1. Az együttérző

Akkor tudtam, hogy ennek vége, amikor a feleségem a bátyám temetésén kezdett el veszekedni, amiért részvétük kinyilvánításaként engem nők is megöleltek.

2. Fuss!

Az esküvő másnapján autóval mentünk valahová, amikor fogta, és nekivágta a fejemet az autó ablakának. Őrület, hogy együtt vagy valakivel évek óta, és amint kimondjátok az igent, abban a percben megváltozik. A szertartás előtt egyébként odajött hozzám az apukám és a kezembe nyomta a slusszkulcsát. „Most még elfuthatsz.” Nem értem, honnan tudhatta… Azt mondta, egyszerűen érezte a zsigereiben, hogy valami gebasz van.

via GIPHY

3. Üzengetünk, üzengetünk?

A feleségem majdnem megölt, mert azt hitte, megcsalom. Mindezt pár üzenet miatt, amiket az anyukámnak küldtem.

4. WTF

Amikor azt mondta, a fiam öngyilkossági kísérlete belezavar a volt csajának a szülinapi bulijába.

5. Hát, ez égés…

Öt évig jártunk előtte, de a nászutunkon iszonyú nagy vitába keveredtünk a naptej miatt. Ő egyáltalán nem keni magát, mert ezek a készítmények tele vannak „vegyszerekkel”, nekem viszont muszáj a hófehér bőröm miatt. Legalább egy órán keresztül veszekedtünk ezen, még a medencébe sem volt hajlandó bejönni velem a naptejben található kemikáliákra hivatkozva. Aztán az egyik búvárkodásunk után annyira leégett, hogy még járni sem tudott, nekem viszont nem lett semmi bajom. Akkor viszont arról próbált meggyőzni, hogy tulajdonképpen az egész az én hibám, miért nem erőltettem jobban rá a naptejet, meg hogy most már az egész nászút el van szúrva.

Ekkor ébredtem rá, hogy nem a megfelelő emberrel kötöttem össze az életemet. Volt még pár ilyen őrült veszekedésünk, például amikor egy álma miatt haragudott meg rám, vagy azért, mert nem emlékeztettem rá, hogy vigyen magával esernyőt.

Végül szakítottam. Nem lehetek együtt valakivel, aki folyamatosan engem hibáztat a saját problémái miatt.

6. Mostantól

Az esküvő másnapján rábökött a mellkasomra és azt mondta: „Mostantól pedig azt csinálod, amit én mondok, akár tetszik, akár nem”. Öreg hiba volt.

7. Micsoda nő ez a férfi!

Elment egy „csajos estére” és így ismerkedett meg a Nicole nevű lánnyal. Azonnal kebelbarátnők lettek, állandóan cseteltek, időnként meg elmentek együtt lógni. Otthon volt a közös babánk, erre ő állandóan egy olyan csajjal akart találkozgatni, aki egy másik városban lakott, nem árulta el a vezetéknevét, és akit nem volt szabad megismernem. Mint kiderült, az igazi neve Wesley… és persze fiú volt.

8. Inkább

Egy hónappal az esküvőnk után rájött, hogy inkább a mostohafivérébe szerelmes.

via GIPHY

9. Érzelmi spirál

Kavartam egy lánnyal. A kezdetektől fogva tudtam, hogy nem akarok tőle semmi komolyat… de aztán meghalt az anyukám. Súlyos depresszióba estem, ám ő mindvégig ott volt mellettem. Tavaly veszítette el az édesanyját, és azt hiszem, ez kötött bennünket össze. Sokkal mélyebbre mentünk érzelmileg, mint kellett volna.

Összeházasodtunk. Egy hónapon belül rádöbbentem, micsoda hibát követtem el, de nem akartam csak úgy simán feladni és elsétálni.

Amikor végre elkezdtem túljutni az anyukám halála miatti érzelmi viharokon, ráébredtem, valójában milyen mérgező személyiség a feleségem. Hihetetlenül instabil ember, aki csak még mélyebbre taszított a depresszióban. Tíz hónap házasság után váltunk el. Szinte azonnal sokkal jobban lettem.

Nem volna szabad a házasságot könnyedén venni. De az sem jó, ha valaki belekényszeríti magát egy egészségtelen viszonyba. Mindannyian követünk el hibákat. Ne pazarold el az életedet egy olyan emberre, aki nem érdemel meg téged!

10. Úgynevezett elvárások

Az esküvő másnapján felébredtem, és azon kezdtem el gondolkodni, vajon mikortól elfogadott társadalmilag, hogy elválhassak? És ez sokat elmond arról is, miért házasodtam meg első körben…

11. Előre menekülés

Azt hiszem, már az esküvőnk előtt is tudtam, csak féltem bármit is lépni.

via GIPHY

12. Agymosás

Egy ideje már éreztem, de csak jóval azután ismertem be magamnak, hogy vége lett. A férjem bántalmazó volt, de minden olyan fokozatosan történt, hogy nem vettem észre a jeleket. Mint amikor az ember szép lassan mély álomba merül. Mielőtt összeházasodtunk volna, érzelmileg használt ki. Aztán hat hónappal rá elkezdődött a fizikai abúzus, ami nem sokkal később szexuális erőszakba ment át. Lényeg a lényeg: egy közeli barátom vette észre rajtam a zúzódásokat. Aggodalmával a szüleimhez fordult. Az apám ekkor szembesítette a férjemet, majd szabályosan kényszerített rá, hogy velük menjek. Addigra olyan szinten agymosott voltam, hogy nem értettem, mi szükség erre. Ijesztő belegondolni, milyen állapotba kerültem addigra. Mintha csak a megfigyelője lettem volna a saját életemnek.

13. A jó példa

Amikor idősekkel kezdtem el foglalkozni, és láttam, milyen az igazi szerelem, meg hogy is néznek ki a tartós házasságok. Tudtam, hogy az exem képtelen ilyesmire.

 

Fiala Borcsa