Kylie (AUS)

Nagyszínpad, szerda, 21.15

Kylie Minogue (akinek tulajdonképpen már a keresztneve is branddé vált) köszöni, jól van – mi pedig hálásak vagyunk azért, hogy ez így lehet. Nemcsak a mellrákot győzte le ugyanis az ausztrál énekesnő (és folytat azóta is jelentős jótékonysági és edukációs munkát a témában), de a kétkedőket is utcahosszal hagyta le. Ma már talán furcsának is tűnhet egyébként, hogy a 80-as évek második felében, amikor ismert sorozatszínésznőből énekesnői babérokra tört, javarészt kérészéletű „megcsinált” karriert jósoltak neki.

Kylie csillaga fényesebben ragyog, mint valaha (talán csak a tényleg ikonikus Fever című, 2001-es albuma idején ment ekkorát): Tension című, 16. stúdiólemeze Grammy-díjat hozott neki, ő napjaink egyik legfontosabb LMBTQ-ikonja, és ha a klasszikus értelemben vett popdívát kellene szemléltetni, egészen biztosan ő az egyik, aki eszünkbe jut.

Időről időre stabilan szállít egy-egy slágert, amely uralja az évünket és a táncparketteket (tavaly mindenki a Padam címűt dúdolta) – az fix, hogy a Sziget Nagyszínpada előtt is komoly éneklésekre lehet majd számítani. Kylie az az előadó, akit egyszer az életben látni kell.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kylie Minogue (@kylieminogue) által megosztott bejegyzés

CAIVA (D)

Colosseum, szerda, 19.30

Minden évben van egy előadó, akinek a fellépésére elküldök egy csomó embert, akik aztán nem győznek hálálkodni – ide a rozsdás bökőt, hogy az idén CAIVA lesz ez!

Ha barátod a jó minőségű techno, vagy nyitott vagy egy kicsit eklektikusabb szettre, ami sokszínű, de könnyen élvezhető, akkor ott a helyed a Colosseumban (ami mindig az egyik legizgalmasabb helyszín a Szigeten, nem győzöm hangsúlyozni)! Van benne kortárs folk és némi klasszik ambient is, könnyed, mégis felpörget majd egész estére. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

CAIVA (@caiva.music) által megosztott bejegyzés

Popa (I)

Italodiszkó-rajongók, ide gyűljetek! De ti is, akik csak szeretitek egy finom aperitivóval a kezetekben élvezni az itáliai naplementét – garantálom, hogy Popa mézédes világa nektek is elhozza a dolce vitát a Szigetre. A divattervező-énekesnő a 60-as, 70-es és 80-as évek hangulatát gyurmázza össze olyasmivé, amitől az ember tényleg képes elfelejteni minden gondját, búját. Hallgasd csak meg a Psicomagia című dalát – igen, látom, hogy máris rohansz az első sorba! 

AURORA (N)

Revolut Stage, csütörtök, 22.45

Na, ha létezik megfejthetetlen és egyben imádni való jelensége a könnyűzenének, hát AURORA egészen biztosan az.

Megjelenésében leginkább egy erdei tündérre hasonlít, a színpadon viszont egyszerre éteri és letaglózóan karizmatikus egyéniség – olyasvalaki, akit tátott szájjal figyel az ember, mert nem fogható semmihez.

Ja, közben viszont rezzenéstelen arccal mondja be a riporter kérdésére, amikor az a kedvenc szabadidős elfoglaltságai iránt érdeklődik, hogy imád maszturbálni. Legújabb albuma konceptlemez, amely a görög mitológiával foglalkozik – de amúgy AURORA a telefonkönyvet is előadhatná, akkor is érdemes lenne meghallgatni-megnézni. Varázslatos nőszemély, mint a hajnal istennője, akiről a nevét kapta! (Ez a polgári neve ugyanis: Aurora Aksnes.)

Karin Ann (SK)

Jukebox, csütörtök, 23.00

Volt már YUNGBLUD és az Imagine Dragons előzenekara is, már tizenéves korában ismertté vált dalaival, viszont színészként és íróként is bontogatja szárnyait (szerepel például Az auschwitzi tetováló című sorozatban). Csodagyerekként emlegették elejétől fogva, szövegei és küldetéstudata viszont nagyon is érett, komoly előadóról tanúskodnak, aki lágy, selymes popdalokban beszél egyenjogúságról és fontos, a mentális egészséggel kapcsolatos kérdésekről. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Imogen Heap (@imogenheap) által megosztott bejegyzés

Anfisa Letyago (I)

Colosseum, szombat 1.30 

Tavaly a Balaton Soundon nem kímélte senki ízületeit az észak-szibériai születésű, hosszú ideje Olaszországban élő és alkotó DJ-producer, aki az év egyik megkerülhetetlen technoslágerét, az I’s a Fine Dayt is szállította. Carl Cox mentoráltja az újgenerációs női techno-DJ-k egyik legsikeresebbje.

Hatalmas rajongótábora van, így érkezz időben a szettjére, egyél-igyál előtte – tapasztalatból mondom, hogy szükség lesz az energiára! 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Anfisa Letyago (@anfisaletyago) által megosztott bejegyzés

365XX pres. Satarii, Mimii, Cary, Skuff Barbie 

DropYard, szerda, 20.15

Trap, hiphop, súlyos basszusok és olyan flow-k, hogy már a második refrén leviszi a fejedet. Ráadásul mindezt német nyelven, ami pont azért jó, mert így még keményebbnek hangzik majd az egész show.

(Csak viccelek. Ezek a nők szanszkritül is atomdurvák lennének.)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Skuff Barbie 🌶 (@skuffbarbie_) által megosztott bejegyzés

Ez tipik az a koncert, amire bólogatni mész, aztán véletlen a mosh pitben találod magad.

Jó hangolódást, első sorban tali! 

Kiemelt kép: Getty Images / Daniele Venturelli / Contributor; Getty Images / Monica Schipper / Staff; Getty Images / Mauricio Santana / Stringer

Csepelyi Adrienn