1. Mert jó fej módon áll saját magához

A külsejéről és a koráról is képes úgy nyilatkozni, hogy egyszerű, hétköznapi halandóként (aki annak is néz ki) sem érzed nyomorultnak magad. Még évekkel ezelőtt mondta, hogy

„nem vagyok jelentéktelen külsejű ahhoz, hogy én játsszam a nerd lányt, de nem vagyok eléggé »majdnem szép« sem, hogy a jó csajt játsszam”. Állítása szerint ezért kapta mindig a tomboy és a szarkasztikus cinikus szerepeket.

* Arról is viccesen szokott beszélni, hogy nagyon fiatalnak néz ki. Azt mesélte, hogy 25 évesen volt egy pillanata a tükör előtt, amikor azt mondta magának: „Talán most már nem kérnek tőled személyit egy korhatáros filmre.” De az autóbérlésnél és a repülőjegy-vásárlásnál máig akad gondja. Rendszeresen divatkedvelő geekként aposztrofálja magát, és azt is vállalja, hogy a munkája nem kőkemény, hanem inkább kreatív, és nincs oka panaszra.

2. Mert viccesen vega

Kristen 11 éves korában mondott le a húsfogyasztásról, állatvédelmi okokból. Azóta étkezik általában vegánként, de amikor terhes volt, evett tojást és tejtermékeket. Ezt nyilatkozta a téma kapcsán: „Mindig is szerettem az állatokat. Emiatt nehéz volt különbséget tennem az állatok – például kutyák és cicák – között, akiket dédelgettem, és a tányéromra kerülő állatok között. A hús íze pedig sosem érdekelt igazán, mindig is szerettem a kelbimbóimat.” Lelkes kutya-örökbefogadó, ITT olvashatjátok Lola nevű kutyájának írt levelét.

A kalóriákat is viccesen számolják férjével, Dax Shepard színésszel (róla később még mesélek):

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

kristen bell (@kristenanniebell) által megosztott bejegyzés

(Én egyébként egyáltalán nem vagyok vega, de ő például arra inspirál, hogy kevesebb húst egyek.)

3. Mert jár szakemberhez, és erről beszélni is mer

Kristen Bell 2016-ban már befutott színésznőként őszintén beszélt arról, hogy depresszióval küszködik – valójában évtizedek óta. Nővérként dolgozó anyukája (aki szintén időről időre előjön a depressziója) 18 éves korában leültette, és elmondta neki, hogy ha azt érzi, hogy egy sötét felhő van fölötte, kérjen segítséget, akár tőle, akár szakembertől. És később, amikor valóban jelentkezett nála ez az érzés, a beszélgetésnek hála tudta azonosítani a problémát, és azt is, hogy mit kell tennie. Kristen azt is elmondta, hogy számára a depresszió egyáltalán nem a szomorúságot jelenti, sokkal inkább a magányt és a elszigeteltséget és annak az érzését, hogy értéktelen. Arról is beszélt, hogy ez egyáltalán nincs összefüggésben azzal, hogy amúgy mennyire van rendben az élete. Szintén ehhez kapcsolódik, és nagyon fontos:

„Jobban tudsz edzeni edzővel, és nem állsz neki megfejteni, hogyan kell főzni recept nélkül. A terápia sem olyan dolog, amitől zavarban kell lenni.”

4. Mert elhalasztotta az esküvőjét egy számára fontos ügy miatt

Sorozatos monogámként aposztrofálja saját magát, 2007-ben, egy hosszú kapcsolat után ismerkedett meg Dax Shepard színésszel, majd 2010-ben eljegyezték egymást, de egyúttal elhatározták, hogy addig nem házasodnak össze, amíg Kalifornia államban nem lesz legális a melegházasság. Ez végül 2013-ban történt meg. Amúgy nagyon cuki dolgokat szoktak megosztani egymásról az Instán, érdemes követni őket.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Dax Shepard (@daxshepard) által megosztott bejegyzés

5. Mert aztán nyilvánosan megkérte a fiúja kezét

Nem elég, hogy megvárták a házassággal a törvényt, de amikor végre elfogadták, akkor Kristen Twitteren kérte meg Dax kezét:

(Dax igent mondott. Azóta két lányuk született, a nagyobb, Lincoln 2013-ban, Delta 2014-ben.)

