Kult
Kult

A kevesebb annyival több lett volna! – Megnéztük a Szexoktatás 4. évadát

Kult – 2023.09.25. – KC

Krajnyik Cintia nagy izgalommal várta, hogy a moordale-i gimisek visszatérjenek, de nem azt kapta, amit várt. És nem csak azért, mert a középiskola bezárt. Vigyázat, a cikk spoilereket is tartalmazhat!

„Hol van a túrós csusza uborkasalátával?” – 92 éve mutatták be az első magyar hangosfilmet

Kult – 2023.09.25. – BG

Elképesztő műfaji keveredés, kezdetleges technika, hullámzó színészi alakítások jellemezték a Hyppolit, a lakáj előtt két hónappal bemutatott első magyar hangosfilmet, amelyről Both Gabi mesél:

„Ma már valószínűleg lecsuknának ezért” – Valie Export, a női test szószólója

Kult – 2023.09.24. – CSA

Pórázon vezetett férfi, megtapogatható mell – Valie Export művészete könnyen címkézhető, mélységeinek megértéséhez viszont gondolkodás kell.

Maxine: egy sötét kettős gyilkosság érdektelen mellékszála

Kult – 2023.09.24. – DD

2002-ben két kislányt ölt meg egy olyan férfi – az iskola gondnoka –, akit korábban többször is megvádoltak gyerekek abuzálásával. A tragikus történet sok fontos kérdést felvet, ám a Maxine című sorozat nem ezeknek jár utána.

Ami balról fény, az jobbról sötét árnyék – Soós Kata Kórtörténet című kiállítását ajánljuk

Kult – 2023.09.24. – KAd

Betegváró műanyag székekkel, kőburkolat, poros jukkák és könnyezőpálmák. A műtő lámpája. Fehér köpenyek. Részletek, amelyekről mindannyiunknak ugyanaz ugrik be. Részletek, amelyek senkit sem hagynak hidegen.

„Lassan meghal az, aki elkerüli a szenvedélyt” – 50 éve hunyt el Pablo Neruda költő

Kult – 2023.09.23. – KAd

Neruda postása. Egy felejthetetlen film, és a nem kevésbé drámai, valós háttértörténetek szívleállással, katonai puccsal, politikai merénylet gyanújával:

Buborékból nézve vidám – már színházban is látható a Még egy kört mindenkinek!

Kult – 2023.09.23. – FB

A Mads Mikkelsen főszereplésével készült Oscar-díjas filmben kiégett dán pedagógusok igyekeznek alkohollal orvosolni nehézségeiket. Mennyire tud a történet 2023 szeptemberében egy magyar színpadon működni?

Az énekes, aki a szívével lát – 65 éves Andrea Bocelli

Kult – 2023.09.22. – NP

„Ha Istennek lenne énekhangja, nagyon hasonlítana Andrea Bocelliére” – mondta róla pályatársa, Céline Dion. Az olasz tenorista legfényesebb színpadokig vezető útját Nádudvari Péter meséli el nektek.

< 1 2 3 4 5 6 7 >