Kult
Kult

„Annyira gagyi, hogy levisz alfába” – Miért imádjuk a rettenetes sorozatokat?

Kult – 2022.01.28. – CSA

Vad angyal, Dallas, Szulejmán, A palota ékköve, Hegyi doktor, Klinika, A homok titkai, Megveszem ezt a nőt… Ijesztően hosszú a lista a sorozatokról, amelyek művészi értéke erősen kétes, mégis imádjuk őket. De miért? Csepelyi Adri ennek járt utána. Két Emily Párizsban-epizód között…

A gengszter, aki túlélt minden véres merényletet – Lucky Luciano, a maffia lángelméjének legendája

Kult – 2022.01.26. – KAd

A hírhedt maffiózó a Waldorf Astoria szálloda luxuslakosztályában élt. Fényűző élete volt, filmsztárokkal barátkozott, politikusokat pénzelt, selyemöltönyt és kézzel varrott, puha cipőket viselt, a karján pedig mindig lógott egy-egy gyönyörű nő.

Gyerekkönyv készült a szüfrazsett hercegnő életéből, aki a rangját is feladta volna a nők jogaiért – Sophia hercegnő története

Kult – 2022.01.25. – GF

Hiába volt Viktória királynő keresztlánya, Sophia hercegnő neve eddig ismeretlen volt mindannyiunk számára, pedig egész életében az emancipációért küzdött.

Bárkiből lehet a világ legrosszabb embere (Filmajánló)

Kult – 2022.01.24. – BA

Világ legrosszabb emberei, szevasztok! Ez a történet rólatok szól:

„Untat ez az egész” – állítólag ezt mondta a halála előtt Winston Churchill

Kult – 2022.01.24. – WMN

Hat izgalmas Churchill-idézet, és ami mögötte van – így emlékezünk a beszédhibás kisgyerekből lett irodalmi Nobel-díjas, híresen nagy szónok politikusra halálának évfordulóján.

Nem élnek ezek sokáig (Novella)

Kult – 2022.01.23. – WMN

Gekkó vagy Bálint? Ez itt a kérdés.

Akiből áradt a szabadság – 94 éve született Jeanne Moreau

Kult – 2022.01.23. – BG

Ő maga volt A NŐ! Akkor is, ha akadtak nála szebbek, csinosabbak vagy akár tehetségesebbek. Utánozhatatlan vonzerő áradt belőle a filmvásznon.

< 1 2 3 4 5 6 7 >