„A kézműves pékségekben egy napig tart, amíg elkészül a kenyér” – Emelem poharam podcast Fekete Gergő (Artizán) pékmesterrel
Az Emelem poharam hatodik vendégével pont elkerültük egymást – jó, igazából csak „majdnem” laktunk egy helyen, mert ő Skóciából merített ihletet, és hozta magával a tudást azelőtt, hogy mi kiköltöztünk volna. Gabonával dolgozik, nem is akárhogy! Pest és Óbuda is a kenyeréből eszik, péksüteményei legendásak, és a főváros talán egyetlen kásázója is az ő nevéhez köthető: természetesen Fekete Gergő pékmesterről van szó. Az elmúlt években sokan lettek fanatikus kovászrajongók, erről mindenképpen szerettünk volna beszélni, de szó lesz a már-már hungarikumnak tekintett kakaós csiga helyzetéről is. Az adásból kiderül, hogy mi a különbség a nagyüzemi kenyér és a kézműves pékségekben kapható kovászos kenyér elkészítési módja között, és Gergő azt is elárulja, mire érdemes figyelni a liszt vásárláskor annak, aki otthoni sütésre adja a fejét. Minden kenyérevőnek, kenyérkészítőnek és kovásznevelőnek jó szívvel ajánljuk!
–
Az Emelem poharam további epizódjait itt találod: