–

Nagyot ment a múltkori magyar női előadós playlistem, csomóan írtatok, hogy felhívjátok a figyelmem még több szuper dalra – most én érkezem egy friss kedvencemmel.

NOIRA bátran nyúl a klasszikus, amerikai R&B-hez, mindig van azonban nála valami csavar a történetben. És ez milyen jó így! Az utóbbi időben végre a hazai előadók is bátrabban kísérleteznek az alternatív R&B, a soul és a neo-soul stíluselemeivel, NOIRA az egyik kedvencem közülük. 

zene dal klippremier NOIRA Németh Márk nameatmark
Fotó: Sutus Fanni

Pillow talking című dalban Németh Márk a partnere – Nóra azt mondja, már akkor tudta, hogy ez egy duett lesz, amikor novemberben a Zeneszöveg.hu Songbook Songwriting Campjén megírta a topline-t. Aztán amikor megismerkedett a nameatmark művésznéven alkotó Németh Márkkal, már abban is biztos volt: ezt a dalt nekik együtt kell felvenniük. „Teljesen odavagyok a hangjáért – mondja Nóri, és mindenkit biztosíthatok afelől, hogy a dal meghallgatása után ezzel nem csak ő lesz így.

Márk már a demóhallgatáskor érezte, hogy ez a dal „nagyon ő”: „A szövegen nem is változtattam, csak a dallamvezetést tettem magamévá. Akár a levegőt is lecserélném erre a stílusra!” – mondja nevetve. Ami azt illeti, a cikk megírása közben nálam végtelenítve szólt, úgyhogy nem tudok vitatkozni az állítással. 

„A dal a kezdődő/kibontakozó szerelemnek azt a fázisát dolgozza fel, amikor nem tudod kiverni a fejedből a másikat, és nem érted, hogy mi történik veled” – mesél a dalszövegről Nóri.

zene dal klippremier NOIRA Németh Márk nameatmark
Fotó: Steinmacher Ádám

A hangszerelést és a produceri munkát Gyarmati Fanny végezte, Doór Mátyás véglegesítette. A tavasszal kiadott Shitty Person és Every Time után ez a harmadik kislemez NOIRA bemutatkozó albumáról. A videóklip Steinmacher Ádám munkája, az ő letisztult, modern képi világa gyönyörűen egészíti ki a zenei anyagot. A borítón szereplő fotót Sutus Fanni készítette, s nem véletlen, hogy ezt választotta Nóri kislemezborítónak: azt mondja,

„a kaleidoszkópos szűrő által kreált hangulat nagyon jól visszaadja az érzést, amit egy szerelem kezdetén érzünk: kicsit szét vagyunk csúszva, ezerfelé vannak a gondolataink és az érzéseink”.

Akár szerelmes vagy, akár nem, szerintem jól jön egy ilyen dal a napodhoz: ajánlom partra induláshoz, készülődéshez, késői, lusta reggelikhez vagy csak úgy aláfestőként a nagy heverészésekhez!

Íme:

A kiemelt képet Sutus Fanni készítette

Csepelyi Adrienn