Kult
Kult

Örömzene, hullámvölgyek és csillámok – A Pandóra Projekt története

Kult – 2021.10.17. – DCS

Mi történik, ha két zenélni szerető és tudó fiatal egymásra talál? Elindul az „inspirál-spirál”, alakul egy formáció, és fél év után a főváros menő helyein zenélhetnek. Nyilván nehézségek is vannak, de együtt minden könnyebb. Ismerjétek meg a Pandóra Projektet!

„Jó ember vagyok, aki gonosz férfiakhoz vonzódik” – Rita Hayworth ötször ment férjhez, mégsem találta meg soha a boldogságot

Kult – 2021.10.17. – KC

A '40-es évek femme fatale-ja, a ma 103 éve született Rita Hayworth a magánéletben cseppet sem volt az a démoni szexistennő, melynek a szerepét ráaggatták, kifejezetten csendes, visszafogott, szerény nő volt. Egyes anekdoták szerint addig nem is volt hajlandó szexuális kapcsolatot létesíteni valakivel, míg feleségül nem ment hozzá.

„Játszani kell, együtt, és abból a végén világot felforgató, klassz dolgok születhetnek” – Interjú Majoros Nóra meseíróval

Kult – 2021.10.17. – BG

Majoros Nóra olyan életet képzelt el magának gyerekként, amilyen egy kalandregény. Hogyan lett kerttervező mérnökből ma már sokkötetes meseíró? Both Gabinak elmesélte. Olvassátok el! Ha nem is kalandregény, de igazán mesés történet.

„Nincs élvezet, nincsenek kinyíló ajtók, semmi nincs” – Megrázó vallomás Flea önéletrajzi regénye, az LSD gyerekeknek

Kult – 2021.10.16. – SzÉ

Abuzív apa, szeretetetre képtelen anya, erőszakos nevelőapa, majd drogos utcagyerek sors… megannyi tragikus epizód, amit ma már elfed (de nem feledtet) a siker és a csillogás.

„Csak egyszer vagyunk fiatalok, utána más mentséget kell keresnünk” – Kedvenc Oscar Wilde-idézeteink az író születésnapjára

Kult – 2021.10.16. – FR

Meghurcolták, börtönbe vetették, tönkretették, művei előtt azonban leborul az utókor.

A női szépség lehet(ne) szőrös – Interjú A bundátlan Vénusz szerzőjével, K. Horváth Zsolttal

Kult – 2021.10.15. – MD

Iszonyú sok pénzt és időt áldozunk a szőrtelenítésre. Igaz, mondhatunk nemet is az elvárásokra, ha tudunk. De miért is nem vagyunk képesek rá (olykor)? Erről is kérdezte a társadalomtörténészt Milanovich Domi:

Nézni és látni nem ugyanaz! – A Squid Game titkos kis üzenetei

Kult – 2021.10.15. – KC

Krajnyik Cinti végignézte az immár 111 millió nézővel bíró dél-koreai sorozatot a Netflixen. Ha már te is ledaráltad, akkor olvasd el az alábbi cikket, mert akár imádtad, akár utáltad, biztos, hogy meg fogsz lepődni:

A színpad mögött véres bántalmazás folyt – Tina Turner képtelen volt végignézni saját életrajzi filmjét

Kult – 2021.10.15. – MK

Ma 45 éve lépett fel együtt utoljára a legendás házaspár: Ike és Tina Turner. A férfi már nem él, a nő még mindig küzd a múlt démonjaival, az erőszak számtalan formájának emlékével.

< 1 2 3 4 5 6 7 >