6. Mert titokban anyatejet fejt egy olvasópróbán – és lebukott

Szerintem ez a legviccesebb sztáranyukasztori. Kristen online csatlakozott a Rossz anyák olvasópróbájához, mert otthon volt a kisbabájával. Ő nem tudta, de a webkamerája képét egy hatalmas vászonra kivetítették egy vetítőszobában. A másik két színésznő (Mila Kunis és Kathryn Hahn) egyszer csak azt vette észre, hogy Kristen arca egyre közelebb jön a kamerához, majd a háttérben beindult a mellszívó jellegzetes hangja.

Később ezt mondta az esetről: „Ha fejni kell, hát fejni kell.” 

Itt mesélnek róla:

7. Mert csinált két kis embert, de ettől nem lett szakértő

Igazából az Ellen-show keretében készülő műsora, a Momsplaining szerintem a legjobb szülőknek szóló YouTube-tartalom evör. A műsor bevezetőjében ezt mondja:

„A szülőség ki…szott nehéz. Csináltam két kis embert. Ez szakértővé tett benne? Nem éppen. De tudom, hogy az anyák tanulhatnak egymástól, és szeretném megosztani azt, amit én tudok.”

Szerintem ez már önmagában mindent elmond arról, hogy mennyire jó fej, de a műsor alatt mindig tud újat mutatni a szülőségről. Kifigurázza saját magát, beszél a szexről, a képernyőidőről, az álszentségről, az alvásmegvonásról, és mindenről, úgy, hogy egy pillanatig sem akar kioktatni. Ez a műsor nyilván hatalmas stábbal készül (van olyan adás, ahol látszik némi werk), és biztos nem minden gondolat származik tőle, de az, ahogy az arcát adja ehhez a műsorhoz, és amit az Insta-oldalán mond a saját szülőségéről, engem meggyőzött.

A műsort itt találjátok – ha beszéltek angolul, mindenképp nézzetek bele:

8. Mert a gyerekei feje helyén tökök, szívek, rákok és nyuszik vannak

Amellett, hogy műsorvezetőként és influenszerként is elég sok mindent mesél a szülőség hétköznapi valóságáról, a gyerekeit nem mutatja meg. Amikor családi fotót posztol, akkor kitakarja a fejüket. Erről persze lehet hosszan vitázni, de én, mondjuk, annyira nem szeretnék, inkább örülök neki, hogy így csinálja, szerintem szimpatikus.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

kristen bell (@kristenanniebell) által megosztott bejegyzés

 

9. Mert meztelenül ugrabugrál a kertjükben, pedig gyerekei vannak

A férje tette ki ezt a fotót anyák napja alkalmából róla:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Dax Shepard (@daxshepard) által megosztott bejegyzés

 És ezt írta alá:

„Az anyaság eléggé megváltozott ahhoz képest, amikor gyerek voltam… és én állok elébe. Nézzétek ezt a mintapéldányt: kedves, türelmes, tápláló, csodás, szupertehetséges, nagylelkű, kemény ÉS puha egyszerre.

A lányaim és én láthatóan megnyertük a SzuperAnya-lottót vele. Nagyon hálásak vagyunk, és szeretünk.” (Ő maga is nyilatkozta, hogy szeret otthon meztelenkedni – ezt most láthatjuk is.)

Azt hiszem, ezt minden anya szívesen látná leírva, és ezt a testet is sokan szeretnék két gyerek után. Ráadásul mindezt úgy csinálja, hogy még csak nem is utálom érte (persze, sosem tennék ilyet, amúgy sem).

Tudom, hogy sok hozzá hasonlóan szuper jó fej anya van még a világon, de azért jó őt (is) figyelni és követni, amiben lehet. Remélem, szuperül telik a szülinapja! 

Tóth Flóra

Kiemelt kép: Getty Images/Christopher Polk