Westend tetőkert 

Mi a belvárosban lakunk, ezért most a hozzánk közel eső, kellemes helyekről írok nektek. Először is, a tisztánlátás kedvéért: a pláza tetőkertje nem számít plázázásnak! És a belvárosi gyerekek számára a Westend tetőkertje valóságos oázis. Nagyon sokszor megyünk oda, van egy kis játszótér is, viszont garantáltan nincs kutyapiszok, a belvároshoz képest friss a levegő, és rengeteg a zöld. Kicsit dohogtunk is, amikor észrevettük, hogy nyár elején a hatalmas, zöld területet elfoglalta valami építmény, ám amikor kiderült, hogy ez egy trambulinpark, azonnal elszállt a mérgünk. Nem olcsó mulatság, de egy fél óra bőven elég az ugrálásból, és aznapra biztosan el is fogy a gyerekek energiája, ezért érdemes késő délutánra időzíteni a közös ugrándozást. Egy jó hír a végére: a felnőtt kísérők jegye csak 200 forintba kerül.

Szabadság téri szökőkút

A kánikula idején a flaszteren felnövő gyerekek csapatostul és fürdőruhástul vágnak neki a belváros szívében lévő szökőkút meghódításának. A megunhatatlan, cseles vízsugarak a szíveket is hűsítik, aki látja a gyerekek vizes viháncolását, önkéntelenül mosolyog. Akkor is érdemes megnézni a szökőkutat, ha nem lesz túl meleg az következő szűk egy hétben. Utána lehet egy nagyot ugrabugrálni a közeli játszótereken, és ha még mindig nem fáradtatok el, biztosan jól esik egy levezető séta a Duna-korzón, esetleg egy fagyi… és már véget is ért a csodanap!

Bazilika kilátó

A Bazilika kilátótornyát viszonylag kevesen ismerik, pedig klassz a gyerekeknek, és nem is kerül sokba. A belvárosi családoknak különösen érdekes lehet, hiszen szinte karnyújtásnyira vannak azok az épületek, amelyek között nap mint nap járnak, de madártávlatból mégis egészen más látni a megszokott környezetet. Ha arra sétálunk, mindig kötelező program a rózsa formájú fagyi megkóstolása is.

Zoo-café

Az Egyetem tér közelében van egy különleges kávézó, ahol előfordulhat, hogy egy kedves lány az ember kezébe nyom egy „kicsi, zöld, mászó izét”. Az idézet a középső gyerekemtől való. Egyébként szakállas agáma volt az illető, és barátságosan méregetett bennünket, majd szuperviccesen mászkált rajtunk meg az asztalon. De látható itt süni, valamint kissé lusta macskák, csíkos mókus, halak és madarak is… Még akkor is nagyon jó élmény bámulni, simogatni, terelgetni a kézhez szokott állatokat, ha a sütemények és az üdítők ára elég borsos.

Miniversum

Ha esik az eső, akkor se maradjatok otthon! Az Andrássy úton, közel a Deák térhez és az Operához egy hatalmas terepasztal vár benneteket. Igen, az apukákat és anyukákat is! Ez garantáltan olyan program, ahol ők sem türelmetlenkednek. Az interaktív, százszoros kicsinyítésben megjelenő magyar, osztrák és német tájak biztosan megmozgatják a család minden tagját. Ti magatok is irányíthatjátok a terepasztal elemeit. Tényleg menjetek el a Miniversumba! (Akkor is, ha nem esik az eső.) A családi jegy ötezer forint alatt megúszható, ami igazán jutányos ár ennyi élményért!

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/Sergii Figurnyi