellenségét alakító Tom Hardynak egy nyolc centi magas talpú cipőt kellett viselnie a forgatásokon, hogy az ominózus jelenetekben ellenfele szemébe tudjon nézni.

Kép: A sötét lovag: Felemelkedés (Warner Bros, 2012.)

7. Létfontosságú információ:

Quentin Tarantino nem szereti Batmant, mert szerinte unalmas karakter. (Én meg innen üzenem Tarantinónak, hogy írjon jó sztorikat a filmjeibe, mert a múltkor is elaludtam az egyiken (üdv., Szentesi).

8. Létfontosságú információ:

Van egy elveszett Batman-sztori is. Állítólag ő az:

Batman Drakula ellen (Warner Bros Animation, 2005.)

9. Létfontosságú információ:

Batman sohasem öregedett, egyfolytában 34 éves volt.

10. Létfontosságú információ:

Cambridge-ben és a Sorbonne-on végezte a tanulmányait, rendelkezett FBI tapasztalattal, Ázsiában tanult harcművészetet, és valódi nindzsáktól sajátított el néhány technikát...

11. Létfontosságú információ:

A sötét lovag (The Dark Knight) az első Batman film, amely nem foglalja magába a címszereplő nevét.

12. Létfontosságú információ:

A legelső Batman filmet Andy Warhol rendezte, a DC Comics engedélye nélkül, és nem tudjuk, hogy lehet-e köze bármilyen eredeti Batman-sztorihoz. (Batman Dracula, 1964.)

13. Létfontosságú információ:

Gotham létező város, Nottinghamben található.

 

Na, ugye, megmondtam?

 Kiemelt kép: Shutterstock/solkanar