1.

A Wall street farkasa (The Wolf of Wall Street), 2013. Martin Scorsese rendezte ezt a filmet, amelyben Leonardo DiCaprio alakítja Jordan Belfortot, aki zseniális tőzsdei trükkökkel hatalmas vagyonra tett szert. A film kiválóan szemlélteti a pénz világát, hogyan válik egy ember a gazdagság, a szép nők és a drogok rabjává, majd hogyan szabadul meg tőlük.

2.

A Bin Láden hajsza (Zero Dark Thirty),  2012. A New york-i ikertornyok elleni terrortámadás után hajtóvadászatot indítanak az al-Kaida terrorszervezet feje ellen. Ennek részleteit meséli el a film Kathryn Bigelow rendezésében. A történet tíz év eseményeit dolgozza fel.

3.

A közösségi háló (The Social Network) 2010. David Fincher mozija a mára legendává vált Facebook-alapító, Mark Zuckerberg történetét meséli el attól az időszaktól kezdve, amikor kitalálta a közösségi hálót.

https://www.youtube.com/watch?t=64&v=lB95KLmpLR4

4.

A United 93-as  (United 93) 2006. A történet az utasokról, a személyzetről és a légi irányítókról szól, akik az United 93-as járatán utaztak 2001. szeptember 11-én az ikertornyok felé. És tudták, hogy mi fog velük történni.

5.

Éhség (Hunger) 2008.  A Belfast közelében található Maze fegyház négy lakója megtagadja az egyenruha viselését és követelni kezdi a politikai foglyoknak kijáró bánásmódot. A történések innentől fogva egyre komolyabb fordulatot vesznek. 1981-ben a rabok éhségsztrájkba kezdenek jogaik érvényesítéséért.

6.

A Zodiákus (Zodiac) 2007. David Fincher másik zseniális filmjében egy sorozatgyilkos után erednek a nyomozók, akit csak Zodiákusnak neveznek el. Soha nem jönnek rá, hogy ki az igazi gyilkos. Sem a filmben, sem az életben.

7.

A hazugsággyáros (Shattered Glass) 2003. A jó nevű New Republic lapnál egy botrányos cikk körül felmerül a gyanú, hogy semmilyen valóságalapja nincs az anyagnak. A cikk íróját Stephen Glass-t végül kirúgják, mert kockára tette a lap jó hírét.

8.

Mennyei teremtmények (Heavenly Creatures) 1994. Pauline és Julie egy új-zélandi kisvárosban elhatározzák, hogy izgalmas regényeket fognak írni. De regényírás közben egyre mélyebbre merülnek a képzeletük világába...