Kult
Kult

Megrogyott ugyan a terhek alatt, de még mindig kilátszik a törmelékek közül – Boldog születésnapot, Britney!

Kult – 2021.12.02. – CSA

Amikor Britney Spearsre gondolunk, elsősorban ezt kellene látnunk: hogy ő az az ember, aki még mindig itt van. Aki lehet, hogy megrogyott a terhek alatt, de még mindig kilátszik a törmelékek közül, és erre csak olyasvalaki képes, akiben van valami, ami az emberiség túlnyomó többségében nincs.

„Hogyha beül a néző, akkor szeresse, amit lát. Ha fáj, akkor is” – Orosz Ákos színésszel beszélgettünk

Kult – 2021.12.01. – KK

Orosz Ákos Kaszás Attila-díjas színész másfél éve eljött a Vígszínházból, majd visszament, közben szabadúszott, filmezett, és most őszintén mesél jóról és rosszról, politikáról és színházról, színpadi lemeztelenedésről, celofánba csomagolt véleményről, időhúzásról, a levegővételhez szükséges lépésekről és arról, hogy miért tartja magát végletesnek.

Sem megtörni, sem elhallgattatni nem lehet – Elmeséljük Woody Allen új filmjét a születésnapján

Kult – 2021.12.01. – GyD

Sztárok nélkül, felhajtás nélkül, szinte észrevétlenül érkezik a héten új Woody Allen-film a mozikba, épp a mester 86. születésnapján. Persze, a körülötte fellángoló botrány miatt már semmi sem a régi, még az ismerős elemekkel teletűzdelt filmben sem…

A pénz és a hatalom tényleg megeszi a lelket – A Gucci-ház filmes szemszögből

Kult – 2021.11.30. – GyD

Tegnap megmutattuk, a divat szempontjából mit érdemes tudni A Gucci-ház című filmről és annak háttértörténetéről – ma pedig a filmkritikánkat olvashatjátok róla.

Valóban ő volt a legigazibb Gucci az összes közül? – Görög dráma a luxus birodalmából

Kult – 2021.11.29. – SzÉ

Lady Gagát kár volna kihagyni ebben a filmben

Az elátkozott kilencedik – A mesterséges intelligencia törte meg Beethoven átkát

Kult – 2021.11.28. – CSA

A komolyzene történetének is megvan a maga 27-esek klubja – a „kilencedik átkát” viszont jóval kevesebben ismerik, mint Janis Joplinék tragikus társaságát. Pedig nagyon is létező mítosz, amelytől több zeneszerző is rettegett. És volt, aki nem tudta kicselezni. Most viszont – a mesterséges intelligencia segítségével – lehet, hogy mégiscsak sikerült megtörni az átkot.

Herendi Gábor: „Nem én vagyok ma az egyetlen, akit partvonalra állítottak”

Kult – 2021.11.26. – GyD

Egy hónapja látható a neten a Valami Amerikában felbukkanó, mára pedig testet öltő Bűnös város című kisfilm, amiben Herendi Gábor lesújtó véleményt mond a mai magyar közállapotokról. A rendezőt és a főszereplőt, Thuróczy Szabolcsot faggattuk arról, mi vitte rá őket arra, hogy ilyen egyértelmű állásfoglalást tegyenek.

„Itt én vagyok a barbár, mert meg nem értenek” – Szinyei Merse Pál, a koraérett újító

Kult – 2021.11.26. – FB

Vajon milyen érzés lehet egyedüliként tudni, hogy amit alkotsz, az igenis remekmű, és van létjogosultsága, miközben a kor és a környezet még jó húsz évig ezt képtelen belátni? Megnéztük a Magyar Nemzeti Galériában Szinyei Merse Pál kiállítását.

< 1 2 3 4 5 6 7 >