A szexuális felvilágosítás mellett másról is fontos volna beszélnünk az életre való felkészítésben. Például az emberi kapcsolatokról. Ki magyarázza el, hogy milyen egy jó párkapcsolat? Mit tehet a másik azért, hogy neked is legyen egy olyanod? A szüleim szuper házasságban élnek, mindig jó példát mutattak, én mégis csapdába estem. Ki meséli el, mi az a lelki terror? És legfőképpen, hogyan ismerheted fel még időben, ha sosem találkoztál vele azelőtt?

Egyik pillanatról a másikra azon kaptam magam, hogy félek szakítani a barátommal. Soha nem ítélkezem, így őt sem ítéltem meg kétes családja és múltja miatt. Három hónap leforgása alatt – észrevétlenül – belemászott az életem minden apró részletébe. Beköltözött hozzám, lebratyizott a családommal, elnyerte mindenki bizalmát és megtudta a legféltettebb titkainkat is. Rendszerint olyan helyzetbe hozott, hogy ne tudjak neki nemet mondani vagy lassítani a tempón. Újabb három hónap múlva azon kaptam magam, hogy csak púp a hátamon, elszívja minden energiámat. De hogy tegyem ki a lakásból? Mi van, ha dühös lesz? Ezután még fél évig éltem vele, minden egyes nap kínszenvedés volt. Szépen, lassan leépítettem, tervezetten, nehogy bosszút akarjon állni. Összesen másfél évet töltöttem vele. Fél éve szakítottunk, de még mindig felhív időnként. Sokkal tartozik nekem és a családomnak. Amíg együtt voltunk, anyagilag és érzelmileg is támogattuk, hogy előrébb jusson az életben és tisztességesen tudjon élni.

Tegnap pedig megfenyegetett, hogy tönkreteszi a családomat.

Hogyan jutottam el idáig? A romantikus rosszfiúból egy sértett, ádáz exbarát lett, aki megmérgezi minden pillanatomat. Sokáig magamnak sem vallottam be, hogyan érzek. Nem ismertem fel, hogy egy éven keresztül a félelem uralkodott rajtam és az érzéseimen. Miután szakítottunk, kiderült, hogy törvényt szegett. Ráadásul úgy, hogy annak a büntetését is a családomnak kell megfizetnie. Nem jelentettük fel, mert nem akartuk bántani, inkább magunkra vállaltuk. Ő pedig most engem fenyeget.

Nem tudom, mikor fog elmúlni a félelem. Meg akarok tőle szabadulni!

Egyébként az a vicces, hogy én személy szerint nem félek tőle. Azokat az embereket féltem, akik közel állnak hozzám. Szégyenérzet uralkodik el rajtam amiatt, hogy belementem egy ilyen párkapcsolatba, hogy odaadtam a lelkem és a bizalmam egy ilyen embernek.

Sosem bántam meg semmit eddig, pedig sokat hibáztam. De ha tehetném, akkor ezt a kapcsolatot kitörölném az életemből. Újra szabad akarok lenni!

Brigi

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Unsplash/sasha-freemind