Elő azokkal a korcsolyákkal!

Nem kell hogy a karácsonyi, illetve a két ünnep közötti időszak a végeláthatatlan evésről szóljon csupán, sőt, nagyon is felszabadító élmény lehet, ha az ember kimozdul a négy fal közül, és lemozogja kicsit a töltött káposztát.

Országszerte több városban is hangulatos korcsolyapályával várják a látogatókat az ünnepek alatt, hogy karácsonyi hangulatban adózhassanak a testmozgásnak.

Esztergom történelmi belvárosában a karácsonyi vásár részeként állították fel a csaknem félezer négyzetméteres műjégpályát, amely január 7-ig várja a korizókat – péntekenként zenés jégbulival.

programajánló korcsolya Kaláka Kimenő Radival karácsonyi programok
Kép forrása: Facebook/ Korcsolyapálya Esztergom

Győrben, a folyók városában ezzel szemben január 31-ig hódolhatsz ennek a népszerű téli sportnak. A szórakoztatást itt sem bízzák a véletlenre: a pénteki és szombati programok mellett vasárnaponként este jégrevüvel varázsolják el a látogatókat.

Az egyik legkülönlegesebb jégpályával azonban mégis Békéscsaba büszkélkedhet, ahol egy pajtában fogadják a látogatókat. A Csabai Rendezvénypajtában a hatszáz négyzetméteres fedett koripálya egészen március 15-ig üzemel, ez idő alatt mindennap nyitva áll a látogatók előtt, akik pihenésképp a pálya melletti hüttében vehetnek magukhoz forró italokat, finom ételeket.

Betlehemezés a Kalákával

Nincs is jobb módja a hangolódásnak, mint a Kaláka együttes ünnepi koncertje, amit december 23-án rendeznek meg, a budapesti Szentháromság téren.

Mikor a betlehemesek karácsonykor házról-házra járnak, üdvözlő versük végén ezt kérdezik: „Szabad-e bejönni ide betlehemmel?” A Kaláka együttes karácsonyi hangversenyének kerete ez a betlehemes játék.

A műsorban elhangoznak magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek, karácsonyi versekre írott Kaláka-dalok. Tényleg kevés jobb eseményt tudok elképzelni kicsiknek és nagyoknak az ünnepváráshoz.

programajánló korcsolya Kaláka Kimenő Radival karácsonyi programok
Kép forrása: Facebook/ Kaláka

Bővebb információkat a koncertről ITT találsz.

Ha ki se dugnád az orrod a lakásból: rendezz Harry Potter-maratont

A Harry Potter-filmek nekem valahogy összefonódnak a karácsonnyal. Talán a varázslatos hangulatuk miatt, talán azért, mert ilyenkor van idő ilyen és ehhez hasonló hosszabb lélegzetvételű filmeket nézni. De az is igaz, hogy Harry számára minden karácsony jelentőséggel bír a cselekmény szempontjából.

programajánló korcsolya Kaláka Kimenő Radival karácsonyi programok
Jelenet a Harry Potter és a bölcsek köve című filmből - Forrás: Warner Bros.

Ha unod Kevint (én pedig nem szégyellem 34 évesen bevallani, hogy már nagyon unom), de mégis valami ismerősre vágysz, pattogass egy nagy adag kukoricát, vackold be magad a kanapéra, és menj rá a Harry Potter-univerzumra – csalódás nem érhet.

A Harry Potter-filmeket az HBO Maxon találod.

A barátaidat se hagyd ki az ünneplésből: bruncholjatok egyet a Hello Budában

Mielőtt még elmerülnél a nagy családi forgatagban, szentelj időt a választott családodnak is. Erre nyújt remek alkalmat a Hello Buda, ahol újraértelmezték a brunch fogalmát, és olyan különleges ételeket hoztak létre, amelyektől garantáltan táncot járnak majd az ízlelőbimbóid. Friss, szezonális hozzávalókkal és kreatív receptekkel várnak december 24-én, a felhőtlen hangulatot pedig nemcsak a „reggelebédhez” elfogyasztott pezsgő garantálja majd, hanem Rudy White is, aki jó zenével teszi még emlékezetesebbé szenteste napját. Asztalt foglalni ne felejts el!

programajánló korcsolya Kaláka Kimenő Radival karácsonyi programok
Kép forrása: Facebook/ Hello Buda

Bővebb infókat ITT találsz.

Kiemelt képünk forrása: Facebook/ Korcsolyapálya Esztergom; Facebook/ Kaláka; Warner Bros.; Facebook/ Hello Buda

Filákovity Radojka