Kult
Kult

Valójában az egész mese egy túlvilági utazás lenne? – 10 izgalmas tény a 15 éves Felről

Kult – 2024.05.28. – FB

„A kaland odakint van” – hangzik el sokak kedvencében, a Fel című mesében. A Pixar nagy sikerű filmje 15 éves lett, ebből az alkalomból pedig 10 kevésbé ismert tényt hozott el róla Fiala Borcsa.

Presser Gábor: Nem rajongok a nagy hacacárékért

Kult – 2024.05.27. – BG

Presser Gábor neve fogalom hazánkban. A művész ma ünnepli 76. születésnapját, ebből az alkalomból pedig Both Gabi korábbi cikkét hoztuk el.

Constance Wilde képtelen volt megbocsátani a férjének, Oscarnak

Kult – 2024.05.27. – MLM

Oscar Wilde életének viszonylag sok részlete ismert. Ám arról keveset tudunk, hogy felesége, Constance, maga is alkotó ember volt, és saját jogán is ismertté válhatott volna.

Ő volt Irvin D. Yalom nagy hatású mestere: 10+1 erős gondolat Rollo Maytől

Kult – 2024.05.26. – MD

„Az ember oly mértékben szétforgácsolódik a mások életében való részvétel és a velük való azonosulás során, hogy végül kiüresedik a saját létezése” – figyelmeztetett 1983-ban Rollo May, a pszichológiatörténet egyik jelentős alakja, akinek végre magyarul is jelent meg kötete. Pedig hol volt még a közösségi média vagy a streaming?

Lenny Kravitz szerint a nőknek kellene irányítaniuk a világot – 15 érdekesség a ma 60 éves sztárról

Kult – 2024.05.26. – NP

Kereken 60 évvel ezelőtt, 1964. május 26-án született Leonard Albert „Lenny” Kravitz, amerikai énekes-dalszerző, producer, színész és rendező, a rocktörténet egyik emblematikus alakja. Nemcsak a dalaival, hanem a magánéletével is sokat foglalkoznak a rajongói – Kravitz ugyanis érdekes egyéniség, nem mindennapi életúttal.

A feleségét festette meg minden nőalakjában – aki feláldozta magát a „Hopper-művekért”

Kult – 2024.05.24. – KAd

Edward Hopper múzsája és modellje a felesége volt: Josephine Hopper, aki maga is igen tehetséges festő volt, de házasságkötésük után a férje művészetét szolgálta, és teljesen a háttérbe szorult. Sokáig azt hitték, képei a szemétben végezték, de ez szerencsére nem igaz.

Háborúról, haragról és félelemről is lehet beszélni a gyerekekkel – és ezek a mesekönyvek segíthetnek ebben

Kult – 2024.05.24. – BG

Igazi ünneppé varázsolhatjátok a gyereknapot, ha maradandó ajándékot kapnak a kicsik és a kicsit nagyobbak is. Most hat vadonatúj gyerekkönyvet ajánl Both Gabi, amelyek egészen biztos, hogy nem porosodnak majd a könyvespolcon, mert újra és újra érdemes kézbe venni mindegyiket.

Kimenő Radival: Engedd szabadon a benned (és veled) élő gyereket!

Kult – 2024.05.23. – FR

Filákovity Radojka rendhagyó gyereknapi programajánlójában ezúttal a felnőttekre is gondolt: Pannonhalmi Szent Orbán Borpiknik, Szentesi Éva új regényének bemutatója és megannyi remek program vár a heti Kimenőben.

< 7 8 9 10 11 12 13 >