Horgas Péter és barátai álma tehát szombaton valóra válik. Legalábbis az első (nagy) lépés. Az Arénában fellép a magyar könnyűzenei élet krémje, Bródy Jánostól Müller Péter Sziámin át a Quimby-ig. Közel száz előadó vállalta a szereplést. Az egész napos program minden egyes szereplője, szervezője és segítője ingyen dolgozik. A részletes programot a cikk alján találod.

A belépőjegy ára jelképes. 1000 forint. Ez az összeg egy kétgyermekes család egynapi minimális étkezési költsége ma Magyarországon.

Megijedtünk, hogy észrevétlenül eltompulunk, érzéketlenné válunk, saját nyavalyáinkkal foglalkozunk, és nem vesszük észre, hogy az ösztöneink, a szolidáris képességeink napról-napra csökkenek, a bezárkózás, a gyűlölködés, a félelem ricsaja beteríti mindennapi életünket, és a legjobb esetben is csak egy-egy pillanatra álltunk meg szörnyülködni – írta Horgas Péter. – Úgy éreztük, a kialakult helyzetért, az ország állapotáért, az igazságtalanságokért, egy-egy szégyenletes esetért, így a több tízezer gyerek éhezéséért is valamennyien felelősek vagyunk, még ha nem is egyenlő mértékben.

A wmn.hu örömmel csatlakozott Péterhez és csapatához. Nem csak médiatámogatóként. A Magyar Református Szeretetszolgálattal egyeztetve a szerkesztőség 30 budapesti és Budapest környéki, gyermekotthonban élő gyereknek, illetve szociálisan rászoruló családnak vásárolt belépőjegyet a szombati koncertre.

Nézd meg rendhagyó képgalériánkat, melyet a Nemzeti Minimum rendezvénye ihletett.

Ahogy ígértük, íme a Minimum Koncert részletes programja:

 

További részletek a Nemzeti Minimum koncertről, jegyinformációk: