Hogyan ér véget az előjáték?

„Amikor már történtek bizonyos dolgok közöttünk, de még nem szexeltünk úgy igazán, én nagyon szerettem volna továbblépni, csak nem tudtam, hogyan lehet ezt jól kommunikálni. Annyira nem sikerült, hogy végül szakítottunk is, és csak a következő fiúval vesztettem el a szüzességemet. Mai fejjel egyszerűen megkérdezném.”

Hol szexeljünk?

„Emlékszem, hogy a teljes tízes éveim azzal teltek, hogy a barátommal helyeket kerestünk, ahol szexelhetünk. Otthon nem lehetett a szülők miatt, és mert a lakás túl pici volt ahhoz, hogy egyáltalán esély legyen rá, én ráadásul az öcsémmel közös szobában laktam. A szüleim néha odaadták az autót, de azzal sem volt könnyű alkalmas helyet találni. Néha házibulikban el tudtunk vonulni, de megváltás volt, amikor egyetemre mentem és albérletbe költöztem, még ha hárman laktunk is együtt, de legalább meg lehetett beszélni, hogy ki mikor nincs otthon. Erre egyébként még most sem tudom a megoldást.

Remélem, amikor a gyerekem tini lesz, emlékszem még erre, és valahogy megkönnyítem a dolgát.”

De hát ez nem jó!

„Bár ez nem tűnik kérdésnek, valójában a kérdés, amit soha, senkinek nem mertem feltenni, az volt, hogy hogyan kell megmondani valakinek szex közben, hogy nem (annyira) jó, amit csinál. Emiatt aztán szerintem előbb színleltem orgazmust, mint ahogy a barátommal elértem volna (egyedül azért sikerült), és sokáig igyekeztem szavak nélkül rávezetni, hogy mit tegyen. Aztán beláttam, hogy muszáj kimondanom néhány dolgot, mert ő is pont olyan tapasztalatlan ebben, mint én. Mondanám, hogy hepiend lett a vége, de mire nagyjából a helyükre kerültek a dolgok szexuális tekintetben, kiderült, hogy nagyon nem működünk jól párként, szóval nem(csak) az ágyban, hanem úgy általában. De annyit tanultam az esetből, hogy a következő, egyébként sokkal rövidebb kapcsolatomban már nem vártam hónapokat arra, hogy kinyissam a szám.”

Mi történik szex után?

„A filmekben szex után mindig meztelenül összebújnak, úgyhogy azt hittem, a lányok is erre vágynak. De arról nincs szó a filmekben, hogy amikor lehúzod az óvszert, akkor célszerű beiktatni egy mosakodást. Több kapcsolaton túl voltam, mire eljutottam odáig, hogy ki merjek menni a fürdőbe megoldani ezt.

Ma már nem aggódnék egy ilyen hülyeség miatt.

Utána is össze lehet bújni.”

Mit tegyek, ha fáj?

„Elég sokáig küszködtem azzal, hogy a behatolás utáni első pár perc inkább fájdalmas, mint örömteli élmény volt számomra. Senkinek nem mertem beszélni erről, akkor még nem reklámoztak síkosítót a tévében, szóval azt hittem, nincs megoldás a problémámra. Azóta tudom, hogy több is van: hosszabb előjáték és/vagy síkosító.”

Hogyan kell sz.pni?

„Az orális szexről még a Bravo Szex, szerelem, gyengédség rovata is rendszeresen tett említést mint a szexuális élet természetes velejárójáról. Már nem voltam szűz, de még nem mertem AZT is kipróbálni. Leginkább azért nem, mert fogalmam sem volt, hogy fogjak hozzá. Meg hogy

pontosan mit kell csinálni. Nyalogatni vagy ütemesen ki-be tologatni a számba?

Végül heteket vártam, mire bele mertem vágni, és attól a fiútól sosem mertem megkérdezni, hogy okozott-e neki bármi örömöt a ténykedésem. Ha akkor lett volna pornhub, biztosan rákerestem volna.”

Mit kell csinálni a mellekkel?

„Volt egy barátnőm – bevallom, már egyetemista koromban –, akinek gyönyörű mellei voltak. De addig annyira a puncira koncentráltam, hogy fogalmam sem volt, mit lehetne velük kezdeni. Néztem őket, az oké, de így utólag visszagondolva ennél jóval többre voltak hivatottak. Azok a pornók, amiket a haverjaimmal cédére írogattunk ki, sajnos nem segítettek, ott a lányok lelkesen simogatták magukat. Hát, ez a csaj nem, úgyhogy gondolom, nekem kellett volna. Én viszont nem mertem, amit azóta is bánok. Természetesen azóta gyűjtöttem tapasztalatot ilyen téren, és már tudom, mit kell tenni a mellekkel – de ha kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, valószínűleg a legilletékesebbnek, a mellek viselőjének tenném fel.”

Nem tudom, feltűnt-e nektek, de szinte az összes kérdésre az a válasz, hogy

merjünk kérdezni és kimondani dolgokat – elsősorban attól és annak, akivel szexelünk vagy szexelnénk.

Nekem személy szerint nagyon sokat segített, hogy a kritikus időszakban volt mellettem néhány tapasztaltabb barátnő, akikkel meg lehetett vitatni a legcikibbnek tűnő kérdéseket is – olykor csak néhány erőmerítő pohár vodka-narancs után, de ez nem követendő példa. Muszáj megtanulni józan állapotban is beszélni a szexről! 

Ti mit nem mertetek megkérdezni tiniként?

Tóth Flóra

Kiemelt képünk illusztráció – Forrás: Getty Images/Westend61