Kult
Kult

„Augusztusban talán Anastaciáról is le tudok kapni egy napszemüveget” – Élet a sikerfesztivál mögött

Kult – 2024.06.22. – DTK

A 12 éves Paloznaki Jazzpiknik Magyarország egyik legsikeresebb független fesztiválja. Az alapító, Valde Orsolya pálya- és életútja pedig önmagában is megrázó és felemelő, a magyar „Glastonbury” születés- és fejlődéstörténetével együtt pedig egyedülálló olvasmány.

Szabad-e utálni Szandit, avagy meddig terjed egy sztár felelőssége

Kult – 2024.06.21. – CSA

Szandi fellépés nélkül vette fel a gázsiját egy rendezvényen. Noha a szerződése szerint járt el, utólag kiderült: ez egy jótékonysági koncert volt, így most népharag zúdul rá. De vajon mennyire jogosan?

Minden jó, ha végig jó! – 4 sorozat, amelyeknek a befejezése is kiváló

Kult – 2024.06.19. – DD

Jó befejezést írni nehéz, nem is sikerül mindenkinek. De szerencsére vannak sorozatok, amik végig hozzák az elvárt szintet, ezekből gyűjtöttünk össze négyet.

Mit ér megszerezni valamit, ha közben elpusztítod? – Itt a Sárkányok háza 2. évada!

Kult – 2024.06.18. – MD

Az új évad első epizódja, ahogy az lenni szokott, alapozó jellegével nem fog rögtön új rajongókat nyerni a sorozatnak, de a sokáig néma, mégis átütő alakítást nyújtó Emma D’Arcy, a démoni és megzabolázhatatlan Matt Smith, a megrázó, szinte mitológiai fordulatok, és a hatalommal, erőszakkal kapcsolatos örök kérdések minőségi szórakozást ígérnek a továbbiakra.

A 72 éves Isabella Rossellini: tyúkokat tart és zöldpornót forgat

Kult – 2024.06.18. – KZs

Isabella Rossellini olasz–amerikai színész nem hétköznapi, ám végtelenül természetes nő, aki egyszerre mozog otthonosan Oscar-díjasok, illetve tyúkok, kecskék társaságában – többek között ettől is annyira különleges és egyedi. 72. születésnapja alkalmából Kis Zsuzsa meséli el, hogyan lett ez a kivételes nő ünnepelt sztárok gyerekéből modell, aztán színész, majd farmer és etológus.

A Sarolta királyné magyarázatot ad a Bridgertonban sok mindenre

Kult – 2024.06.17. – SzHA

Az alkotóktól nemcsak amiatt volt jó ötlet Saroltára építeni egy sorozatot, mert valós történelmi gyökereket tudhat magáénak a karakter, hanem amiatt is, mert a Bridgertonban feltűnő karizmatikus, végtelen iróniával, cinizmussal bíró uralkodó kapcsán igazán szép írói és színészi feladat bemutatni: mit rejt a páncél, és miért lett olyan amilyen idősebb korára a sokszor furcsának és flegmának ható Sarolta.

Méhes Marietta: „Befested a hajad szőkére, akkor rögtön mindenki odafigyel”

Kult – 2024.06.17. – BG

Aki a nyolcvanas években érdeklődött az underground kultúra iránt, az egészen biztos, hogy ismerte Méhes Marietta nevét és arcát. Ebben a közegben a férfiak többsége titokban szerelmes volt bele, a nők pedig – nem is annyira titokban – irigyelték. Az „alternatív díva” énekelt a legendás Trabant zenekarban, és több filmben is szerepelt, az egyik legismertebb, az Eszkimó asszony fázik volt.

Kecskemét nem csak a Cifrapalota – kirándulás, evés-ivás, tippek és érdekességek

Kult – 2024.06.16. – FB

Fiala Borcsa önfeláldozó módon végigette Bács-Kiskun megye székhelyét, hogy elmesélhesse neked, mit és hol érdemes enni – no meg inni, nézni!

< 1 2 3 4 5 6 7 >