Élő zenével és 27 fantasztikus borral vár a Szaletly Borudvar

Hiába költöztünk el két éve, a szívemben azt hiszem, már örök zuglói maradok, így időről időre vissza-visszajárok nosztalgiázni, méghozzá a régi Thököly Vendéglő helyén nyílt Szaletlybe. Ez a hely igazi frissességet hozott a kerületbe azzal, hogy a régi korok letűnt romantikáját vegyíti valami nagyon is maival. Az eredmény pedig? Páratlan, mind hangulatában, mind gasztronómiájában.

programajánló Kimenő Radival
Kép forrása: Facebook/ Szaletly

A hagyományos hazai fogások újraértelmezésével az étlapon, gyerekkori ízeink éledtek újjá. A kulináris élmény mellett pedig a szórakoztatásunkra is odafigyelnek a Szaletlyben, ahol idén második alkalommal rendezik meg szeptember 30-án a Szaletly Borudvart.

Az eseményen élő zenével és 27 fantasztikus borral várnak minket olyan páratlan pincészetektől, mint a szekszárdi Tüske Pince, a badacsonyi Szer-Elem Szőlőskert és többek közt a pannonhalmi Babarczi Szőlőbirtok és Pince.

Bővebb információkat ITT találsz az eseményről.

Megnyílt az édesszájúak mennyországa

Remek hírem van azoknak, akik – különleges alkalom híján – eddig csak online ácsingóztak az Egy csipet torta cukrászcsodái után. A Szalay utcában nemrég megnyílt az első üzletük, ahová bárki betérhet, és kóstolhat a finomabbnál finomabb desszertjeikből.

Mivel eddig csak online, rendelés útján, esetleg különleges alkalmakon lehetett hozzájutni Horváth Alexandra és Biró Levente tortáihoz és desszertjeikhez, ez nemcsak a nyolcéves vállalkozásnak jelenti egy új korszak kezdetét, hanem a kifinomult desszertek kedvelőinek is. A hely kutyabarát, és a tesztüzem alatt még csak hétvégenként tart nyitva, épp ezért érdemes folyamatosan figyelni a Facebook-oldalukat.

programajánló Kimenő Radival
Kép forrása: Facebook/ Egy csipet torta

Bővebb infókat ITT találtok róluk.

Falatozz az ország legjobb éttermeinek kínálatából – töredékáron

Egy igazán jó étteremben elfogyasztani egy pompás ebédet vagy vacsorát nem olcsó mulatság, mégis olyan maradandó élmény, ami az összes érzékszervünkre hat. Pásztory Dóri – akinek férjével közös gasztropodcastját mindenképp érdemes meghallgatni – írta egyszer, hogy számukra az igazi luxust nem drága holmik, hanem épp az jelenti, ha olykor-olykor egy kiváló étterem kínálatából fogyaszthatnak.

Ha te is szeretnél ebben az élményben részesülni, most mindezt töredékáron teheted meg az Országos Étterem Héten, amelynek keretein belül október 5. és 15. között több mint százötven – fővárosi és vidéki – étteremben falatozhatsz egységes fix áron három- vagy akár négyfogásos, ebédre vagy vacsorára szóló menüsorokat.

Az éttermi résztvevők egy része 5.900 forinttól, a többiek 7.900-tól kínálnak prémium menüt, illetve 9.900 forinttól exkluzív menüt.

Asztalt ITT tudsz foglalni a vidéki és a budapesti éttermekbe.

Pisztráng és bor a Balatonon

Tizenhárom évvel ezelőtt stílusosan egy esti borozgatás alkalmával pattant ki a szervezők fejéből a fesztivál ötlete, ami máig nagy népszerűségnek örvend.

A Pisztráng & Borfesztivál szeptember 29. és október 1. között várja a gasztronómia szerelmeseit a tapolcai Malom-tó partján, ahol lesz minden, mi szem-szájnak ingere: remek borok, helyi, frissen szervírozott és többféle változatban elkészített pisztráng-finomságok.

programajánló Kimenő Radival
Kép forrása: pisztrangfesztival.hu

És persze zene is – olyan remek előadókkal többek közt, mint a magyar hegedűvirtuóz, Roby Lakatos és a Valami Swing koncertje. „Barátság, hecc, pisztráng!” – ezzel a jelmondattal invitálnak a szervezők idén is egy felejthetetlen fesztiválra – ha Tapolca felé visz utad, ne hagyd ki!

Bővebb információkat ITT találsz róla. 

Fald fel Olaszországot!

Rajongok Olaszországért: az emberekért, a csodás tájakért és természetesen a gasztronómiáért. Régi nagy kedvencem A két éhes olasz című műsor, amelyben Gennaro Contaldo és Antonio Carluccio tanítanak meg az ételek (és az élet) élvezetére – róluk ITT írtam korábban.

programajánló Kimenő Radival
Kép forrása: Facebook/ Botellón Terasz

Szerencsére azonban nem kell Olaszországig utazni ahhoz, hogy az olasz konyha remekeivel kényeztesd magad.

A Botellón Terasz programjait időről időre ajánlom nektek, nem véletlenül, hiszen mindig minőségi formában hozzák el a nemzetközi gasztronómia legjavát. Szeptember 28. és 30. között az olasz konyháé lesz a főszerep: borokkal, klasszikus tésztás kedvencekkel és kemencében sült pizzákkal várnak – ne hagyd ki!

Bővebb infókat ITT találsz az eseményről.

Kiemelt képek forrása: Facebook/ Szaletly; Facebook/ Egy csipet torta; pisztrangfesztival.hu; Facebook/ Botellón Terasz

Filákovity Radojka