Kult
Kult

„Festészet volt az életem” – Búcsú Reigl Judittól

Kult – 2020.08.08. – WMN

„Festészet volt az életem, valami csoda folytán mindig sikerült, pedig negyven évig szinte soha nem volt egy fillérem sem”.

A szerelem, amelyről mindenki álmodozik, és amelyet mindenki elszúr, akinek csak része van benne – Elolvastuk Paolo Giordano új regényét

Kult – 2020.08.07. – KAd

„Vajon miért reménytelenek a legnagyobb szerelmek?” – kérdezi Giordano újra meg újra. Egy remek olasz regény, amelyet Kurucz Adrienn ajánl figyelmetekbe:

A siker valódi ára – Megnéztük a Kvíz című minisorozatot

Kult – 2020.08.05. – GyD

Vajon ki lehetett játszani a Legyen Ön is milliomos! készítőit? Meg lehetett hackelni egy nyolc kamerával és huszonegy mikrofonnal körülbástyázott rendszert? Az angolok szerint egyszer valakinek sikerült. Vagy mégsem?

Egy grafomán feminista a 20. század útvesztőiben – Schwimmer Rózsa halálának évfordulójára

Kult – 2020.08.03. – WMN

Sose felejtsük el azokat a nőket, akiknek a felvilágosultsága, bátorsága és áldozatos munkája nélkül ma nem itt tartanánk…

Négy gyerek, négy könyv, 33 év kórházi szolgálat: Ismerjétek meg (jobban) Molnár Lamos Krisztinát!

Kult – 2020.08.02. – KAd

Krisztát igazából nem kell bemutatni olvasóinknak, kórházi történetei a nővérpultból nagyon népszerűek a WMN felületén. De arra kértük, meséljen most egy kicsit a privát sorsáról, arról a négygyermekes, 23 évesen megözvegyült anyáról, aki azért kezdett (újra) írni, azt mondta egyszer, hogy levegőt kapjon.

Itt nem lehet megjátszani, nem lehet elhazudni a dolgokat – Ilyen egy koncert vaksötétben

Kult – 2020.07.30. – FR

„Volt egy anya, a lányával érkezett, aki hamarosan el fogja veszíteni a szeme világát. Szerette volna megtapasztalni, mi vár a gyerekére” – meséli Puskás Kata Szidónia, a koncert szervezője annak kapcsán, milyen eltérő és sokszor súlyos motivációkkal érkeznek a hallgatók. A cél többek között épp ez: a szemléletformálás, hogy azok is átérezhessék, mit jelent sötétségben létezni, akiknek sosem kellett – és jó esetben nem is kell majd – ezzel szembesülniük.

A startnál elbukni, az fáj igazán – Megnéztük a Pesti balhét

Kult – 2020.07.30. – GyD

„Próbálnám megragadni azt a belső folyamatot, amikor az ember nyitott kíváncsiságába némi ijedség kúszik be, amit a kezdeti bakik, ügyetlenségek mentegetésével próbál orvosolni. Onnan az egyre komolyabb hibák, kínos ízléstelenség és következetlenségek felismerése tör rá, ami egy rideg megfigyelői státuszba kényszeríti, hogy legalább ragadja meg pontosan, mi fosztja meg az élvezettől.” Egy új magyar akcióvígjáték került a mozikba. Dorka sokkot kapott tőle, elmondja, miért:

< 1 2 3 4 5 6 7 >

Legkedveltebb

WMN közösség

Podcast